Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα επανορθώσει τώρα και ο… συνδικαλισμός της ΕΥΠ;

Πολλοί δημοσιογράφοι φαίνεται ότι παρά τα όσα λέγονται, διατηρούν την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια και όταν σφάλουν έχουν τη παλικαριά να βγαίνουν και να προβαίνουν στις απαραίτητες διευκρινίσεις, όταν κάτι που έχει γραφτεί, είτε εκ παραδρομής είτε από εσφαλμένη πληροφόρηση – κατανόηση, είναι λανθασμένο.

Ας δούμε πρώτα το δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» για θέμα που μας απασχόλησε στο κεντρικό θέμα του παρόντος ιστοχώρου την περασμένη Κυριακή, προτού θέσουμε το δικό μας ερώτημα:
Για πλημμέλημα διώκεται ο υπάλληλος της ΕΥΠ
«Στο φύλλο της ‘Καθημερινής’ της Κυριακής 3ης Νοεμβρίου γράψαμε ότι ο υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που προκάλεσε την έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο του βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη, κατηγορείται ‘για μια σειρά κακουργημάτων από τη διαχείριση άλλων υποθέσεων της ΕΥΠ’. Η πληροφορία αυτή είναι ανακριβής.

»Ο εν λόγω υπάλληλος επρόκειτο να δικασθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 με την κατηγορία της κατοχής μυστικών της υπηρεσίας, που είναι πλημμέλημα. Οι αρχικές κατηγορίες εναντίον του, που προκλήθηκαν από τους ιεραρχικά προϊσταμένους του στην υπηρεσία σχετικά με κατασκοπεία, δηλαδή διαρροή κάποιων από τα 20.000 έγγραφα της υπηρεσίας που βρέθηκαν στο γραφείο του, δεν επιβεβαιώθηκαν και κατέπεσαν κατά τη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης.
 »Αρχικά είχε πιθανολογηθεί από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την προανάκριση ότι ο υπάλληλος, πρώην τμηματάρχης, ‘προκειμένου να τα απομακρύνει από την ΕΥΠ, τα είχε αποκρύψει στο γραφείο του, αλλά και στο γραφείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της ΕΥΠ’, της οποίας τυγχάνει πρόεδρος και χρησιμοποιούσε ο ίδιος ‘πλήθος εγγράφων εθνικής ασφαλείας, που τα συμφέροντα της πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι στις ξένες κυβερνήσεις’.
»Η εκδοχή αυτή αποδυναμώθηκε και κατέπεσε μεταξύ των άλλων από την κατάθεση του διαδόχου του στη σχετική θέση, με την οποία ο τελευταίος βεβαιώνει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τον κατηγορούμενο συνάδελφό του να αφήσει στο γραφείο του τα απόρρητα έγγραφα».
Πάμε λοιπόν και στο δικό μας ερώτημα: Η «μαχητική» ανακοίνωση συνδικαλιστικού φορέα εντός της Εθνικής Υπηρεσίας που προκαλούσε πλήθος ερωτημάτων, περισσοτέρων και από αυτά που αναδείξαμε, αποδεικνύεται ότι περιέχει το ίδιο σφάλμα, αν και στην περίπτωσή τους η λέξη φαίνεται πως θα έπρεπε να μπει σε εισαγωγικά.

Θα επιδείξουν παρόμοια ευαισθησία προς αποκατάσταση του συκοφαντικού ισχυρισμού, ώστε να αποδείξουν ότι αυτός ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης πληροφόρησης; Βέβαια, το να κάνει τέτοιο λάθος ένας δημοσιογράφος, είναι απολύτως εύλογο, αφού δεν είναι υπάλληλος της ΕΥΠ. Είναι άραγε εξίσου «εύλογο» αυτό να συμβαίνει μέσα στην υπηρεσία, ή να θεωρήσουμε αποδεδειγμένη την υποψία μας στο προηγούμενο άρθρο περί «πολιτικής καμαρίλας» και «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών»;

Το να μπει τάξη σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Το θέμα είναι όμως, ότι αυτό είναι δουλειά της ηγεσίας της. Αλλιώς θα νομιμοποιούμαστε να γράψουμε ότι «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σιγά μην κάνουν επανόρθωση Κωνσταντίνε... Αφού όλα γίνονται για να αβαντάρουν τον καθοδηγητή τους τον Καρχιμάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Επανόρσωση"? άγνωστη λέξη για τους συνδικαλιστές, άσε που αυτοί δε θά πρεπε να ανακατευούν καθόλου με τον Καρχιμάκη.....είναι δουλεια της Δικαιοσύνης και μόνο

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]