Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρεις απίθανες ιστορίες για την ΕΥΠ, με "ξανθιές", σεξ και παρακολουθήσεις πολιτικών!

Η ΕΥΠ και πάλι στο προσκήνιο, μετά τα όσα είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος για τις “ελληνικές παρακολουθήσεις”. Την ΕΥΠ τη καλύπτει πάντα ένα πέπλο... μυστηρίου, που συχνά όμως παίρνει αστείες διαστάσεις. Ή παράδοξες.

Παραθέτουμε 3 ιστορίες με υποκλοπές από την ΕΥΠ ξένων πρακτόρων με "διπλωματικές" καλύψεις πρεσβειών στην Αθήνα και μία "εσωτερικού" με πολιτικό περιεχόμενο με Α.Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη. Προέρχονται - αυτούσιες, λέξη προς λέξη- από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του -τότε- πολιτικού και στρατιωτικού συντάκτη ΤΩΝ ΝΕΩΝ κ. Λουκά Δημάκα. Δημοσιεύτηκαν δε στο πλαίσιο ευρύτερου ρεπορτάζ για την ΕΥΠ, στις 20 Φεβρουαρίου 1999, αλλά είναι εξαιρετικά επίκαιρες.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ
Καλοκαίρι 1998. Η ξανθιά πανέμορφη πράκτορας της ΕΥΠ, που ακούει από τα «κλειστά» δωμάτια της ΕΥΠ τις τηλεφωνικές συνομιλίες Αμερικανού μεγαλοπράκτορα της CIA στην Αθήνα, δεν πιστεύει στ' αυτιά της. 
Ένας συνάδελφός της, του τεχνικού κλάδου, έχει πάρει τον μεγαλοπράκτορα στο τηλέφωνο και όλο γλύκες τού ζητάει ένα ενδοΕΥΠικό ρουσφέτι! Ν' αλλάξει ειδικότητα και να μεταταχθεί στον επιχειρησιακό κλάδο. Ε, κι αν μπορούσε, ας τον βοηθούσε να περάσει στη Διεύθυνση Κατασκοπείας! 
Η υπάλληλος έκανε την απομαγνητοφώνηση, σύνταξε την απόρρητη αναφορά της και ­ Ελλάδα είμαστε! ­ 
Το θέμα συζητήθηκε ως κουτσομπολιό στους διαδρόμους. 
Πέρασαν μερικοί μήνες, το θέμα ξεχάστηκε. Όχι όμως για πολύ. Έξι μήνες μετά την «υποβολή» του αιτήματος, η επιθυμία του υπαλλήλου ικανοποιήθηκε και όπως λένε συνάδελφοί του που αφηγούνται την ιστορία, ήδη, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του, προκειμένου να σταλεί στο εξωτερικό! 
Η εξέλιξη ήταν τυχαία; 
«Σπρώχτηκε» το αίτημα από τον Αμερικανό μέσω «φίλων»; 
Ή μέτρησαν μόνο και μόνο τα προσόντα του υπηρεσιακού του φακέλου και προχώρησε με το σπαθί του; 
Οι απαντήσεις είναι δύσκολο να δοθούν ακόμα κι απ' όσους πιστεύουν πως ξέρουν καλά τους σκοτεινούς δαιδάλους της μυστικής υπηρεσίας(...) 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
(...) «Σεξουαλική» είναι μια ιστορία που δείχνει ότι πολλές φορές στην ΕΥΠ ταιριάζει το «μπάτε σκύλοι αλέστε». Την περασμένη δεκαετία ( '80) μία υπάλληλος της ΕΥΠ είχε χρεωθεί την τηλεφωνική παρακολούθηση ενός γνωστού Τούρκου πράκτορα της ΜΙΤ. 
Οι αναφορές της με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του το πρώτο διάστημα ήταν πυκνές και ουσιαστικές. 
Αργότερα αραίωσαν και ορισμένοι νόμισαν ότι ο πράκτορας περιόρισε τη δράση του. Άλλα όμως στοιχεία έλεγαν το αντίθετο και αποφασίστηκε να βάλουν κοριούς μέσα στο σπίτι του. 
Από κει όμως διαπιστώθηκε ότι η Ελληνίδα πράκτορας είχε γίνει ερωμένη του και ό,τι άκουγε εν ώρα υπηρεσίας το «κουκούλωνε» για να μην τον χάσει!
Η κυρία μετατάχτηκε αμέσως, αλλά κάποιοι λένε ότι έχει ξαναγυρίσει στο ευαγές ίδρυμα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ
(...) Με παρόμοια «στρατολόγηση» η ΕΥΠ έχασε μια ιταλομαθή υπάλληλό της: ερωτεύθηκε το «θύμα» της και το ειδύλλιο εντόπισαν ­ από υποκλοπές ­ συνάδελφοί της.

ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ
(...)"Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι": Την... οδηγία αυτή ακολούθησε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ακυρώσει τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του από την - τότε- ΕΥΠ.

Τις παραμονές μιας σημαντικής συζήτησης στη Βουλή κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ ειδοποιούν τον Α. Παπανδρέου ότι το μυστικό τηλέφωνό του είναι παγιδευμένο.
«Γάτα» ο Α. Παπανδρέου, άρπαξε την ευκαιρία και έστησε παγίδα στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.
Πήρε τηλέφωνο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Αν. Πεπονή και του έδωσε οδηγίες να κρατήσει ήπιο κλίμα. Παράλληλα όμως με ειδικό απεσταλμένο κάλεσε τον κ. Πεπονή στην Εκάλη και εκεί του έδωσε άλλες οδηγίες για τους χειρισμούς.

Την άλλη μέρα ο Πεπονής υλοποίησε το σχέδιο, αποκάλυψε τις επιστολές Μπους και τα non-papers φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον Κ. Μητσοτάκη, που έδειξε να αιφνιδιάζεται. Οι αναφορές της ΕΥΠ τον είχαν βγάλει «εκτός»...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]