Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εισήγηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον Παπακωνσταντίνου που τον στέλνει στο Ειδικό Δικαστήριο!

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλος με μια εξασέλιδη εισήγηση – κόλαφο στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι είναι απαράδεκτο να υπάρξει παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Κανελλόπουλος τονίζει ότι ο πρώην Υπουργός πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄ αυτού ποινική δίωξη».

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Κανελλόπουλος χρησιμοποίησε την επιχειρηματολογία του Προκόπη Παυλόπουλου που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να παραπεμφθεί.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι όλη η σημασία της λίστας Λαγκάρντ περιορίστηκε στον Παπακωνσταντίνου και οι επιφανείς καταθέτες χαμογελούν ειρωνικά... Όπως θα χαμογελάει κι ο Παπακωνσταντίνου όταν με το καλό σε 10 χρόνια θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη ότι είναι αθώος. Εμείς θα τα έχουμε τινάξει και τα παιδιά μας δε θα γνωρίζουν τίποτε για την υπόθεση. Άντε γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ακριβώς ειναι .
    Κάνει το σύστημα οτι ....τιμωρεί τα κακά βλαστάρια του .
    Ποιος ξέρει τι να υποσχέθηκαν στον ακη τους , και δεν άνοιξε τον στόμα του .
    Το θέμα ειναι οτι η κατατασταση χειροτερεύει καλπαζοντας .
    Δέν θα έπρεπε να διαβάζουμε ανούσια .
    Ποσο μάλλον να σχολιάζουμε αερολογοντας και αυτάρεσκα .
    Με άλλους θα κοιμηθούμε και άλλοι διαβολου θάναι στο κεφάλι μας .
    Γρηγορουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]