Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλ Κάιντα έτοιμη να χτυπήσει πόλεις της Τουρκίας

Ο ισλαμιστής Ερντογάν αντιμέτωπος με τα ινδάλματά του, τους ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα
Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας εκφράζουν φόβους για χημικές βόμβες που θα χρησιμοποιηθούν κατά μεγάλων Τουρκικών πόλεων

Η Αλ – Κάιντα που συνδέεται άμεσα με την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Levant (ISIL)» πέρασε προφανώς από τα συροτουρκικά σύνορα δύο από τις επτά βόμβες που είχε προγραμματίσει να αποστείλει στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα οι βόμβες «πέρασαν» φορτωμένες επι οχημάτων που είχαν προετοιμάσει ειδικά προς την νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα υλοποιώντας σχέδιο για την διεξαγωγή σειράς επιθέσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Zaman.

Μετά το περιστατικό με το εγκαταλειμμένο όχημα στην τουρκική επαρχία Σανλιούρφα από την ISIL, η τουρκική αστυνομία, η στρατοχωροφυλακή και η MİT, εξέδωσαν σήμα συναγερμού προς όλη την τουρκική επικράτεια. Σύμφωνα με τις αρχικές διαπιστώσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, βόμβες φορτωμένες επι 2 οχημάτων εισήλθαν στην Τουρκία, υλοποιώντας σχέδιο της οργάνωσης ISIL για την διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας επίθεσης σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όπως την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα δύο οχήματα έχουν μοιραστεί σε όλα τα τμήματα πληροφοριών σε όλη την Τουρκία. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προειδοποίησαν επίσης ότι η οργάνωση ISIL μπορεί να τροποποιήσει τα σχέδια της επίθεσης της, γι αυτό και τα μέτρα ασφαλείας στις νότιες και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας ανάμεσά τους και οι επαρχίες Γκαζιαντέπ και Χατάι, όπου βρίσκονται στρατόπεδα προσφύγων, είναι δρακόντεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, τα οχήματα «τροποποιήθηκαν» στη συριακή πόλη Raqqa. Τούρκοι πράκτορες ανακάλυψαν στις 30 Οκτωβρίου 2013, σχέδιο της ISIL για την πραγματοποίηση σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων σε επαφή με τις τοπικές μονάδες τρομοκρατών που βρίσκονται «εν υπνώσει» στην τουρκική επικράτεια.

Η οργάνωση ISIL είχε απειλήσει και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας ότι θα ξεκινήσει μια σειρά από « επιθέσεις αυτοκτονίας» σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα απαιτώντας από την Τουρκία να ανοίξει εκ νέου τα σημεία διέλευσης των συροτουρκικών συνόρων σε Bab al – Hawa και Bab al – Salameh, τα οποία οι αρχές έκλεισαν μετά τον έλεγχο της πόλης Azaz στα τέλη Σεπτεμβρίου από την οργάνωση ISIL.
Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη της Reyhanli στη νότια επαρχία Χατάι, σκοτώνοντας 53 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100 το Μάιο 2013. Το Reyhanli αποτελεί ένα σημαντικό καταφύγιο των Σύριων προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει στη χώρα τους στη βία.

Εν τω μεταξύ, τρία οχήματα φορτωμένα με 20 σακούλες που περιείχαν θείο και οκτώ βαρέλια, των οποίων το περιεχόμενο είναι προς το παρόν άγνωστο, έχουν κατασχεθεί στις σύνορα με τη Συρία, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Συρία από την Τουρκία.
Σύμφωνα με δήλωση από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤSK), τρία οχήματα που προσπάθησαν να διέλθουν παράνομα στη Συρία από την Τουρκία κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στην επαρχία Hatay το Σάββατο. Ένας από τους επιβάτες, ο οποίος προσδιορίζεται μόνο από τα αρχικά SH, συνελήφθη από την στρατοχωροφυλακή στο Reyhanli, ενώ οι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν στη Συρία μετά την εγκατάλειψη των οχημάτων τους...

Μετά την προειδοποίηση των οδηγών ότι είχαν εισέλθει σε στρατιωτική ζώνη, Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ για να εμποδίσουν τη διέλευσή τους στη Συρία. Τα άτομα τότε, άφησαν τα οχήματά τους και πέρασαν στη Συρία, με τα πόδια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Είκοσι σάκοι που εμπεριείχαν θείο και που ο καθένας ζυγίζει περίπου 50 κιλά, και οκτώ σφραγισμένα βαρέλια κατασχέθηκαν από τα οχήματα.

Το Θείο είναι ένα ζωτικό συστατικό στην παραγωγή του χημικού αερίου μουστάρδας που έχει ισχυρές φλυκταινογόνες επιδράσεις και μπορεί να προκαλέσει χημικά εγκαύματα στα εκτεθειμένα άτομα. Βρίσκεται σε μορφή υγρού, αερίου και στερεών μορφών. Οι άνθρωποι μπορούν να εκτεθούν μέσω εξωτερικής επαφής, εισπνοής ή κατάποσης.

Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]