Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική φρεγάτα στη Σούδα...

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσαν τα τρία πολεμικά πλοία, τα οποία απο το πρωί βρίσκονται κοντά στις Καλύβες, στον κόλπο της Σούδας Χανίων, ειδικά όταν η μία φρεγάτα είναι τουρκική.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Flashnews.gr, πρόκειται για τρεις φρεγάτες οι οποίες αυτή την χρονική περίοδο συμμετέχουν στην Νατοϊκή Ναυτική δύναμη Standing NATO Maritime Group TWO (SNMG2).

Αναλυτικότερα πρόκειται για τις εξής φρεγάτες:
Την τουρκική Salih Reis η οποία διαθέτει 24 αξιωματικούς και 156 ναύτες πλήρωμα.
Την ισπανική Alvaro de Baran με 48 αξιωματικούς και 250 ναύτες πλήρωμα, η οποία είναι η επικεφαλής και την Γερμανική φρεγάτα Sachsen.

Και οι τρεις αυτές φρεγάτες την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχαν - μαζί με άλλα πλοία - στην μεγάλη Νατοϊκή άσκηση DOGU AKDENIZ 2013 η οποία έγινε σε θαλάσσια περιοχή της Τουρκίας, στο πλαίσιο της Νατοϊκής επιχείρησης ACTIVE ENDEAVOUR, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας.

Επίσης, αυτές οι φρεγάτες, μαζί τα πλοία ITS GRECALE (Italy), ROS REGINA MARIA (Romania), BGS DRAZKI (Bulgaria) και URS TERNOPIL (Ukraine) - που συμμετέχουν στην Νατοϊκή αρμάδα SNMG2, στο τέλος Οκτωβρίου συμμετείχαν σε πολύ μεγάλη Νατοκή άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Η πλέον πιθανή εξήγηση είναι να μένουν αρόδου του κόλπου της Σούδας μέχρι να τους επιτραπεί να καταπλεύσουν - το πιθανότερο - στην περιοχή της ναυτικής βάσης στο Μαράθι.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]