Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημιουργείται πανευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών…!

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένας κόλαφος αποκαλύψεων σχετικά με παρακολουθήσεις. Και σαν αποτέλεσμα υπήρξε η πλήρης αποδόμηση της προστασίας των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών, ενώ δημιουργήθηκαν και σκιές κινδύνου για την δημιουργία ενός πνεύματος αντιπαλότητας μεταξύ των πολιτών των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Αν και «την σημαία την κράτησε ψηλά» για την Ελλάδα ο Πάγκαλος, αφού η Ελλάδα αποδείχθηκε η μοναδική χώρα που τελικά υπέκλεπτε (σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο) τους μεγαλύτερους ωτακουστές του κόσμου, δηλαδή τις ΗΠΑ, τελικά –όπως μας ενημερώνει η «Φωνή της Ρωσίας»- βρέθηκε η χρυσή τομή και οι ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν στην δημιουργία μίας υπερ-υπηρεσίας πληροφοριών και παρακολουθήσεων (για το καλό όλων των Ευρωπαίων πολιτών) κι έτσι ανοίγει η "πόρτα" για μία διευρυμένη Ευρώπη, τουλάχιστον στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ επικαλούμενα την ελληνική εφημερίδα Ναυτεμπορική παραθέτουν αυτές τις ημέρες δηλώσεις της Ευρωεπιτρόπου Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ, τις οποίες έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εν λόγω εφημερίδα.

Η NSA, - είπε στη συνέχεια στη συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική η Βίβιαν Ρέντινγκ, χρειάζεται ένα «αντίβαρο». Γι΄ αυτό, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος, προβαίνει στη μακρόπνοη πρωτοβουλία και συγκεκριμένα – να διαμορφωθεί μέχρι το 2020 Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών. Σε σχέση με αυτό, η EUobserver υπενθυμίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών-μελών της ΕΕ συνεργάζονται αρκετά στενά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν ανταλλαγή πληροφοριών, που αφορούν τις απειλές της διεθνούς τρομοκρατίας και των ενόπλων συγκρούσεων, μέσω του λεγόμενου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ.

Ένεκα της συνέντευξης της Βίβιαν Ρέντινγκ, η διαδικτυακή πύλη υπογραμμίζει ότι η Επίτροπος έχει εκφράσει μόνο την προσωπική της άποψη. Πάντως, υπενθυμίζει η EUobserver, για πρώτη φορά την ιδέα για μια υπηρεσία πληροφοριών της ΕΕ είχαν εκφράσει από το 2004 η Αυστρία και το Βέλγιο. Και αφορμή είχε αποτελέσει η έκρηξη σε τρένο στη Μαδρίτη, ως αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκαν σχεδόν 200 άτομα. Τότε, ωστόσο, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία προτίμησαν να μη λάβουν υπόψη αυτή την έκκληση. Φέτος τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης έχει καταλήξει σε μια πιο λεπτομερή παρουσίαση του σχεδίου ίδρυσης μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας. Στη διάθεσή της σχεδιάζεται να έχει μη επανδρωμένα πτητικά μέσα, αεροπλάνα και ακόμα και δορυφόρους παρακολούθησης. Και παρόλο που η ιδέα υποστηρίζεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το σχέδιο δεν είναι ρεαλιστικό - και για οικονομικούς λόγους, και λόγω των διαφωνιών μεταξύ των εταίρων.

Επιφυλακτικός είναι και ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κορότσενκο:
- Οποιαδήποτε κατασκοπευτική υπηρεσία πρέπει να έχει τους πράκτορες της και μέσα ηλεκτρονικής υποκλοπής. Από την άποψη αυτή, είναι προφανές ότι αυτές οι λειτουργίες θα εκτελούνται τελικά από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών-μελών της ΕΕ. Το πιθανότερο είναι ότι η νέα δομή μυστικών υπηρεσιών, αν ιδρυθεί, θα αναπτύσσει καθαρά αναλυτική δράση πρόβλεψης, παρά έμπρακτη επιχειρησιακή δραστηριότητα.

Τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών παραμερίζονται, αλλά προφανώς κρίθηκε πως είναι καλύτερο για τους πολίτες να έχουν λιγότερα δικαιώματα και περισσότερη ασφάλεια οι... ηγέτες!
 
Ειδικός Συνεργάτης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πριν λίγους μήνες μαζεύτηκαν οι δούλοι ηγέτες και αποφάσισαν μια ΕΕ με 10 κράτη .
    Κανένας δεν μιλάει γι αυτό .
    Και τώρα μας ξενίζει που το οργανώνουν το νέο ευρωπαϊκό τέρας .
    Τυχαία ο τσιπρας θα αγωνιστή να μείνει η Ελλάδα στην φωλιά των λύκων ;
    Μπλεξίματα μεγάλα και αυτα που μας έπεσαν στο κεφάλι τα τελευταία 4 χρόνια , θα μας φαίνονται αστεία ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]