Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοιτάσματα υδρογονανθράκων και γερμανική εποπτεία

Το 2006 είχα επισκεφθεί ένα φίλο επιχειρηματία στην επαρχία για να συζητήσω μαζί του θέματα ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος. Του εξέφρασα τις βαθύτατες ανησυχίες μου για επερχόμενα οικονομικά προβλήματα, για επερχόμενες αυτοκτονίες, για μεγάλο κίνδυνο αύξησης των άκρων και του εξήγησα πως οι επόμενες εκλογές (δηλ. οι εκλογές του 2007) ήταν οι σημαντικότερες όλων των εποχών για την Ελλάδα. Καθώς τότε προλαβαίναμε πολλά πράγματα. Αφού ανταλλάξαμε απόψεις, με ευγενικό τρόπο μου εξήγησε πως δεν συμφωνούσε μαζί μου και γενικώς, τότε, στο 2006, τα έβλεπε όλα καλά. Με λίγα λόγια, έφαγα πόρτα από το φίλο  μου…

Θυμηθείτε: το 2006 ήταν ακόμη η εποχή που ουδείς μπορούσε να φαντασθεί τι έρχεται…ήταν ΠΡΙΝ καν ξεκινήσει η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ….ήταν η εποχή του μεγάλου πάρτυ…

Το Σεπτέμβριο του 2013, ξαναβρήκα αυτόν το φίλο.
Μου είπε τα εξής:
Για την οικονομική κρίση: δεν μπορεί να καταλάβει πως αυτός ο οποίος ήταν πάντα διορατικός δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης που ερχόταν…ώστε να μην κάνει τα ανοίγματα που είχε κάνει…
Για τη συζήτησή μας: “που να καταλάβουμε ΤΟΤΕ εμείς ρε φίλε για αυτά που μας έλεγες“;
Για σήμερα: πιστεύει πλέον και αυτός πως τα πάντα γίνονται για τα κοιτάσματα…
Για το μέλλον: έχει αγοράσει ήδη μία πολύ μεγάλη έκταση στη νότια Κρήτη…σε περιοχή φιλέτο… για μελλοντικές επενδύσεις στη στεριά σχετικές με τα κοιτάσματα…

Αυτά όλα ήταν η εισαγωγή των όσων θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Καθώς ακόμη και σήμερα οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος και τα πιθανά αποτελέσματα του ενδιαφέροντος των ξένων για τα κοιτάσματα…
Εκτίμηση δική μου;

Σε αυτό το συνέδριο θα ανακοινωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις σεισμικές έρευνες που έκανε η PGS στη νότια Κρήτη…(πιο λεπτομερείς εκτιμήσεις των σεισμικών θα πάρουν λίγο ακόμη χρόνο). Την άνοιξη του 2014 έρχονται και άλλα αποτελέσματα σχετικά με τακοιτάσματα.
Αυτά τα αποτελέσματα περιμένουν πολλοί παίκτες για να καθορίσουν τη μελλοντική τους στάση (σταθμός υγροποίησης στην Κύπρο, ή αγωγός μεταφοράς μέσω Κρήτης, ή συνδυασμός των δύο, ή τίποτε από αυτά).
Την Άνοιξη του 2014 επίσης υποτίθεται πως βγαίνουμε από το μνημόνιο (κάτι συμπτώσεις, έ;). Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοικτά για πολλά θέματα. Βάλτε στο νου σας ό,τι εσείς μπορείτε να φανταστείτε.
Γι αυτό «καίγεται» η (πρώην) Ανατολικογερμανίδα κυρία Μέρκελ.

Πρόσφατα (27/5/2013) δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Κανονισμός 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ποιος είναι αυτός ο Κανονισμός;
Πρόκειται για τον Κανονισμό «για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται με σοβαρές δυσκολίες αναφορικά με τη χρηματοοικονομική τους σταθερότητα». Πρόκειται για την εποπτεία στην οποία θέλει να επιβάλλει η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας για πολλές δεκαετίες. Ο εν λόγω κανονισμός εδώ.

Αφελής ερώτηση: αυτή η εποπτεία περιλαμβάνει και τα πιθανά κοιτάσματα;
Θυμηθείτε πως η κυρία Μέρκελ, εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης το 2011 πραγματοποίησε δύο πολύ σημαντικότατα ταξίδια για πρώτη φορά σε δύο χώρες. Η μία ήταν η Κύπρος…Η άλλη ήταν η Μογγολία. Και τα δύο ταξίδια συνδέονταν με την ενεργειακή δίψα της Γερμανίας….

Στην Ευρωπαϊκή Ιστορία είχαν υπάρξει πολλές “συμφωνίες” και “γάμοι” οι οποίοι διαλύθηκαν και νέοι δημιουργήθηκαν επειδή άλλαξαν τα δεδομένα…μας αρέσει ή όχι, αυτό είναι γεγονός…Ο Λεχ Βαλέσα δεν δίστασε πρόσφατα να προτείνει «γάμο» μεταξύ του Πολωνικού και του Γερμανικού κράτους σε ένα ενιαίο κράτος! Μάλιστα ο Λεχ Βαλέσα θέλοντας να δείξει πως ζούμε σε ένα πολύ εύπλαστο παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον αναφέρθηκε στις αλλαγές συνόρων ωσάν να είναι τα τουβλάκια Lego (sic).
Θυμηθείτε για λίγο το παρελθόν μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας: μοίρασμα της Πολωνίας μεταξύ ΕΣΣΔ-Γερμανίας ως απόρροια του Συμφώνου Μολότωφ-Ρίμπερντροπ. Μετά από λίγους μήνες το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντροπ διαλύθηκε με την επίθεση της Γερμανίας στην ΕΣΣΔ.

Ένας τέτοιος «γάμος» – «συμφωνία» είναι και η ΕΕ. Οι συμφωνίες όπως και οι νόμοι, αναιρούνται-διαλύονται από άλλες συμφωνίες και άλλους νόμους. Το ότι κάποιοι αποφάσισαν για την εσαεί εποπτεία του Ελληνικού έθνους αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να το ανεχθούμε κιόλας…Δεν σημαίνει πως θα ισχύσει. Απλά και μόνο επειδή το αποφάσισε η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μη ξεχνάμε: δεν υπάρχει πια Ευρωπαϊκή ΈΝΩΣΗ. Μακάρι να υπήρχε.
Υπάρχει μόνο γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.
Δεν πρόκειται ουσιαστικά για αντιευρωπαϊσμό, αλλά για αντιγερμανισμό…

Τα ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ κοιτάσματα δεν πρέπει να τα πάρει το 4ο Ράϊχ με έναν κανονισμό. Ας αναρωτηθούμε τί δουλειά (;) είχε να φτάσει ο Ρόμμελ στην Αφρική (με τα African Corps). Ο Ρόμμελ θα γελά σαρκαστικά με όσα συμβαίνουν σήμερα. Καθώς αυτά τα κοιτάσματα θα βρεθούν υπό την εποπτεία της Γεμρανίας χωρίς αίμα…

Εποπτεία στα κοιτάσματα δεν πρέπει να δεχτούμε.
Αυτή πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή μας. Η βιώσιμη στρατηγική μας για τα επόμενα 50 χρόνια. Ας κοιτάμε τη Μεγάλη Εικόνα. Ας κοιτάμε μακριά και όχι κοντά.
Το Βερολίνο ας καταλάβει πως συμμάχους στην Ελλάδα σε αυτό δεν θα βρει.

Δεν χρειάζεται να περάσουν άλλα δέκα χρόνια αμφιβολίας και σύγχυσης για να καταλάβουμε πως το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ είναι τα κοιτάσματα. Τότε θα είναι αργά.

Αυτά εποφθαλμιούν στο Βερολίνο μέσω της Εποπτείας. Οι Βρυξέλλες ΔΕΝ υπάρχουν σε αυτό το παίγνιο. Υπάρχει μόνο το Βερολίνο.
Καθώς τα λεφτά (και όλα τα παρελκόμενα) είναι πολλά.
Πολλά περισσότερα από το χρέος μας, πολλά περισσότερα από ΟΛΑ τα ποσά που έχει λάβει η Ελλάδα από το 1981, πολλά περισσότερα από αυτά που μας δίνει(;) η ΕΕ μέσω ΕΣΠΑ κλπ. (Cost-Benefits).

Αυτό πρέπει να γίνει η στρατηγική μας.
Σε 10 χρόνια ΔΕΝ θα τους έχουμε ανάγκη. Θα μας έχουν.
Τί να λέμε;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]