Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: «Η ΕΕ υποστηρίζει την επίλυση του ονόματος μόνο μέσω διαδικασίας του ΟΗΕ»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατος Εκπρόσωπος της, για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Catherine Ashton, δεν επιθυμούν να μεσολαβήσουν στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, όπως έπραξαν στη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, παρά το ενδιαφέρον το οποίο δείχνουν η Γερμανία και άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ταχεία επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς, εξαιτίας της οποίας η χώρα έχει αποκλειστεί στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εντούτοις οι Βρυξέλλες δεν σκοπεύουν να παρέμβουν στη διαδικασία επίλυσης μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.

«Η θέση μας είναι σαφής. Υποστηρίζουμε τη διαδικασία επίλυσης της διαφοράς υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης με τον μεσολαβητή του πρέσβη Μάθιου Νίμιτς», είπε προς το πρακτορείο Ρόιτερ η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της Άστον.

Όπως είναι γνωστό- συνεχίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε χθες ο 18ος γύρος των συνομιλιών Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των πρωθυπουργών Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα, που την 1η Απριλίου με τη μεσολάβηση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατέληξε σε συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, η ΕΕ, δεν έχει την πρόθεση ή την επιθυμία να παρέμβει άμεσα στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος των Σκοπίων, μια διαφωνία που κρατά το νοτιοσλαβικό κράτος έξω από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αφού η Ελλάδα, ως κράτος μέλος, δεν επιτρέπει στη χώρα μας να λάβει ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις με την Ένωση.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]