Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στη Βαλτική

Στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής άρχισε μία από τις μεγαλύτερες στρατηγικές στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ των τελευταίων 10 ετών.

Σύμφωνα με το σενάριο οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα αντιδράσουν για την υπεράσπιση των χωρών της Βαλτικής από τον υποτιθέμενο άγνωστο εισβολέα.

Η άσκηση ονομάζεται Stidfest Jazz’ και άρχισε χθες.

Συμμετέχουν περίπου 6.000 στρατιώτες από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, και εκείνων που δεν είναι στη συμμαχία, όπως η Φιλανδία, Σουηδία και η Ουκρανία.

Στην άσκηση θα γίνει χρήση πραγματικών πυρών και περιλαμβάνονται σε αυτήν δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, αεροσκάφη και πολεμικά πλοία.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι η επταήμερη στρατιωτική άσκηση αποσκοπεί στην ετοιμότητα της άμυνας της Συμμαχίας σε οποιαδήποτε απειλή.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, αν και το όνομα του εισβολέα στην άσκηση δεν έχει καθορισθεί, η γεωγραφία της περιοχής της άσκησης και η πολιτική που ακολουθείται, δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι ο εχθρός είναι η Ρωσία, σε συνδυασμό με μια αυξανόμενη ανησυχία των χωρών της Βαλτικής που προβάλουν μια θεωρητική συνωμοσία, ότι θα μπορούσε, η Ρωσία, να καταλάβει τις χώρες αυτές σε λίγες ώρες ή ημέρες.


«Η Ρωσία είναι μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τις δεσμεύσεις της στη Βαλτική. Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για εμάς, διότι είναι η πρώτη στην οποία ασκούμαστε για την υπεράσπιση του εδάφους μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας, Άρτις Πάμπρικς, όπως σημειώνει το σερβικό ‘Μέτωπο’.
Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]