Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δεκανίκι

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οι διαβαθμισμένες πληροφορίες, των οποίων η γνώση δεν είναι προσβάσιμη σε όλους και απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η χώρα μας βεβαίως δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό και σήμερα μπορούμε, να αναφερθούμε, σε κάτι που έγινε γνωστό ως ¨πρόταση δυσπιστίας¨ ή άλλως με το κωδικό όνομα «δεκανίκι»!

Την πολιτική κατάσταση δηλ. το γενικό ξεπούλημα της χώρας, την γνωρίζουμε όλοι. Καλούμαστε τακτικά όμως και σίγουρα κατά την διενέργεια των εκλογών, να επιλέξουμε τους καλύτερους, για να μας κυβερνήσουν και συνήθως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν τον πρώτο λόγο.

Συνήθως, υπάρχει αντιπαλότητα στις τοποθετήσεις των κομμάτων και το ένα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του άλλου, για να κερδίσει ποσοστά. Φαινομενικά το ίδιο έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, θίγοντας τα θέματα της ΕΡΤ και της φορολογίας των ακινήτων.

Στην πράξη όμως τι συμβαίνει; Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές με δηλώσεις τους εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για σωρεία μέτρων και υπουργικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ακινήτων. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την συγκυβέρνηση με τα δύο κόμματα. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές παρουσιάζουν ¨τάσεις¨ διαφορετικής προσέγγισης των πολιτικών θεμάτων και αφήνουν υπονοούμενα, για φλερτ με άλλους σχηματισμούς υπαρκτούς ή υπό σύσταση. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν την αντίρρησή τους για όποια νέα μέτρα και περεταίρω κοινωνική επιβάρυνση.

Με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Εξαφάνισε όλες τις δυσαρέσκειες αυτές και επανέφερε το πολιτικό σύστημα στην ¨σταθερή¨ του μορφή. Δηλαδή, είναι δεδομένο, ότι όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα καταψηφίσουν την πρόταση αυτή, αφού υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και κανένας βουλευτής μέσω άλλου κόμματος δεν επιθυμεί να πέσει η κυβέρνηση. Είναι δεδομένο, ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την απόρριψη της πρότασης, ως πρόταση εμπιστοσύνης στο σύνολο του έργου της, συμπεριλαμβανομένων της ΕΡΤ, της φορολογίας των ακινήτων, της εν γένει οικονομικής πολιτικής της, του γενικού ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστές. Είναι επίσης δεδομένο, ότι η κυβέρνηση κερδίζει ένα δύσκολο χειμωνιάτικο εξάμηνο, το οποίο περιλαμβάνει και την ήρεμη πολιτικά προεδρία της Ε.Ε., το θέμα του πετρελαίου και της θέρμανσης, το ασφαλιστικό, τα εργατικά … Είναι δεδομένο, ότι μπορεί πλέον επίσημα η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει στο εξωτερικό τον κίνδυνο από πλευράς αντιπολίτευσης. Είναι δεδομένο, ότι από την πρόταση αυτή δικαιολογείται και η μή έλευση επενδυτών, αφού φοβούνται την ασταθή πολιτική κατάσταση. Στο τέλος μάλιστα του εξαμήνου αυτού έχει έρθει η ώρα για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Από κάθε άποψη, η χρονική στιγμή που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση, να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση και σίγουρα την πολιτική κατάσταση που οι ξένοι τοκογλύφοι επιθυμούν, για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της. Επαξίως πλέον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τον τίτλο, ότι είναι το καλύτερο και μοναδικό δεκανίκι της κυβέρνησης. Μπράβο!!!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]