Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: "Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ και δεν θα το κάνει"!!!

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη και δεν θα το κάνει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστημίου του Όστιν στο Τέξας, όπου βρίσκεται από την Δευτέρα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;».

«Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες. Και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς» πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας ότι «παρόλα αυτά η ευρωζώνη σήμερα υπάρχει».
«Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν» εξήγησε ο ίδιος εκτιμώντας πως «το αντίθετο θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα όπως διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων». «Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη» είπε, σχολιάζοντας ότι ένας ακόμη λόγος μη εξόδου είναι η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που, κατά βάθος, όλοι γνωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «προς το παρόν αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος; Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, game on. Είναι μια διαδικασία που, έτσι και ξεκινήσει, δεν μπορεί να σταματήσει».

Επιπλέον ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναζητήσει ευθύνες για τις λανθασμένες πολιτικές λιτότητας σε χώρες του ευρώ.

«Αναμένουμε τη συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε.

Σχολιάζοντας την θέση του Μάρτιν Σουλτς, του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου περί απόδοσης ευθυνών για τις πολιτικές λιτότητας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα εάν μετά την απόδοση ευθυνών θα συνεχιστεί η εφαρμογή του λάθους προγράμματος».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φυσικα .....
    Παλαιά ξυνα σταφύλια η αποκαλυπτική δουλοπρεπια του αμορφωτους νεαρού που απο το πουθενά θέλει να θάψει και αυτός οτι απόμεινε απο τα αλλα υποκείμενα .
    Θα παριστάνουν και αυτοι τους σωτήρες για μερικούς μήνες , για να αποκαλυφθούν σε όλους .
    Τότε θα τους πάρουμε με τις πέτρες.....
    Θα γευτούμε το μαχαίρι του απιστου γιατι αθεους και απατριδες ψηφίζουμε .
    Δική μας επιλογή θάναι και τούτη η συμφορά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]