Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΓΑΠ… αντεπιτίθεται!!!

Πολύ περίεργα είναι τα παιχνίδια που παίζονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κι έχουν ως κύριο φόντο μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόχρονη φυσικά διάλυση της παρούσας κυβέρνησης.

Κάθε φαίνεται να αποκαλύπτεται και μια ψηφίδα από το παζλ το οποίο όλα δείχνουν ότι είναι Παπανδρεϊκής εμπνεύσεως. Έχουμε και λέμε:

Η Θ. Τζάκρη, παπανδρεϊκό τέκνο και πρώην υφυπουργός, κάνει ξαφνικά αντάρτικο, καταψηφίζει την κυβέρνηση, διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ. Κι ενώ στην αρχή δηλώνει ότι δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια το αφήνει ανοικτό.

Λίγες ώρες μετά ο Τσίπρας απευθύνει προσκλητήριο αποστασίας, στοχεύοντας προφανώς στους Παπανδρεϊκούς βουλευτές που είναι εξοργισμένοι με τον Βενιζέλο τον οποίο κατηγορούν ότι αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του κόμματος λόγω της συνεργασίας του με τη ΝΔ.

Αμέσως μετά ο Ν. Σηφουνάκης παραιτείται από τη θέση του εισηγητή σε κάποιο τομέα και κάνει αίσθηση η δυσφορία του. Λεπτομέρεια; Ο κ. Σηφουνάκης ανήκει κι αυτός στο μπλοκ του Γ. Παπανδρέου. Είχε προηγηθεί και η απειλή του άλλου ευεργετηθέντος από το σύστημα ΓΑΠ, του βουλευτή κ. Μωραϊτη.

Μέσα στην εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου στέλνει ερωτηματολόγια στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους ζητά να αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησής του.

Και το τελικό. Ο ακραιφνής Παπανδρεϊκός, πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής, Γ. Πανάρετος σε συνέντευξή του επαναφέρει την πρότασή του και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί προς τους “παπανδρεϊκούς” και να εγκαταλείψει την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όπως δηλώνει: «Παρότι διαφωνώ και με θέσεις και με πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παύει να είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποτελέσει το κόμμα αυτό τη βάση της αυριανής κυβέρνησης. Σε αυτή την περίπτωση, για να ασκήσει πραγματικά προοδευτική πολιτική, τι είναι προτιμότερο; Μια συμφωνία κορυφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή στροφή με πειστικά επιχειρήματα σε ψηφοφόρους που είναι θεμελιωδώς προοδευτικοί; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δίλημμα, κανείς άλλος».

Ξαφνικά, λοιπόν, το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, αυτό του Γιώργου φυσικά που έφυγε ως αποτυχημένος, επιχειρεί να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Λες και ο κόσμος λησμόνησε τόσο νωρίς τι έγινε από το 2009 μέχρι το 2012. Λες και ξέχασε τον Τιτανικό του δημοψηφίσματος και την άτακτη… χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε την εξουσία στον Παπαδήμο.

Κι όμως, ο Γ. Παπανδρέου έχει το θράσος να στήνει παιχνίδια με την πολιτική σταθερότητα. Να βάζει «μπροστινούς» να κάνουν τη βρόμικη δουλειά και να διαπραγματεύονται με τον Τσίπρα.

Τώρα μέχρι που θα φτάσει η πολιτική ξετσιπωσιά, αυτό είναι άγνωστο. Στο ΠΑΣΟΚ όλα να τα περιμένετε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σε ρόλο Σαλώμης φαντάζομαι την Κωνσταντοπούλου να ζητάει από τον "Αλέξις" την κεφαλή του Γιωργάκη σε πιάτο για να του επιτρέψει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Σε δεύτερο πλάνο ο Τατσόπουλος ανταλλάσσει λάγνα βλέμματα με τη Τζάκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]