Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ σοφός, εκεί σοφός...

Μόλις πέρασαν τα Helloween, δηλαδή η νύχτα με τις μάσκες και χτες εορτάσαμε στην Βουλή την νύχτα με τους...μασκαράδες! Όχι, δεν σκοπεύω να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο για το χθεσινό θέατρο σκιών των πολιτικών μας ανδρεικέλων! 
Αυτές οι στημένες (και ξεζουμισμένες) ανθρώπινες (;) καρικατούρες (κατά βάθος πρόκειται για τραγικές φιγούρες) όχι μόνο γέλωτα και θυμηδία δεν μπορούν να προκαλέσουν αλλά αντίθετα μέσω της ανυπαρξίας τους και της αυτογελοιοποίησης τους έχουν προκαλέσει κλαυθμό και οδυρμό σε έναν ολόκληρο λαό, στον οποίον αξίζει το Όσκαρ υπομονής και καρτερικότητας! Προφανώς, επειδή κάθε τρεις και λίγο του στήνουνε καρτέρι!

Τουναντίον, θα επιθυμούσα να απευθυνθώ στα... παλουκάρια των media και να τους ρωτήσω τί συνέβη με το παρολίγον παλούκωμα δικαστικής υπαλλήλου από Ιρανό πρώην κατάδικo μέσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, το οποίο έλαβε σάρκα και οστά λίγες μέρες πριν! Γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε... γαργάρα, όπως τόσες και τόσες επιθέσεις λαθρομεταναστών σε βάρος Ελλήνων, που λαμβάνουν χώρα καθημερινά αλλά δεν βγαίνουν ποτέ στο φως το αληθινό από τα MEGAλα και έγκυρα (είναι παντός...καιρού) ιερατεία της ενημέρωσης; 
Ίσως θεωρούν τις συγκεκριμένες ειδήσεις πολυ-τέλειες για την Ελληνική ή ακριβέστερα για την πολυπολιτισμική κοινωνία, της οποίας την ώσμωση εμείς τα άξια τέκνα της Ελλάδος έχουμε αφήσει έτη και έτη να εμφιλοχωρεί και η οποία για να σέβεται το... δημοκρατικό προφίλ της, ανέχεται και εγκολπώνεται ουκ έστιν αριθμό ανθρωποθυσιών Ελλήνων από αλλοδαπούς εισβολείς, στο βωμό των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αντιρατσισμού! Όσο για τον πατριωτισμό; Στην πυρά με τις... ξενέρωτες, οπισθοδρομικές αντιλήψεις!

Έχω ξαναγράψει, ότι ο Σαίξπηρ συχνά αναρωτιόνταν ποιο είναι το χείριστο για έναν λαό, το να του φέρεσαι με σκληρότητα ή να τον κολακεύεις;! Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, οι σημερινοί πολιτικάντηδες, οι οποίοι τον κυβερνούν (;) και οι νταβατζήδες των Τουρκοκάναλων, που τους σιγοντάρουν, πράτουν και τα δύο! Από την μια μεριά αφαιμάζουν και ποδοπατούν την Ελληνική κοινωνία και από την άλλη ομιλούν για...λειτουργική δημοκρατία, αποκαλώντας τους συμπολίτες μας, ως..."ο πάνσοφος Ελληνικός λαός!". 
Ε λοιπόν, αυτός ο πάνσοφος λαός, επανέφερε το πολιτικό και βιολογικό λείψανο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1993, ψήφισε τον εθνοπροδότη Σημίτη το 1996, ξαναψήφισε τον Σημίτη το 2000, παρόλο που στο μεταξύ είχαν μεσολαβήσει τα Ίμια και οι κατάπτυστες - προδοτικές συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, ο πάνσοφος λαός εξέλεξε με ποσοστά ρεκόρ τον Γιωργάκη-Τζέφρυ Παπανδρέου για να μας βάλλει στο μνημόνιο το 2009 και τέλος ο... πάνσοφος Ελληνικός λαός εψήφισε και πάλι μνημόνιο, με την συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενάμιση χρόνο πριν!

Ο εν λόγω λαός λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι σοφός αλλά ούτε καν...σοφιστής, ίσως μόνο...μαζοχιστής, από δε κριτική ικανότητα..., τί να σας πω..., ούτε δυό γαιδουριών άχυρα δεν δύναται να ξεχωρίσει! 
Ρωτάτε γιατί; Μα διότι... αυνανίζεται νοητικά έτη και έτη (έλλειμμα Παιδείας) ενώ άφησε εαυτόν να... ευνουχιστεί, όταν επαιτούσε (ως κατάντημα Έλληνα, ή καλύτερα... ανθρωποειδούς) θέσεις στο Δημόσιο από τους δυνάστες του, οι οποίοι με την σειρά τους απαιτούσαν την ψήφο του, επενδύοντας στο εμπόριο της ελπίδας και λίαν προσφάτως και στο εμπόριο του φόβου! Μπορεί αυτός ο λαός να αλλάξει;

Ρώτα τον εαυτό σου...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ( Και θα επιμείνω έως αηδίας........).
    Άνοιξα την σελίδα που είναι η πηγή του άρθρου και διάβασα λεπτομερώς το βιογραφικό του αρθρογράφου ( και ο λόγος απλός, ώριμα-σωστά και ευανάγνωστα πλήν όμως.... πλήν όμως στα από εδώ και έπειτα και αυτός.)
    Ε, λοιπόν Ιωάννη και κάθε Ιωάννη, ναί..." λαός μαζοχιστής με έλλειμμα παιδείας " και χωρίς να "μπορεί" να διαχειριστεί το παρόν είτε το μέλλον του, ακόμα και "παραδομένος" στα πρόσκαιρα λάγνα βολεμένα συμφέροντά του....... αλλά...αααα!
    Εσείς οι Ιωάννηδες ( που μας ραπίζετε και μόνο αυτό με την σοφία σας ), που τάχα βρισκόσασταν όταν: οι παιδαγωγοί δίναν την θέση στους εκπαιδευτές; ...γιατί δεν μου εξηγούσατε το "έγκλημά" μου όταν έδινα μάχες να καταργηθούν τα Αρχαία, ως ύλη στο γυμνάσιο; ...γιατί δεν απογυμνώνατε τα άλλοθι των βολεμένων καθηγητάδων; ... γιατί δεν συντρέξατε την αδόκιμη προσπάθειά μου να καταλάβω την διαφορά της ψήφου από τον μπέη στον έβερτ; πού ήταν τα αυτιά σας, όταν ο καρατζαφύρερ δήλωνε για νεκρά γατιά στον "λάκκο" στο πολυτεχνείο;.....
    - Και πόσα ακόμα, εάν τα πιάσω από την αρχή και επιμελώς, θα είναι τόσα που θα γράφω μερόνυχτα!
    Ώ, ναί Ιωάννη, λοιδώρησε με και εσύ ( δρυός πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται ), μου αξίζει!
    Ανδρέας Αέναος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]