Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, οι «σκιές» και ο ρόλος των ΗΠΑ!

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εντόπισε στοιχεία για «ύποπτες» παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τις ΗΠΑ ήταν η Ελλάδα. Ωστόσο, οκτώ χρόνια μετά οι δράστες παραμένουν άγνωστοι (αν και υπάρχουν πλέον στοιχεία για την ταυτότητα τουλάχιστον ενός), ενώ οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα δικαστικής συνδρομής. Ως αποτέλεσμα, η δικογραφία για την υπόθεση των υποκλοπών καθώς και εκείνη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνενωμένες πλέον, παραμένουν στα χέρια του ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος έχει αναλάβει το βαρύ έργο να ρίξει φως και να ανακαλύψει τα πρόσωπα-σκιές πίσω από τις δύο υποθέσεις.

Επειτα από παλινωδίες ετών και με διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά «αγνώστων δραστών», οι δικαστικές έρευνες μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις, απόρρητα έγγραφα και στοιχεία που προέκυψαν από άρση τηλεφωνικού απορρήτου οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή εξυφάνθηκε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, μέρος του οποίου ήταν τόσο οι τηλεφωνικές υποκλοπές όσο και το σχέδιο δολοφονίας του, από τα μέλη, μάλιστα, μιας εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε εκείνη την περίοδο.
Η ελληνική Δικαιοσύνη εδώ και τρία χρόνια έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ στοιχεία προκειμένου να μπορέσει να βρει τους φυσικούς αυτουργούς των τηλεφωνικών υποκλοπών, οι οποίες, όπως έχει αποκαλυφθεί από την ως σήμερα έρευνα, συνεχίστηκαν τουλάχιστον ως το 2007, ενώ υπάρχουν συνομιλίες υπόπτων, που είναι σε κλοιό παρακολούθησης και οι οποίοι αναφέρονταν σε υποκλοπές ακόμα και τον τελευταίο χρόνο!

Από τα στοιχεία που έχει πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη και για τις δύο υποθέσεις προκύπτει η δράση στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα οποία κατονομάστηκαν ως οι αυτουργοί των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ομως, αναπάντητα από το Μέριλαντ παραμένουν τα αιτήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης για παροχή στοιχείων τα οποία αφορούν τους ύποπτους τηλεφωνικούς αριθμούς που επικοινώνησαν με τα καρτοκινητά-σκιές των υποκλοπέων στην Ελλάδα, καθώς και τα πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν την περίοδο Ιουνίου 2004 – Φεβρουαρίου 2005 «ύποπτο κινητό», που αγοράστηκε μαζί με άλλα τρία καρτοκινητά από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», έχει εντοπιστεί ακόμη ένα κινητό-σκιά, ωστόσο, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κωφεύουν στις εκκλήσεις των ελληνικών δικαστών Αρχών! Σύντομα ο ανακριτής Φούκας θα αποστείλει νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα καινούργια στοιχεία.

Το σοβαρότερο στοιχείο για αυτήν τη σημαντική δικαστική εξέλιξη ήταν η διαπίστωση ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών αξιωματούχων δεν σταμάτησαν το 2005, όταν αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό της εταιρίας Vodafone, αλλά συνεχίστηκαν έως τουλάχιστον το 2007.

Προκειμένου να το επιτύχουν αυτό οι δράστες επιστράτευσαν εταιρίες (όχι τηλεφωνικές) οι οποίες ουσιαστικά λειτουργούσαν σαν βιτρίνες και «έπαιξαν σκοτεινό ρόλο» στην υπόθεση, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αποκάλυψη έπαιξε ένα μοιραίο λάθος των δραστών των τηλεφωνικών υποκλοπών και της απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, που αποτελεί ισχυρό σύμμαχο στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

Πριν από επτά χρόνια, το 2006, οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες έκαναν το λάθος να προσπαθήσουν να υποκλέψουν συνομιλίες του Κώστα Καραμανλή με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και τον Βούλγαρο Γκεόργκι Παρβάνοφ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Οι Ρώσοι το κατάλαβαν και στη συνέχεια, αφού πρώτα έστειλαν μυστικούς πράκτορες στην Αθήνα (έστω και με καθυστέρηση δύο ετών), ενημέρωσαν την ΕΥΠ για την ύπαρξη ομάδας 20 ατόμων που παρακολουθούσε τον Καραμανλή από το 2006 ως το 2008 και οργάνωνε τη δολοφονία του!
Τον Μάρτιο του 2012 η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την ύπαρξη του «σχεδίου δολοφονίας» και απήγγειλε κατηγορίες για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, διατάραξη ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και αποστέρηση του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα.

Βάσω Παλαιού – Δημοκρατία


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]