Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

"Καμικάζι" ζωσμένος με εκρηκτικά που τον σταμάτησαν έξω από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού

Ένας άνδρας συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία, ο οποίος φέρεται να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά εξω έξω από ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Οι εικόνες που μετέδωσε το δίκτυο Haberturk δείχνουν ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου βρίσκεται το γραφείο στην Άγκυρα.

Η Hurriyet αναφέρει ότι οι άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού όρμηξαν πάνω στον 52χρονο ύποπτο, όταν εκείνος προσπάθησε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον απέτρεψαν γραπώνοντάς τον από τα μπράτσα.

Το πρακτορείο Ανατολή νωρίτερα είχε μεταδώσει ότι ο ύποπτος νοσηλεύεται αφότου πυροβολήθηκε στα πόδια. Παρόλα αυτά, αργότερα το πρακτορείο ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα αφού είχε ρίξει τρία προειδοποιητικά πυρά στον αέρα.

Ο ύποπτος θα εξεταστεί, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Ύποπτη συγκυρία

Λαμβάνοντας υπόψιν πως πρόκειται για μία πραγματική απόπειρα δολοφονίας του τούρκου πρωθυπουργού (έχουν συμβεί τουλάχιστον άλλες 3 που δημοσιεύθηκαν από τα τουρκικά ΜΜΕ), τότε βρισκόμαστε στην έναρξη μίας περιόδου σκληρών ερευνών - διώξεων αντικαθεστωτικών τούρκων.

Δεδομένης της πολύ δύσκολης χρονικής συγκυρίας για την τουρκική πολιτική του νεο-οθωμανιστή ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν (καταρρακώνεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της Τουρκίας), η συγκεκριμένη απόπειρα δολοφονίας είναι μάλλον "μάννα εξ ουρανού" για τον τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος χρειάζεται ίσως όσο ποτέ άλλοτε ένα "γεγονός" που θα τον καταστήσει επίκεντρο - στόχο δυνάμεων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Τουρκία. Ενδεχομένως να ανακαλυφθούν εχθροί μεταξύ των οικονομικά ισχυρών ομάδων που αντιτάσσονται της πολιτικής Ερντογάν, μεταξύ Κουρδικών ομάδων ή ακόμη και... ξένης χώρας που επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην Τουρκία....

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καταλυτικές, όσον αφορά την πορεία εκμετάλλευσης του γεγονότος, δηλαδή της απόπειρας δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν και θα καταδείξουν με σαφήνεια τα σχέδια του τούρκου πρωθυπουργού τόσο για την εσωτερική του πολιτική όσο -κυρίως- για την εξωτερική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]