Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με εντολή της Τουρκίας ο Σαμαράς μέσω του αντιρατσιστικού νόμου διαγράφει το "ολοκαύτωμα" του Ποντιακού Ελληνισμού!

Έχουν γραφεί ήδη πάρα πολλά για την "πολιτική κατευνασμού" που ακολουθούν απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μία πολιτική που στην πραγματικότητα αν δεν είναι πολιτική άκρατου ραγιαδισμού, θα μπορούσε πολύ εύκολα να προσδιοριστεί (με επιείκεια) ως πολιτική ενδοτισμού και οπισθοχώρησης έναντι των παράλογων αιτιάσεων και απαιτήσεων της Άγκυρας.

Οι εν Ελλάδι κυβερνώντες, οσφυοκάμπτες όντες, δεν διστάζουν να ακολουθούν την τακτική της άτακτης υποχώρησης έναντι των παραλογισμών που τους τίθενται ενίοτε από την τουρκική εξωτερική πολιτική. Δεν διστάζουν να παραχαράσσουν την ιστορία που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της ελληνοτουρκικής φιλίας, τη στιγμή που ενώ στην Τουρκία ο κεμαλοναζισμός αντικατασταθηκε από το νεο-οθωμανισμό και τον ισλαμισμό, ο εθνικιστικός φανατισμός αποτελεί πάγια τακτική των κυβερνώντων την γείτονα χώρα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το "φαινόμενο" των άτυπων "εντολών" της Άγκυρας προς την Αθήνα, με βάση τις οποίες ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ από την Ελλάδα η υλοποίηση συγκεκριμένων απαιτήσεων της τουρκικής πλευράς, η οποία -αξίζει να σημειωθεί- ούτε κατ' ελάχιστο δεν υποχωρεί από τις παγιωμένες θέσεις της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας.

Έτσι, στις 25 Μαϊου 2013, με αφορμή τη συζήτηση για συμπερίληψη στα εγκλήματα γενοκτονιών, την άρνηση των οποίων θα τιμωρεί ο νέος "αντιρατσιστικός" νόμος, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υπέδειξε στην Ελλάδα, να μην συμπεριλάβει ως "γενοκτονία" τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Η ελληνική κυβέρνηση, πειθάρχησε στην Τουρκική εντολή και... δεν κατονομάζει τη συγκεκριμένη γενοκτονία, στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή.

Το ιστορικό
Σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικό (υπ'αριθμ. 150) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες» τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας ενώ καλεί τη Βουλή των Ελλήνων να «απορρίψει τους χαρακτηρισμούς αυτούς που δηλητηριάζουν την ελληνο-τουρκική φιλία»

Το κείμενο της ανακοίνωσης όπως είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Τουρκικού ΥΠ.ΕΞ.
Dışişleri Bakanlığı Açıklamaları
Yunanistan’da “pontus Soykırımı Anma Günü” Adı Altında Gerçekleştirilen Etkinlikler Hk. , 25.05.2013
No: 150, 25 Mayıs 2013
Her Mayıs ayında olduğu üzere bu yıl da, “Pontus Soykırımı Anma Günü” adıyla Yunanistan’da bazı çevrelerce gerçekleştirilen etkinliklerle, konunun bilimsel, ahlaki ve hukuki yönleri hiçe sayılarak Türk-Yunan ortak tarihinin tahrif edildiği görülmüştür.
Yunanistan Parlamentosu’nun 24 Şubat 1994 tarihinde kabul ettiği Yasa’dan da cesaret alan bu zihniyeti kınıyor, Türk-Yunan dostluğunu zehirleyen sözkonusu iddiaları reddediyoruz. Yunanistan’da barışçıl ve sağduyulu çalışmaların bu tür hasmane gayretlere üstün gelmesini ve tarihten husumet yaratmaya çalışan ırkçı girişimleri boşa çıkarmasını ümit ediyoruz.
Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εξωτερικών
Εκδηλώσεις στην Ελλάδα με την επωνυμία "Ημέρα μνήμης της ποντιακής Γενοκτονίας"
Το Μάιο του τρέχοντος έτους, για μια ακόμη χρονιά, διοργανώθηκε από κύκλους στην Ελλάδα "Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού", αγνοώντας και αλλοιώνοντας τις επιστημονικές, ηθικές και νομικές πτυχές της ιστορίας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Η Ελλάδα πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 1994, που δηλητηριάζει την ελληνοτουρκική φιλία. Η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη τέτοιων εχθρικών συμπεριφορών και να πάψει να στηρίζει τέτοιες εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες.
Έτσι, πιστοί στις επιταγές της Άγκυρας, οι εν Ελλάδι κυβερνώντες, "παρέλειψαν" να χρησιμοποιήσουν ρητά και με απόλυτη σαφήνεια τον όρο ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού.
Εάν υπήρχε πραγματικά η επιθυμία ή η πολιτική βούληση των "εθνοπατέρων", τότε θα χρησιμοποιούσαν με διακεκριμένους όρους το ολοκαύτωμα και δεν θα άφηναν αίολη την αποσαφήνισή του στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Όπως αναφέρεται ρητά το "Ολοκαύτωμα" που παραπέμπει σε πολύ συγκεκριμένο γεγονός, έτσι θα έπρεπε να κατονομάζει και το ελληνικό ολοκαύτωμα.
Αλλά, αυτό απαιτεί άνδρες με πυγμή και όχι πυγμαίους άνδρες της πολιτικής, ανίκανους να υπερασπισθούν την Ελληνική ιστορία και το αίμα με το οποίο γράφτηκε αυτή.
Το ότι ο νομοθέτης δεν τολμά να τονίσει και να υπερασπισθεί τα αυτονόητα είναι κάτι πρόδηλο, και τονίζει την πολιτική δειλία της υπάρχουσας θλιβερής πολιτικής κουστωδίας που δεν διστάζει να αποδομεί το σήμερα της Ελλάδας, αλλά με περίσσια θρασύτητα συναινεί στις εντολές της Άγκυρας για διαγραφή της Ελληνικής ιστορίας!

Και αυτά τα ανιστόρητα -που θα γραφούν με τα πλέον μελανά χρώματα στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας- στο όνομα του αντιρατιστικού νόμου, ενός πολιτικού εξαμβλώματος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την επικείμενη ιδιότυπη επιβολή κρατικής ισχύος επί των πολιτών, οι οποίοι θα σύρονται στα δικαστήρια και θα απειλούνται με ποινές φυλάκισης και αυστηρότατα χρηματικά πρόστιμα όσοι τολμούν να μην χρησιμοποιούν τους "πολιτικά ορθούς" όρους του νομοθετικού εκτρώματος του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Φαίνεται, λοιπόν, πως στο όνομα της νέας Ελλάδας του Σαμαρά, δεν έχει καμία απολύτως θέση η ίδια ιστορία της Ελλάδας αλλά και η λογική. Όλα στο βωμό των εντολών της τρόικα, αλλά και -να μην ξεχνάμε- στις εντολές της Άγκυρας. Χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους της ακολουθούμενης από την Αθήνα πολιτικής κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία, ελπίζουμε πως η ιστορία όχι μόνο θα αποκαλύψει τους παράγοντες που επηρρέασαν τους "διασώστες" της Ελλάδας, αλλά και πως θα αποδώσει με τους κατάλληλους χρωματικούς τόνους όσους σήμερα εγκληματούν έναντι της χώρας.

Γεωργίου Μιχαήλ 

ΥΓ: Τέλος, μία συμβουλή προς τους υποτιθέμενους έλληνες κυβερνώντες την Ελλάδα: Όποιος φοβάται να κυβερνήσει υπέρ της χώρας, των πολιτών και της ιστορίας της, καλό είναι να πηγαίνει στο σπίτι του. Ειδάλλως, αναμένεται να αποκτήσει ισόβια σπίτι τεσσάρων τετραγωνικών...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εχομεν πιστην εις τον πρωθυπουργον! Επικειται αναπτυξις!
    http://dlvr.it/4MMpbK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνοι τους τα λένε , μόνοι και τα ακούνε .
    Δε πα να υπογράψουν ......
    Οι Τούρκοι ειναι σφαχτες λαών και αυτό δεν αλλάζει επειδη μερικές μαριονέτες ταχα μου υπογράφουν
    Οτι ναναι .
    Άλλωστε ....στο ζωνάρι τους κουβαλούν κόλλυβα .Με νεκρούς υπογράφουν οι άψυχες μαριονέτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ζητήσει αμέσως συγγνώμη ο παλιορατσιστής Σαμαράς που ανάγκασε την αυτή την ευγενική ψυχή, κ. Ρεπούση, να εγκαταλείψει τη Βουλή με κήρυξη ενός λεπτού σιγής για τη γενοκτονία των Ποντίων!
    Φτου σου, ξεφτίλα ρατσιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]