Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας ετοιμάζουν για έξοδο από το ευρώ…

Μόνη λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν ασκεί κριτική στην μείωση του βασικού επιτοκίου στην ευρωζώνη και προτείνει για μια ακόμα φορά την έξοδο Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ισπανίας από το ευρώ…
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild o ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν, επικρίνοντας τη μείωση του βασικού επιτοκίου στην ευρωζώνη στο 0,25%, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι κάνει κατάχρηση του «ευρω-συστήματος» για να χορηγήσει στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου δάνεια, που δεν θα έπαιρναν ποτέ στις κεφαλαιαγορές.
«Πέντε χρόνια έχουν περάσει και η ανταγωνιστικότητα των χωρών της κρίσης δεν βελτιώθηκε σημαντικά. Για να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι χώρες του νότου χρειάζονται υψηλά επιτόκια που αντιστοιχούν στον κίνδυνο χρεοκοπίας που διατρέχουν, δήλωσε ο γερμανός οικονομολόγος. 

O αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζ. Στίγκλιτς θεωρεί το κούρεμα «μονόδρομο»Προτάσεις για την επίλυση της ευρωκρίσης
O αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζ. Στίγκλιτς θεωρεί το κούρεμα «μονόδρομο»
Σε συνέδριο επενδυτών της Union-Investment στο Μάιντς Χανς Βέρνερ Ζιν και ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς συζητήσαν για την ευρωκρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. 
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo πρότεινε τρία επίπονα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης:
1) Μια Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους, στην οποία θα διαγραφεί μέρος του χρέος των χωρών σε κρίση.
2) Προσωρινή έξοδο της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και ίσως και της Ισπανίας από την ευρωζώνη, με δικαίωμα όμως επανένταξης. Στόχος θα είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Ο οικονομολόγος προτείνει το χρέος να μετατραπεί στο εθνικό νόμισμα. Και το κούρεμα να γίνει στο ύψος που θα προκύψει μετά την υποτίμηση έναντι του ευρώ.
3) Ο Χανς Βέρνερ Ζιν προτείνει στη Γερμανία να αποδεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό έτσι ώστε να συμβάλλει και εκείνη, το μερίδιό της, στην άμβλυνση των ανισοτήτων στην ανταγωνιστικότητα.
Και ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς θεωρεί το κούρεμα «μονόδρομο» και απέδωσε την ευθύνη για τους χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στη ευρωζώνη στις μεγάλες ανισότητες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Πηγή Deutsche Welle


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]