Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει στρατό 50 χιλιάδων ανδρών για τη Συρία

H Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί πακιστανούς μισθοφόρους ως εκπαιδευτές των Σύρων ανταρτών, αναφέρει το περιοδικό Foreign Policy» σε άρθρο με τίτλο «Ο μυστικός πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας».

Συγκεκριμένα το περιοδικό, υπογραμμίζει ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας προσλαμβάνει πακιστανούς εκπαιδευτές για την εκπαίδευση των μελών των τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες στη συνέχεια αποστέλλονται στη Συρία.

Το περιοδικό τόνισε, ότι ιδιαίτερα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μην πραγματοποιήσουν τελικά επέμβαση στην Συρία, το Ριάντ έβαλε σε εφαρμογή ένα νέο «σχέδιο» στην υπόθεση συριακός εμφύλιος.

Στο άρθρο υπάρχει αναφορά του πρώην επικεφαλής της Σαουδικής υπηρεσίας πληροφοριών Tourki Al – Faisal, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η στήριξη προς την συριακή «αντιπολίτευση».
Απαντώντας ο ίδιος σε ερώτηση σχετικά με τη διείσδυση «τρομοκρατών» στη Συρία από όλο τον κόσμο, «οι οποίοι επιβάλλουν την ιδεολογία τους», ο ίδιος απάντησε ότι ήταν αναγκαίο να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τους εν λόγω εξτρεμιστές.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας βοήθησε να οργανωθούν τουλάχιστον 50 ομάδες ανταρτών και να μετασχηματιστούν στην οργάνωση «Liwa Al – Islam» ι η οποία χρηματοδοτείται από την Σ. Αραβία και διοικείται από τον σαλαφιστή Zahran Allyush.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ερευνητής Yezid Sayeh από το ινστιτούτο Carnegie ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής δήλωσε ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη τέτοιου είδους σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας, να χρησιμοποιήσει δηλαδή πακιστανούς μισθοφόρους ως εκπαιδευτές.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να δημιουργήσει έναν στρατό Σύρων ανταρτών που θα αριθμεί από 40 έως 50 χιλιάδες πάνοπλους άνδρες προς επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών του Ριάντ.

Η Σαουδική Αραβία για 3 συνεχόμενα χρόνια χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες που διεξάγουν τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Συρίας . Πρόσφατα , με τη συμμετοχή των συμμάχων στην περιοχή , ιδιαίτερα από την Τουρκία και το Κατάρ, έχει ενισχύσει την υποστήριξη της προς τους Σύρους αντάρτες.

Πηγή
Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]