Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξάνθη: Στο «σφυρί» σπίτι οικογένειας με 2 ανήλικα παιδιά για χρέος 1.700 ευρώ από κοινόχρηστα

Κεραυνός η είδηση από τη Θράκη, με ανυπολόγιστες προεκτάσεις για την ελληνική κοινωνία...
 
Σε πλειστηριασμό για οφειλή 1.700 ευρώ σε κοινόχρηστα βγήκε το σπίτι μιας οικογένειας ανέργων στην Ξάνθη, η οποία είχε δύο παιδιά. Η οικογένεια έμενε σε μια οικοδομή.

Σύμφωνα με την οικογένεια Μουρουζίδου, το σπίτι πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ όταν η αξία του διαμερίσματος εκτιμάται σε 140.000 ευρώ.


«Kατάφερα να συγκεντρώσω περίπου 5.000 ευρώ, από δανεικά και χρυσαφικά που πούλησα, αλλά όταν πήγα να τα δώσω για το χρέος ήταν πλέον αργά. Εμείς έχουμε πάρει τρία δάνεια για αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πως γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ», ανέφερε η Τόνια Μουρουζίδου.
Το πρωί της Παρασκευής παρουσία Δικαστικού Επιμελητή το ζευγάρι μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα του οδηγήθηκε σε έξωση από το σπίτι τους, αναζητώντας άλλη στέγη. Προσωρινά βρέθηκαν στο Πετροχώρι της Ξάνθης, όπου τους φιλοξενεί η μητέρα του συζύγου, με τη κα Μουρουζίδου φανερά συγκλονισμένη να εξιστορεί μπροστά στην κάμερα πως...

...«ήρθε ο Δικαστικός Επιμελητής και μας πέταξαν έξω σαν γατιά, στον δρόμο και τα παιδιά ήταν μαζί μου μέχρι τις 11.00 το βράδυ στον δρόμο και μάλιστα νηστικά. Χρωστούσα και 1.500 ευρώ στο ρεύμα αλλά πήγα και έκανα διακανονισμό και οι άνθρωποι εκεί κατάλαβαν. Εδώ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν; Είμαι άνεργη και πηγαίνω και καθαρίζω για να βγάλω 10 και 15 ευρώ. Με τι να πληρώσω το ρεύμα μου και με τι το νερό μου; Μας διώχνουν να φύγουμε από την Ελλάδα, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μου. Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί, σήμερα είναι το δικό μου σπίτι αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου».
Η υπόθεση αυτή που φαίνεται ωστόσο πως έχει βαθύτερες προεκτάσεις απασχολεί εντόνως την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, καθώς προκαλεί εντύπωση για ένα όχι και τόσο σπουδαίο χρέος κάποιος μπορεί να χάσει το σπίτι του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της κα Μουρουζίδου, συνελήφθη την ημέρα της έξωσης, καθώς φέρεται να απείλησε πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι εφόσον εφαρμοστεί η έξωση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγές: Η Εφημερίδα, Βanking News

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κανείς να μην βγει απο το σπίτι του . Και αν χρειάστει ας το κάνει Κουκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]