Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

The show must go on!


O Α. Σαμαράς πρόκειται να συναντηθεί στις ΗΠΑ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζόν Μπάιντεν, το Ισραηλίτικο λόμπυ, την ομογένεια, αντιπροσωπεία του Κογκρέσου, Aμερικάνους επενδυτές, τον Μπίλ Κλίντον κ.λπ (βλ. πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων παρακάτω), ενώ μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, φεύγει αμέσως για τον «τοποτηρητή» τους στην ευρύτερη περιοχή, που είναι το Ισραήλ, όπου θα έχει «σημαντικές» συναντήσεις με την Ισραηλινή ηγεσία.

Είναι εντυπωσιακό και μάλλον πρωτόγνωρο ο πρωθυπουργός μιας χώρας και μάλιστα μικρής, να έχει τη δυνατότητα να συναντάται μέσα σε ένα μήνα με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την ίδια περίπου ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος βλέπει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Κέρι και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Ισραήλ για συνάντηση Κορυφής.

(Πηγή: Iskra , Ανάρτηση 29/09)

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα εύσημα ξένων κέντρων προς την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ κ. Δένδια, με την Αθήνα να επιχειρεί να παρουσιάσει τις εξελίξεις στο μέτωπο της Χ.Α ως αποτέλεσμα της συστηματικής, μεθοδικής δράσης των κρατικών υπηρεσιών. Με την υπερ-προβολή (*) από την πλειονότητα των ΜΜΕ, μεγαλοδημοσιογράφων και λοιπών.

Ο Νιλς Μούιζνιεκς σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να συζητήσει με τις Αρχές την αύξηση των κρουσμάτων αυτών που τον ανησυχούν ιδιαίτερα. «Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα πολύ προσεκτικά και συλλέγουμε πληροφορίες» μας λέει τηλεφωνικά από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κ. Μούιζνιεκς, 48 ετών, γόνος Λετονών μεταναστών στις ΗΠΑ, ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Απριλίου και αμέσως του τράβηξαν την προσοχή οι καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή, «αν και η ύπαρξη της οργάνωσης αυτής υπήρχε στο "ραντάρ" μας για αρκετό καιρό, ιδίως αφότου εξέλεξε έναν δημοτικό σύμβουλο πριν από δύο χρόνια».

Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τη Χρυσή Αυγή; τον ρωτά το ΒΗΜΑ (στις 15/7/2013) . «Πιστεύω ότι η ελευθερία ίδρυσης και λειτουργίας ενός κόμματος δεν είναι απεριόριστη» απαντάει. «Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει με σαφήνεια την πιθανότητα απαγόρευσης ενός κόμματος. Αλλά το άρθρο 29 παράγραφος 1 του ελληνικού Συντάγματος αναφέρει ότι «οι Ελληνες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Με άλλα λόγια, εγείρεται το ερώτημα: Εξυπηρετεί η Χρυσή Αυγή την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος;».

Ο κ. Μούιζνιεκς πιστεύει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής με βάση το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος, καθώς και το Αρθρο 17 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (που αναφέρει ότι καμία ομάδα ή άτομο δεν έχει το δικαίωμα να επιδίδεται σε δραστηριότητα που οδηγεί στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών άλλων ατόμων). Προσθέτει όμως: «Άλλο πράγμα είναι να απαγορεύσεις ένα κόμμα και άλλο να αντιμετωπίσεις τις αιτίες που οδήγησαν στη δημιουργία του - λ.χ. μέσω της Παιδείας, αλλά και της κατηγορηματικής στάσης άλλων πολιτικών παικτών ότι ρατσιστικές πράξεις και λόγια είναι απαράδεκτα σε μια δημοκρατία».

Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες προηγήθηκαν η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του ΠΡΟ-ΠΟ, η συνάντηση τους με σημαίνοντες παράγοντες της εβραϊκής κοινότητας και φορείς όπως το περίφημο American Jewish Council κ.λ.π . Από τους πρώτους, που έσπευσαν να χαιρετίσουν την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και ΠΡΟ-ΠΟ κ. Δένδια ήταν το Κεντρικό ΙσραηλΙτικό Συμβούλιο- το οποίο από τις 30/5/2013 ζητά επίμονα τη ψήφιση του «αντιρατσιστικού νόμου» .

(*) εξ΄αιτίας της υπερ-προβολής των εξελίξεων ελέω Χ.Α περιορίζεται σε ελάχιστο ή μηδενικό χρόνο, το περιθώριο προβολής των επαπειλούμενων μέτρων (από τις απολύσεις χωρίς όριο, την προετοιμασία για το Μνημόνιο ΙΙΙ, νέα αφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων, καταθετών, ιδιοκτητών ακινήτων, γης κ.λ.π μέχρι τις απ΄ευθείας συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων, την συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Τ/Κ «ομόλογο» του και την αποδοχή από την Αθήνα 4μερούς «πρωτοβουλίας» για ένα ΑΝΑΝ ΙΙ, τις αναπάντητες από την ελληνική πλευρά εντεινόμενες προκλήσεις των Τιράνων κ.λ.π).

Είναι προφανές, πως βρισκόμαστε σε κεντρικό σημείο των εξελίξεων ενός ευρύτερου σκηνικού. 

Με την ελληνική πλευρά καθημαγμένη, το πόπολο λοβοτομημένο, φοβισμένο, το πολιτικό σύστημα αδύναμο και υποχείριο των ξένων εκβιασμών.

The show must go on!

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Πηγή: Lobbystas

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]