Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση Βούλγαρου ΥΠΕΞ με Stefan Füle για τα Σκόπια


Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα του Τύπου των Σκοπίων, Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε σε συνάντησή του με το Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν ενημερώθηκε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και ο Βούλγαρος διπλωμάτης ανέπτυξε τις θέσεις της Σόφιας, σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε σήμερα ότι στη συνάντηση ερευνήθηκαν οι πρωτοβουλίες για συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ως μια ευκαιρία για να ενταθούν οι μεταρρυθμίσεις στην περιοχή.

Λεπτομέρειες από το περιεχόμενο των συζητήσεων Βιγκένιν-Φούλε δεν ανακοινώθηκαν.

Ωστόσο, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η θέση της Σόφιας έναντι των Σκοπίων παραμένει αμετάβλητη και η Βουλγαρία δεν έχει συμφωνήσει για λήψη ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ, αφού δεν υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών συμφωνία για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 16 Οκτωβρίου, θα πρέπει να ανακοινώσει την έκθεση προόδου για τα Σκόπια και για τις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος


Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία σχέδιο για καταγραφή όπλων στα Δυτικά Βαλκάνια





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]