Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mίνι υπουργικό εν όψει της επίσκεψης Σαμαρά και 9 (!) υπουργών στο Ισραήλ


– Οι υδρογονάθρακες στο τραπέζι των συζητήσεων
– Θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή

Σύσκεψη με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός προκειμένου να προετοιμαστεί η επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Ισράηλ, η οποία ξεκινά την Τρίτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση του Ισραήλ θα τεθούν τα ενεργειακά θέματα και ειδικότερα η συνεργασία στον τομέα αυτό των δύο κυβερνήσεων (Ελλάδας και Ισραήλ).

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Ισραήλ με μία επιτυχία… Aυτή της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, η οποία και αποτελούσε βασική προϋπόθεση από τις εβραϊκές κοινότητες, γεγονός που αποκάλυψε και o πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης.

Επίσης κατά την διάρκεια των διμερών επαφών θα εξεταστεί και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή με αιχμή τη Συρία.

Στο κοινό ανακοινωθέν που θα υπογράψουν ο Αντώνης Σαμαράς με τον ισραηλινό ομόλογό του θα γίνεται αναφορά στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών, αλλά και στην εκατέρωθεν δέσμευση για εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Δεν θα συμμετάσχει ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ισραήλ στα τέλη του μήνα.

Πηγή: Banking News



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πάνε να παραδώσουνε τη χώρα δεμένη χειροπόδαρα κι εμείς ασχολούμαστε με τις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου και του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υποτελές κράτος με μισοαπολεσμένη εθνική κυριαρχία θα συζητήσει για τη Μέση Ανατολή ή θα του εξηγήσουν με ποιο τρόπο θα μεταβληθεί σε Μέση Ανατολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]