Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Η οργάνωση Human Right Watch κατηγορεί πλέον τους ισλαμοφασίστες

Μια άλλη διάσταση της πολυετούς εμφύλιας διαμάχης στη Συρία δείχνει η έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch, η οποία κάνει λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην επιχείρηση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λατάκεια, στις αρχές Αυγούστου, κατά την οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ δεκάδες άμαχοι.

Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην επιχείρηση στη Λατάκεια και κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από επιτόπια έρευνα και συνεντεύξεις με 35 άτομα, μεταξύ των οποίων επιζήσαντες και ενόπλους που ανήκαν και στις δύο πλευρές.

Στην έκτασης 105 σελίδων έκθεσή της η Human Rights Watch υποστηρίζει ότι στις 4 Αυγούστου, αντικυβερνητικοί μαχητές επιτέθηκαν εναντίον κυβερνητικών θέσεων στη βόρεια Συρία και κατέλαβαν περισσότερα από 10 χωριά με πληθυσμό κυρίως αλαουϊτών. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για πυρά εναντίον των χωρικών και απόπειρα να ξεκληριστούν ολόκληρες οικογένειες που επιχειρούσαν να ξεφύγουν από την επίθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου 20 ομάδες που ανήκουν στην αντιπολίτευση συμμετείχαν στην επίθεση και πέντε από αυτές εξαπέλυσαν τις επιθέσεις εναντίον των χωρικών. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, η πιο γνωστή και μεγάλη ομάδα αντικυβερνητικών.

Ο επικεφαλής της HRW για τη Μέση Ανατολή ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τουλάχιστον 67 από τους συνολικά 190 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, είτε εκτελέστηκαν είτε δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ και όχι στο πεδίο της μάχης.

Πηγή BBC, enet.gr


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]