Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΥΡΙΖΑ: "Επικίνδυνος για τη δημοκρατία ο πανικόβλητος Σαμαράς"

«Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και η δράκα των ακροδεξιών φίλων του αποδεικνύονται επικίνδυνοι και για τη Δημοκρατία»

Η πρόσφατη εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά απέδειξε ότι ο ίδιος είναι ο πραγματικός αρχιτέκτονας της χυδαίας, ανιστόρητης και επικίνδυνης για την Δημοκρατία θεωρίας των δύο άκρων. Μια εκδοχή της αθλιότητας αυτής παρουσίασε ο στενός του συνεργάτης κ. Λαζαρίδης την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα από τους νεοναζί, ενώ την διαδίδει συστηματικά ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης.

Καθώς όμως η αθλιότητα αυτή δεν βρίσκει απήχηση ούτε καν μέσα στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς και η δράκα των ακροδεξιών φίλων του τη διακινούν με βρώμικο τρόπο. Πράγματι, η αθλιότητα των δύο άκρων απορρίπτεται όχι μόνο από την πλειοψηφία των πολιτών αλλά και από πολλά στελέχη της ΝΔ (Παυλόπουλος, Αντώναρος, Σπηλιωτόπουλος, Αβραμόπουλος κλπ). Έτσι, ο κ. Σαμαράς επιλέγει την πρακτική των υπονοούμενων, των υπαινιγμών, των διαρροών λάσπης και των παρακρατικών μεθοδεύσεων. Αυτός όμως είναι ο τρόπος να διακινούνται οι πολιτικές χυδαιότητες. Θυμίζουμε ότι παλαιότερα δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μονταζιέρα παραγωγής χαλκευμένων βίντεο-δηλώσεων βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

Τους χυδαίους επικοινωνιακούς χειρισμούς των υπογείων της Ρηγίλλης συνεπικουρούν και κάποια ΜΜΕ της παλαιάς και νέας διαπλοκής, με δημοσιογράφους να αναπαράγουν τις υποτιθέμενες αμφιβολίες για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δείχνουν ανοχή στη βία, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τις συναφείς, ρητές και κατηγορηματικές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του. Αποκορύφωμα επικοινωνιακής χυδαιότητας αποτελεί το υποτιθέμενο ρεπορτάζ του κυριακάτικου Πρώτου Θέματος, της εφημερίδας που παρουσίαζε την Χρυσή Αυγή ως αβλαβές κατοικίδιο, όπου εκτοξεύεται νέα λάσπη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες ακόμη και για εθνική προδοσία. Είναι προφανές ότι στον ακροδεξιό βόρβορο η γελοιότητα δεν γνωρίζει όρια.

Ο κ. Σαμαράς και οι ακροδεξιοί φίλοι του γνωρίζουν ότι πρόκειται για χυδαίες συκοφαντίες. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει τίποτε να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του (εξ ου και οι μονταζιέρες με τα χαλκευμένα βίντεο). Δεν υπάρχει τίποτε ούτε για τις Σκουριές, ούτε για την Μαρφίν (που την θυμήθηκαν τριάμισι χρόνια μετά και ενώ έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης) ούτε και για οτιδήποτε άλλο. Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε αυτά και άλλα φαινόμενα πολιτικής βίας κατηγορηματικά και απερίφραστα. Διότι η αριστερά έχει σταθερό ιδεολογικό μέτωπο ενάντια σε βίαιες πρακτικές καθώς αυτές αφενός δεν συνάδουν προς τις αξίες και την κοσμοθεωρία της και αφετέρου υπονομεύουν το μαζικό λαϊκό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατική ανατροπή.

Όσον αφορά τη Μαρφίν, επαναλαμβάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την πρώτη στιγμή να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες. Επιπλέον, σήμερα διατυπώνουμε εύλογες απορίες γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη ενώ έχουν περάσει τριάμισι χρόνια και ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία ήδη από τον περασμένο Μάιο. Μήπως για να διευκολυνθεί η επικοινωνιακή χυδαιότητα των υπογείων της Ρηγίλλης;
Επισημαίνουμε ότι η αθλιότητα των δύο άκρων εξυπηρετεί τις εξής μικροπολιτικές σκοπιμότητες:

(α) Επιχειρεί να διασκεδάσει τις πολιτικές ευθύνες των κκ Σαμαρά και Δένδια για την ιδιοτελή πολιτική ανοχή απέναντι στην εγκληματική δράση των νεοναζί και τη διάβρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανοχή την οποία παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στην εμπρηστική ομιλία του. Ανοχή που κάποιοι φίλοι του (πχ Μπαλτάκος) δεν δίστασαν να την φαντασιωθούν ακόμη και ως μετεκλογική συνεργασία. Ο δε αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι πολλαπλά έκθετος. Διότι, στη Βουλή, στις 40 και πλέον συναφείς ερωτήσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ο κ.Δένδιας, παρόλο που γνώριζε, καθησύχαζε. Και διότι μπροστά στον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας από εφημερίδες όπως ο Guardian ο ίδιος, αντί να πράξει τα δέοντα, απειλούσε με μηνύσεις (που βεβαίως ποτέ δεν έκανε).

(β) Επιχειρεί να συσκοτίσει την απανθρωπιά της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής. Διότι αν πιστέψουμε ότι ο κ. Σαμαράς «καταδικάζει την βία απʼ όπου κι αν προέρχεται», τότε η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησής του δεν συνιστά βία. Όμως τι είναι η ανεργία και η εισοδηματική εξαθλίωση, τι είναι το να μην μπορείς να ταΐσεις τα παιδία σου ή/και να τα στείλεις σχολείο, τι είναι ο κίνδυνος να σου πάρουν το σπίτι ή να μπεις φυλακή λόγω υπερχρέωσης, τι είναι ο αποκλεισμός εκατομμυρίων πολιτών από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τι είναι οι αυτοκτονίες;

(γ) Επιχειρεί να κατασυκοφαντήσει τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτή είναι μια από τις βαθύτερες στοχεύσεις της αθλιότητας των δύο άκρων και της κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εμπρηστική ομιλία του ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε να πει ότι όποιος αντιτάσσεται στην απελπισία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης του (δηλαδή πρώτα και κύρια τα ίδια τα θύματα της πολιτικής αυτής) ενισχύει τον εξτρεμισμό. Εντωμεταξύ στέλνονται σωρηδόν στη δικαιοσύνη όσοι αντιστέκονται, εργαζόμενοι, διαδηλωτές, συνδικαλιστές ακόμη και μαθητές σχολείων.

(δ) Επιχειρεί να προστατέψει τον κ. Σαμαρά από το πολιτικό κόστος της κυβερνητικής πολιτικής. Διότι οι μνημονιακοί γνωρίζουν πολύ καλά πόσο βαθειά είναι η κοινωνική και οικονομική καταστροφή που προκαλεί η πολιτική τους, πόσο γιαλατζί είναι το υποτιθέμενο success story. Γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχτεί τη νέα εισοδηματική αφαίμαξη που σχεδιάζουν με περικοπές και χαράτσια, δεν πρόκειται να ανεχτεί να του πάρουν το σπίτι, δεν θα ανεχτεί δεύτερον χειμώνα να ξεπαγιάζουν τα παιδιά του, δεν θα ανεχτεί την εν εξελίξει διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τις μαζικές απολύσεις, τη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας, την ιδιωτικοποίηση του νερού. Δεν θα ανεχτεί ένα τρίτο πρόγραμμα «στήριξης» που θα τον βυθίζει βαθύτερα στην απελπισία. Δεδομένης της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που προκαλεί η κυβερνητική, μνημονιακή πολιτική, ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι σε συνθήκες δημοκρατικής σταθερότητας η κυβέρνηση του θα καταρρεύσει, όπως οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Έτσι, ο ίδιος καταφεύγει στην ένταση και την ακραία πόλωση, επιχειρώντας να διχάσει τον ελληνικό λαό και μάλιστα με πρακτικές και ιδεοληψίες μετεμφυλιακής κοπής: συμψηφίζοντας τα εγκλήματα των νεοναζί με τη δράση της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Ίσως να μην περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από έναν πολιτικό που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη δεκαετία του 80, κόντρα στις επιλογές του ιδρυτή της ΝΔ, πρωτοστατούσε σε γιορτές μίσους στον Μελιγαλά. Πόσο μάλλον σήμερα όταν ο ίδιος βρίσκεται υπό το κράτος πανικού καθώς συνειδητοποιεί ότι πλησιάζει το πολιτικό του τέλος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πανικόβλητος Σαμαράς αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τη Δημοκρατία.

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθειες αποσταθεροποίησης και κάλεσε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το κάλεσμα στον ελληνικό λαό να ενωθεί στους αντιφασιστικούς-αντιμνημονιακούς αγώνες με στόχο τη δημοκρατική ανατροπή που θα ανακόψει τον κατήφορο της χώρας, ανοίγοντας δρόμους προοδευτικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
«Η γελοιότητα των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται τη θεσμικά επικίνδυνη ανευθυνότητά του», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή το σημερινό non paper του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά για τη θεωρία των δύο άκρων.
«Αφού δεν του βγήκαν οι καταστροφικές προβλέψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας», σημειώνει ο κ. Κεδίκογλου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ενώ εσείς είστε οι σωστοί που θα δώσετε Ιθαγένεια σε Ισλαμοφασιστες .
    Τα ίδια ΣΚΆΤΑ είστε και τα σκάτα ΟΛΑ βρωμουν το ίδιο .
    Και το κυριότερο κανείς απο εσάς Ολους δεν ειναι Ελληνας .
    Ελληνοφωνοι είστε και ορκισμενοι να μας εξοντωσετε .
    Αλλά τα βάλατε με τρελους και απρόβλεπτους .....
    Αν γνωρίζατε Ελληνική ιστορία και όχι ρεπουσιες μπούρδες , ίσως να μην δεχοσασταν να είστε εσείς οι νεκροθαφτες εθελοντές .
    Τον λάκκο σας ανοίξατε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα και μια πισινή, ποτέ δεν ξέρεις... Μπορεί την ιθαγένεια να τη δώσει ο Αντωνάκης τελικά.
      Ξέρεις, όπως τα σπίτια που θα 'επαιρναν οι κομμουνιστές και τελικά τα παίρνουν οι δεξιοί...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]