Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σουηδός ιμάμης προμηθεύει με όπλα τους αντάρτες της Συρίας

Διευθύνει κύκλωμα από την Τουρκία

Ένας σουηδός ιμάμης διευθύνει από την Τουρκία δίκτυο που προμηθεύει με όπλα τους αντάρτες στην Συρία, όπως μετέδωσε σήμερα η Σουηδική Ραδιοφωνία.

Ο Χέιταμ Ραχμέχ, συριακής καταγωγής, εγκατέλειψε τη θέση του ιμάμη στο κυριότερο τέμενος της Στοκχόλμης τον Μάρτιο του 2012 και φέρεται ότι εγκαταστάθηκε στην Τουρκία, απ' όπου μεταφέρονται όπλα κυρίως προερχόμενα από τη Λιβύη και τη Βοσνία στους αντάρτες κατά μήκος των συνόρων.

Το ρεπορτάζ επικαλείται ανώνυμες πηγές και τον ερευνητή Ραφαέλ Λεφέβρ, ο οποίος εδρεύει στη Βρετανία και ερευνά το ζήτημα της προμήθειας όπλων στους αντάρτες.

"Ήταν πολύ ανοιχτός σε σχέση με τις προθέσεις του να προσπαθεί να μεταφέρει όπλα στη Συρία", είπε ο Λεφέβρ, ο οποίος στο παρελθόν πήρε συνέντευξη από τον Ραχμέχ.

Η Σαουδική Αραβία, άλλες χώρες του Κόλπου και η Τουρκία χρηματοδοτούν την επιχείρηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ οι σουηδικές αρχές δεν διεξάγουν σχετική έρευνα.

"Δεν υπάρχει εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Έθνη και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για όπλα και πυρομαχικά", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Χιου Γκρίφιθς του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Ο ρόλος των "μεμονωμένων προσώπων" στον εφοδιασμό με όπλα της αντιπολίτευσης έχει ενισχυθεί "επειδή η ποσότητα των όπλων που ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες και επιτρέπονται μέσω των συνόρων της Ιορδανίας και την Τουρκίας έχει μειωθεί εξαιτίας της ανησυχίας που επικρατεί σε σχέση με ορισμένες από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης", είπε ο Γκρίφιθς.

Ο ρόλος, όμως, της Τουρκίας, στην γενοκτονία που εξελίσσεται μέσα στη Συρία, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, κατατάσσοντας την χώρα του Ταγίπ Ερντογάν, για μία ακόμη φορά ως χώρα δολοφόνο - τρομοκράτη, που λειτουργεί καταπατώντας όλους τους διεθνείς νόμους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της... Ίσως, κάποια στιγμή, κάποιο κράτος - μέλος του ΟΗΕ θα έπρεπε να θέσει το θέμα της συμμετοχής της Τουρκίας σε τρομοκρατικές ενέργειες και σε θανάτους απλών πολιτών ξένων χωρών, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της Τουρκίας. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]