Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Ν. Μιχαλολιάκος


(Τελευταία ενημέρωση: 08:33 πμ)

Τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου 2013 είναι μια ημερομηνία που θα καταγραφεί ιστορικά, καθώς για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, αρχηγός πολιτικού κόμματος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας, με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων γνωμοδοτήσεων έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Η προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου, που έρχεται μετά τις προσωρινές απελευθερώσεις με περιοριστικούς όρους τριών βουλευτών του (Η. Κασιδιάρη, Η. Παναγιώταρου και Ν. Μίχου) επιβεβαιώνουν την αίσθηση πώς οι διωκτικές αρχές κινούνται βάσει των ενδείξεων που υπάρχουν στη δικογραφία, καθώς για τους προαναφερθέντες βουλευτές δεν υπήρχαν στη δικογραφία αναφορές άμεσης σύνδεσης με συγκεκριμένη ενέργεια, πέραν της γενικής έννοιας της "διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης".

Αν και η πλευρά Ν. Μιχαλολιάκου υποστηρίζει πώς τα στοιχεία για εκείνον είναι ακόμη πιο ισχνά φαίνεται πως οι αρχές εστίασαν σε τηλεφωνήματα που φέρεται να δέχτηκε αριθμός καταχωρημένος στο όνομά του, από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, πρόσωπο που φέρεται να είχε σχέση με την περίμετρο της υπόθεσης Π. Φύσσα, αφού εμφανίζεται περίπου ως συντονιστής όσων έγιναν γύρω από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

"ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΣΗ"

Έτσι κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης, υπήρξε εμπλοκή όταν ο γγ της ΧΑ αναφερόμενος στις επικοινωνίες που εμφανίζεται να είχε με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη σε αριθμούς τηλεφώνου που είναι καταχωρημένοι στο όνομα του Ν. Μιχαλολιάκου, είπε ότι τα συγκεκριμένα τηλέφωνα τα έχει παραχωρήσει στο κόμμα και ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών και δεν είχε καμία σχετική επικοινωνία.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που φέρεται να ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Κρίθηκε από τους ανακριτές ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μιχαλολιάκος πρέπει να ελεγχθούν και για το λόγο αυτό πριν αποφανθούν για την προφυλάκισή του ή όχι προχώρησαν στην απολογία του Γ. Πατέλη προκειμένου να δώσει απαντήσεις, μεταξύ άλλων, και στο επίμαχο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές επέμειναν ιδιαίτερα στα επίμαχα τηλεφωνήματα αλλά και στην οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής καθώς και στο καταστατικό του συνδέσμου που βρίσκεται στη δικογραφία και έχει χαρακτηριστεί από τους κατηγορούμενους "πλαστό".

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Το μήνυμα που έστειλαν οι αρχές με τις ενέργειές τους μέχρι τώρα είναι πως θα προχωρούν με βάσει στοιχεία κι όχι εικασίες ή φιλολογικές αναφορές στη δικογραφία. Γι αυτό και όσο κι αν ακόμη και έγκριτοι νομικοί χαρακτηρίζουν ισχνά τα νομικά στοιχεία για τον Ν. Μιχαλολιάκο, υπάρχουν αυτά τα τηλεφωνήματα που εμφανίζουν μια διασύνδεση με ένα πρόσωπο το οποίο φέρεται να είναι στον κύκλο του εγκλήματος κατά Π. Φύσσα. Βέβαια τα τηλεφωνήματα, ακόμη και να έγιναν την επομένη δεν σημαίνουν κατ΄ ανάγκην ενοχή, γι αυτό καλό θα ήταν να υπήρχε το περιεχόμενό τους στη δικογραφία. Πάντως όπως λέει η υπεράσπιση Ν. Μιχαλολιάκου, αυτά δεν έγιναν καν.

Σε κάθε περίπτωση οι προφυλακίσεις Μιχαλολιάκου,Λαγού, Πατέλη, δείχνουν πως ουσιαστικά οι ανακριτές κινούνται στην κατεύθυνση του "βραχίονα΄ Νίκαιας, και όσων έγιναν εκεί, προεξάρχοντος του περιστατικού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προφανώς γιατί αυτή είναι και η μοναδική δικογραφία (μέχρι τώρα) που είναι εμπλουτισμένη με στοιχεία.

Ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος στην απολογία του πάντως εξέφρασε τη λύπη και την αντίθεσή του με τη δολοφονία Π. Φύσσα και κάθε μορφής βία, ενώ αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ

Στην έξοδο του Κτ. 6 περίμεναν η σύζυγος και η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου. Η κόρη του ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν τις στιγμές της με τον πατέρα της. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Αρβανίτης είπε "δειλά ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκισή του".

Ο ίδιος βγαίνοντας φώναξε "ζήτω η Ελλάδα" και "νίκη". Η γυναίκα του και η κόρη του φώναξαν "τους ξεφτίλισες. Για άλλη μια φορά ξεφτίλισες την κατ´ επίφαση δημοκρατία τους", "είσαι διαμάντι, μη λυγίσεις".

Στην είσοδο των δικαστηρίων ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες οπαδοί της ΧΑ που φώναζαν συνθήματα κατά τη μεταγωγή των προσωρινά κρατούμενων στη ΓΑΔΑ.

Σε λίγη ώρα πάντως θα οδηγηθεί στους ανακριτές ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς.

Πηγή: Κεφάλαιο



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]