Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχουμε κυβέρνηση;


Η κλιμάκωση είναι γνωστή από καιρό: στην αρχή, οι πάντες στην κυβέρνηση ξορκίζουν τα νέα μέτρα, ενώ οι δανειστές κρατούν απόσταση και δεν αναφέρονται σε αυτά. Κι ένα πρωί, αρχίζει η πίεση, ξεκινάει το σφυροκόπημα, όπως έγινε χθες στο eurogrpoup.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η λήψη των νέων μέτρων τα οποία έχουν αρνηθεί και τελικά έχουν λάβει όλοι οι πρωθυπουργοί της περιόδου της πτώχευσης του κυρίου Σαμαρά περιλαμβανομένου, είναι απλώς θέμα χρόνου και τρόπου: είναι βέβαια τα νέα μέτρα, αναζητείται απλώς το πότε και το πώς θα ληφθούν: αν θα πάνε προς τη Βουλή, αν θα περάσουμε με νομοθετικό διάταγμα, αν θα μπουν στους λογαριασμούς, αν το ένα ή το άλλο...

Αυτά ίσχυαν ως τώρα και ουδείς μπορεί να τα αρνηθεί. Ομως, για τον κ. Σαμαρά, τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά απ' ότι ήταν για τους προκατόχους του, ακόμα απ' ότι ήταν και για τον ίδιο πριν από μερικούς μήνες: με τις εκρηκτικές συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί στη χώρα δεν έχει πια το περιθώριο να κινηθεί έτσι.

Την ώρα που το γερμανικό τμήμα της τρόικας κάνει ήδη μπίζνες στην Ελλάδα με συμβόλαια εκατομμυρίων για συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της υγείας - και ποιος ξέρει που αλλού -. την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να την αγνοήσει ούτε καν στο πλήρως αποτυχημένο δημοσιονομικά και καταστρεπτικό κοινωνικά ζήτημα του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Δηλαδή, πολύ απλά, δεν υπάρχει κυβέρνηση: όταν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό, που είναι αυτονόητο από κάθε άποψη, πώς είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ότι θα αντισταθεί στα μεγάλα ζητήματα που προκύπτουν εν όψει του δημοσιονομικού κενού;

Η υπόθεση του πετρελαίου θέρμανσης είναι ένας πολύ κακός οιωνός για το άμεσο μέλλον. Τώρα που η Γερμανία σχηματίζει πια τη δική της κυβέρνηση και που οι πιέσεις στην Ελλάδα θα ενταθούν, αντί φυσικά, όπως πίστευαν και διαφήμιζαν διάφοροι να χαλαρώσουν, ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει τι δρόμο θα πάρει: αν συνεχίσει στο δρόμο του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή της πλήρους υποταγής, ή αν θα επιχειρήσει τη ρήξη.

Με αυτά λοιπόν που έχουμε μπροστά μας, ο πρωθυπουργός καλείται ουσιαστικά να απαντήσει πλέον στο ερώτημα αν έχουμε ή δεν έχουμε πια κυβέρνηση στην Ελλάδα: τόσο θεσμικά, όσο και πραγματικά.

Τελευταία, πολλές είναι οι πληροφορίες που διακινούνται και συγκλίνουν στο ότι μπορεί να πράξει το δεύτερο, να πάει προς τη ρήξη: μακάρι να αποδειχθούν σωστές. Τόσο για τη χώρα, όσο και για τον ίδιο.

Αλλιώς, θα πρέπει να συμβιβαστεί οριστικά πια με το γεγονός ότι θα προΐσταται μίας κυβέρνησης – σκιάς, απόλυτου παρακολουθήματος του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τους κρατάνε γερά ......
    Μονόδρομος για αυτούς ο αυταρχισμός και συνέχιση του οποίου σχεδίου .
    Μόνο η Δήμο - κρατια δεν εχει μόνο δρόμους .
    Ελεύθερα διαλέγεις .
    Καθεις εφ´ ω εταχθη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και έχουμε κυβέρνηση........δηλαδή κατοχική κυβέρνηση,λίγο χειρότερη του τύπου Τσολάκογκου, Λογοθετόπουλου κλπ....., βασιζόμενη στα ψέμματα, στα αργυρώνητα και προδοτικά ΜΜΕ με τους λαδωμένους προδότες παπαγάλους τους και στο δόγμα του σοκ.
    Αλλά ήδη έχει τελειώσει ...άσχετα αν δεν το έχουν ακόμη καταλάβει......
    Η ελευθερία, η τάξη και η κάθαρση έρχονται.....
    Αλοίμονο στους εθνοπροδότες και τα αισχρά αφεντικά τους.....
    Έσσεται ήμαρ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Ποιοί είναι αυτοί ... Πατρίδα μου ; "

    Ποιοί είν' αυτοί που θύμισες άσχημες φέρνουν τώρα
    της αγκαλιάς σου είναι παιδιά, μήτε είναι Προδότες ;
    και πως τα καταφέρνουνε μετά από τόσα χρόνια ,
    να κυβερνούν, να σε πουλούν μια οικογένεια κιότες ;

    Στοχεύουν με τον φόβο μας να μας κατασπαράξουν
    κι αποποιούνται του τρελού την δόξα για υπουργεία ,
    μιλάν σαν άλλοι να μιλούν , πράττουν σαν άλλοι να'ναι ,
    σκοπός τους να βουλιάξουμε ωσάν σε τρικυμία .

    Λιγόστεψαν τα όπλα τους που'χουν για ν' αδράξουν
    τον ιστό που ύφαναν σχεδόν σαράντα χρόνια
    και με τον φόβο στην καρδιά να μην τους καταλάβουν
    κυκεώνες μας κερνούν σε αρχαία μυθωδία .

    Τώρα όμως αλλιώτεψαν κι ενώθηκαν και πάλι ,
    σιδηροδέσμιους να κρατούν αυτό είναι η βούλησή τους ,
    έναν λαό που φαίνεται να ορθώνει το κεφάλι
    κι η τιμωρία των προδοτών είν η αναζήτησή τους .

    Τώρα όμως είναι πιο δειλοί πιο ύπουλοι συνάμα
    και πιο επικίνδυνα Πατρίδα μου είναι τα σχέδια τους ,
    γαυγίζουνε τον ίσκιο τους όλοι σαν κουστωδία
    του Εφιαλτών σαν στέρεψε θαρρώ η δύναμή τους .


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ Σ'ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]