Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το χάσμα των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στην "ενωμένη" Ευρώπη

Για τις συγκριτικά υψηλότερες τιμές των προϊόντων, που καταδεικνύουν το πραγματικό πρόβλημα και την ανισότητα, ούτε λόγος…

Σε Λουξεμβούργο και Βέλγιο θα ήθελαν να εργάζονται οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αφού εκεί οι κατώτατοι μισθοί ξεπερνούν τα 1.900 και τα 1.500 ευρώ αντίστοιχα. Την ίδια ώρα στην Πολωνία και την Πορτογαλία οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται στα 383 και τα 485 αντίστοιχα. Στην Ελλάδα οι κατώτατες μηνιαίες είναι στα 586 ευρώ, ενώ το κατώτατο ημερομίσθιο είναι στα 2,85. Την ίδια ώρα στη Βουλγαρία το κατώτατο ωρομίσθιο είναι τα 0,95. 

Ο μέσος (όχι κατώτατος) μισθός στις χώρες της Ευρώπης, όπως δηλώθηκε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία από τις αρχές της κάθε χώρας.
Όπως αναφέρουν και τα Νέα, οι μηνιαίες αποδοχές και τα κατώτατα ημερομίσθια διαμορφώνονται ως εξής:

Μηνιαίες αποδοχές

Λουξεμβούργο 1.921 € 
Βέλγιο 1.502 € 
Ολλανδία 1.478 € 
Ιρλανδία 1.462 € 
Γαλλία 1.430 € 
Βρετανία 1.190 € 
Ισπανία 645 € 
Ελλάδα 586 € 
Πορτογαλία 485 € 
Πολωνία 383 €

Τα κατώτατα ωρομίσθια στην Ευρώπη

Λουξεμβούργο 11,10 € 
Βέλγιο 9,10 € 
Γαλλία 9,43 € 
Ολλανδία 9,07 € 
Ιρλανδία 8,65 € 
Γερμανία 8,50 € 
Βρετανία 7,78 € 
Σλοβενία 4,53 € 
Μάλτα 4,06 € 
Ισπανία 3,91 € 
Πορτογαλία 2,92 € 
Ελλάδα 2,85 € 
Κροατία 2,29 € 
Πολωνία 2,21 € 
Τσεχία 2,01 € 
Ουγγαρία 1,97 € 
Σλοβακία 1,94 € 
Εσθονία 1,90 € 
Λιθουανία 1,76 € 
Λετονία 1,71 € 
Ρουμανία 1,06 € 
Βουλγαρία 0,95 €

* Στην Ιταλία δεν υπάρχει κατοχυρωμένος κατώτατος μισθός.

Πηγή: Η Εφημερίδα

Σχόλιο ιστολογίου

* Στην Ιταλία μπορεί να μην υπάρχει κατοχυρωμένος κατώτατος μισθός, αλλά όπως δείχνει 0 παραπάνω χάρτης που αναζητήσαμε από διαδικτυακή πηγή των Βρυξελλών, ο μέσος μισθός που δήλωσαν οι ιταλικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δεν είναι και ευκαταφρόνητος... Αλίμονο στα θύματα της ΕΕ, τους Έλληνες και κάποιους άλλους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλή βάση για να σκεφθούμε κάποια πράγματα.
    Πρώτον πως μιλάμε για υπερκράτος δύο ταχυτήτων, δηλ από την μια ως κέντρο εξουσιάζει απολύτως και καθοριστικά τους οικονομικούς σχεδιασμούς με τις άνευρες χρηματοδοτήσεις του, υπερκαλύπτοντας τα πρώην εθνικά κέντρα και από την άλλη αποποιείται των ευθυνών του για όντως ενιαία κρατική οικονομική κλπ πολιτική.
    Εάν μάλιστα προσθέσουμε και την στρατιωτική σε εμάς ανασφάλεια (διαχρονικά κοντά στο 4% του ΑΕΠ) - που στην περίπτωσή μας αθροιστικά με τους τόκους είναι σχεδόν ΟΛΟ το νόμιμο δημόσιο χρέος!!! -έχουμε λεόντειο συμφωνία, αφού αυτές οι δαπάνες οδηγούνται κυρίως στις ευρωπαικές πολεμικές βιομηχανίες. Έχει πχ το Λουξεμ. τέτοιες διαρροές;
    Δεύτερον, η υποχρεωτική επιβολή ιστορικοπολιτικών και μεταναστευτικών αναδιαρθρώσεων, με λίγα λόγια, υποκαθιστά τους λαούς και τα ίδια συμφέροντά τους με συμφέροντα χώρων και οικονομικών ζωνών, διαγράφοντάς τους ως ιστορικούς συνομιλητές και κατόχους (τουλάχιστον) εμπραγμάτων δικαιωμάτων... και όλα αυτά στο όνομα της "δημοκρατίας".
    Εν ολίγοις η σύγχρονη ΕΕ είναι ο νομική εταιρεία που κάποιος εναποθέτει όλα του τα συμφέροντα, με πλήρη εξουσιοδότηση (ακόμη και μετάλλαξής του σε κάτι άλλο από αυτό που επιθυμεί), προκειμένου να πάρει πχ 360 ευρώ βασική σύνταξη εδώ, 600 κάπου αλλού κλπ κλπ.
    Όλα αυτά τα παράλογα είναι εφικτά με τον έλεγχο της μεγαλύτερης εξουσίας που υπήρξε ποτέ, των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]