Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισραήλ ακονίζει τα νύχια του

Φόβους εκφράζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου αναφορικά με την πρόθεση του Ισραήλ να βομβαρδίσει τελικά το Ιράν μόνο του, από τη στιγμή που βλέπει πως δεν μπορεί να ελπίζει σε βοήθεια από τις ΗΠΑ. Αυτό αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, την ώρα που οι συνομιλίες στη Γενεύη γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεί ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει μόνο του στην επίθεση, καθώς βλέπει τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται το παρόν διάστημα ως ακόμη μια προσπάθεια της Τεχεράνης να κερδίσει χρόνο προκειμένου να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Όπως αναφέρεται, από τις ενδείξεις που υπάρχουν, το Ισραήλ προετοιμάζεται για επίθεση. Για αυτό, σε μεγάλης κλίμακας άσκηση προχώρησε η ισραηλινή αεροπορία την περασμένη Τρίτη στα βόρεια της χώρας, αλλά έγινε και η άσκηση που πραγματοποίησε στη Μεσόγειο με την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα. Ασκήσεις τις οποίες οι Αμερικανοί επίσημοι θεωρούν ιδιαίτερα «ασυνήθιστης κλίμακας», λόγω των δυνάμεων που ενεπλάκησαν από πλευράς Ισραήλ.

Παράλληλα Ισραηλινός αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας της χώρας δήλωσε ότι «στη Μέση Ανατολή έχουν συντελεστεί πρόσφατα σημαντικές αλλαγές. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παρατηρούν τις αλλαγές αυτές τόσο από κοντά όσο και σε γενικότερη οπτική και προετοιμάζονται γι αυτές. Οι χθεσινές ασκήσεις ήταν για να δώσουν το σήμα της σοβαρής πρόθεσης του Ισραήλ να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές αυτές και να τα αποκρούσει».

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]