Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: «Οι εχθροί της Ρωσίας χρησιμοποιούν το ακραίο Ισλάμ εναντίον της»

«Οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και του ισλαμικού κόσμου αυξάνονται σήμερα, και κάποιος προσπαθεί να ποντάρει σε αυτό ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», τόνισε ο Πούτιν, μιλώντας σε μουσουλμάνους κληρικούς στην Ούφα

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι εχθροί της Ρωσίας χρησιμοποιούν εναντίον της το εξτρεμιστικό Ισλάμ, με στόχο να την αποδυναμώσουν, καλώντας τους μουσουλμάνους κληρικούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων μετά την χθεσινή αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας.

«Κάποιες πολιτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το Ισλάμ, τα εξτρεμιστικά ρεύματα στο εσωτερικό του…για να αποδυναμώσουν τη χώρα και να δημιουργήσουν διαμάχες στο ρωσικό έδαφος, τις οποίες μπορούν να διαχειριστούν από το εξωτερικό» είπε ο ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε μουσουλμάνους κληρικούς στην Ούφα, πρωτεύουσα του Μπασκορτοστάν, στη νότια Ρωσία.
«Οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και του ισλαμικού κόσμου αυξάνονται σήμερα, και κάποιος προσπαθεί να ποντάρει σε αυτό ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιοι είναι οι ξένοι εχθροί οι οποίοι μπορεί να υποκινούν ισλαμικές αποσχιστικές τάσεις.



Από το σύζυγό της παρέλαβε τα εκρηκτικά η βομβίστρια αυτοκτονίας του Βόλγκογκραντ


Η γυναίκα που πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας τη Δευτέρα σε λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι, παρέλαβε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε από τον σύζυγό της, γιο ενός αξιωματικού του ρωσικού στρατού, όπως αναφέρει σήμερα ο ρωσικός Τύπος.


Η Νάιντα Ασιάλοβα, 30 ετών με καταγωγή από το Νταγκεστάν, γνώρισε τον Ντμίτρι Σολόκοφ, μελλοντικό της σύζυγο, στη Μόσχα όπου σπούδαζαν στο ίδιο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.


Ο Σολόκοφ, 22 ετών, γεννήθηκε στην ανατολική Σιβηρία και πέρασε τα νεανικά του χρόνια σε μια κλειστή στρατιωτική πόλη βόρεια της Μόσχας, προτού συναντηθεί και παντρευτεί κρυφά την Ασιάλοβα, η οποία τον προσηλύτισε στον ένοπλο ισλαμιστικό αγώνα στην Μαχατσκάλα, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, αναφέρει η εφημερίδα.


Ο Σολόκοφ κατασκεύασε εκρηκτικούς μηχανισμούς για δύο τρομοκρατικές ενέργειες που προκάλεσαν τον θάνατο 15 ανθρώπων τον Μάιο και τον Αύγουστο στη Μαχατσκάλα, σημειώνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα.


Ο Ντμίτρι έδωσε ο ίδιος στη σύζυγό του τη ζώνη με τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε στη χθεσινή επίθεση. Ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Ασιάλοβα, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μόσχα το 2006 με τον πρώτο της άνδρα, έναν Τούρκο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβέστια, το 2011 η νεαρή γυναίκα είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει μέσω του διαδικτύου 200.000 ρούβλια (4.580 ευρώ) για να λάβει θεραπεία για μια ασθένεια από την οποία ισχυριζόταν ότι έπασχε.


Πηγές έχουν αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά ενδέχεται να είχαν στόχο να χρηματοδοτηθούν οι ισλαμιστές αντάρτες του Νταγκεστάν.


Ναυτεμπορική
Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]