Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο κάνει ένα παιδί στα κυκλώματα εμπορίας;


Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας κριτήριο δυναμικής στο ανήθικο "παζάρι" βρεφών 

Τα ποσοστά υπογονιμότητας της Ελλάδας την τοποθετούν στη 17η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κάνουν έναν από τους σημαντικούς πελάτες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Η γεωγραφική της θέση είναι άλλο ένα κριτήριο της δυναμικής της στο ανήθικο "παζάρι", καθώς η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" αποκαλύπτει ότι οι Αρχές αναζητούν την αρχή της ιστορίας στη γειτονική μας Βουλγαρία.

Πράγματι, στη Βουλγαρία υπάρχουν κοντά στα 14 ορφανοτροφεία και πάνω από 80 οργανώσεις-φορείς-ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που έχουν -όχι πάντως στο 100% τους- επίσημη άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μεσολαβούν σε διεθνείς υιοθεσίες.

Στη χώρα περισσότερα από 7.000 παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί και αναζητούν οικογένεια. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας ζοφερός τιμοκατάλογος, που ορίζει τις τύχες τους. Ένα αγόρι στη "μαύρη" αγορά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κοστίζει γύρω στα 18.000 ευρώ και ένα κορίτσι πιάνει τα 12.000 με 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο τιμοκατάλογος ελάχιστα επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση. 

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα που τελικά καταλήγουν στη βιολογική μητέρα, στην περίπτωση που παρεμβάλλονται μεσάζοντες, δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.

Αξιόλογο "χωνευτήρι" εμπορεύματος είναι οι καταυλισμοί των Ρομά στη Βουλγαρία. Ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα πώλησης βρεφών είχε αποκαλύψει με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ, το 2011 και από τότε οι Αρχές της χώρας γνώριζαν την ευκολία με την οποία εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά γέννησης και οι αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις.

Γυναίκες βουλγαρικής καταγωγής μεταφέρονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν τα παιδιά τους σε ελληνικά μαιευτήρια.

Κάθε χρόνο εξαφανίζονται 250.000 παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Εξαφάνιση παιδιού αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε δύο λεπτά.

Σας ακούγεται σοκαριστικό; Πώς θα αντιδρούσατε τότε αν μαθαίνατε ότι τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια παιδιά γίνονται αντικείμενο εμπορίας σε όλο τον πλανήτη; 

5,5 εκατομμύρια... Όσο δηλαδή ολόκληρος ο πληθυσμός της Σλοβακίας. Και ίσως και μερικές χιλιάδες ακόμη παραπάνω.

Η επικεφαλής της οργάνωσης Missing Children Europe, Ντελφίν Μοράλις, δεν έχει καλά νέα να πει, εξαιτίας της φύσης της αποστολής της (εξαφανισμένα παιδιά), όμως η υπόθεση της μικρής Μαρίας τη γέμισε ελπίδα.

"Η υπόθεση αυτή φαίνεται να ανοίγει δρόμους, ώστε να επικεντρωθούμε στη συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύοντας τη νομοθεσία, την έρευνα, τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών", δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Ο αριθμός των παιδιών που γίνονται αντικείμενο εμπορίας στην υφήλιο παρουσίάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική αύξηση, ύψους 27% σε σχέση με τα στοιχεία 2003-2006, εξηγεί και αποκαλύπτει ότι "τα 250.000 παιδιά που εξαφανίζονται ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

"Πολλά περιστατικά δεν ανακοινώνονται και φυσικά δεν καταγράφονται ποτέ. Στις περιπτώσεις παιδιών που το έχουν σκάσει από το σπίτι τους, στοιχεία εντοπίζονται μέσα στις πρώτες ημέρες και συνήθως αυτά τα παιδιά είτε επιστρέφουν μόνα τους, είτε εντοπίζονται με μικρές καθυστερήσεις από τις Αρχές και οι υποθέσεις αυτές επιλύονται. Οι εξαφανίσεις ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών, από την άλλη, είναι συνήθως υποθέσεις που διαρκούν χρόνια και δυστυχώς, στην πλειονότητά τους, δε διαλευκαίνονται ποτέ", σημειώνει η κυρία Μοράλις.

"Ο κίνδυνος εξαφάνισης είναι διαφορετικός ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, πάντοτε όμως παραμένει αυξημένος τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι οικογένειες ταξιδεύουν και κάνουν διακοπές", προσθέτει.

Πηγή: News.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]