Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαμός στη Βουλή, με την είσοδο του διοικητή της ΕΥΠ!

Ο διοικητής της ΕΥΠ θέλησε να μπει με 3 άγνωστους άνδρες για να ελέγξουν τον χώρο για «κοριούς»

Επεισοδιακά ξεκίνησε η ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν μαζί του εμφανίστηκαν τρεις συνοδοί οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Ο κ. Δραβίλας, θεώρησε σωστό να μπει στην επιτροπή συνοδευόμενος από τρία άτομα, για τα οποία όταν ρωτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία τους, ενώ μάλιστα δεν άφησαν τα στοιχεία τους ούτε στην είσοδο της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει γενικευμένη ένταση, με την Λιάνα Κανέλλη να απειλεί με αποχώρηση καταγγέλλοντας τα όσα έγιναν, ενώ μάλιστα είπε πως δεν δεσμεύεται πλέον από το απόρρητο. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να ήταν και η αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, οι τρεις συνοδοί του διοικητή της ΕΥΠ αποχώρησαν από την αίθουσα, με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες να σημειώνουν πως η βασική τους αποστολή ήταν να ελέγξουν την αίθουσα για να διαπιστώσουν εάν ήταν «παγιδευμένη» με μηχανήματα παρακολούθησης.

Επισημαίνεται, πως τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ μάλιστα έχει απαγορευθεί και η παρουσία κοινοβουλευτικών συντακτών στον διάδρομο.

Τι είπε ο κ. Δραβίλας για τις παρακολουθήσεις και το περίφημο «βαλιτσάκι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Δραβίλας αρνήθηκε ότι επί διοικήσεώς του γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, ημί μόνον ένα τζιπάκι (σ.σ. βανάκι).

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον Ηλία Κασιδιάρη για τις συνακροάσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών.

Νωρίτερα, είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για αστήρικτη κατηγορία, αφού θα ήταν τεχνικά αδύνατον κάτι τέτοιο. Φέρεται μάλιστα ειπών ότι θα χρειάζονταν εκατομμύρια εργατοώρες και δεκάδες χιλιάδες προσωπικό, που δεν έχουν στη διάθεσή τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως γίνονται μόνο νόμιμες επισυνδέσεις.

Εξήγησε δε, ότι δεν καταγράφεται το περιεχόμενο συνομιλιών, παρά μόνο κάποια στοιχεία, ενώ και ο αρμόδιος πάροχος (σ.σ. από τον οποίο προφανώς προέκυψαν οι συνομιλίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί) κρατά στη διάθεσή του τα αντίστοιχα αρχεία επί εννέα μήνες.

Σχόλιο ιστολογίου: Η ενέργεια του κ. Δραβίλλα, να ελεγχθούν χώροι της Βουλής για... "κοριούς", θεωρείται -αν μη τι άλλο- ως έκρηξη, αφού ο θεσμικός αρμόδιος για την ασφάλεια και τις πληροφορίες, δεν εμπιστεύεται να μιλήσει για άκρως απόρρητα εντός της Βουλής!!! Μήπως ο κ. Δραβίλλας έχει στοιχεία για υποκλοπές εντός της Βουλής των Ελλήνων; Μήπως αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει τους "διαμαρτυρόμενους" βουλευτές, αφού -επί της ουσίας- ο κ. Δραβίλλας ενήργησε υπέρ των βουλευτών και της προστασίας του δικού του απορρήτου των επικοινωνιών;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δηλαδή, ο κ. Δραβίλας αρνήθηκε ότι επί διοικήσεώς του γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών, αλλά με η παρουσία της κουστωδίας του μέσα στη Βουλή, μας διαβεβαίωσε ότι, επί διοικήσεώς του δεν είναι βέβαιος αν υπάρχουν "κοριοί" μέσα στον Ναό (sic) της Δημοκρατίας! Δεν έχει όρια η γελοιότητά τους!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουσιαστικά ο διοικητής της ΕΥΠ αμφισβήτησε τις υπηρεσίες ασφάλειας της Βουλής (υπενθυμίζω ότι εδώ και μήνες έχει καταγγελθεί ότι η Βουλή φυλάσσεται από ιδιώτες "μηχανικούς ασφαλείας" και η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία απάντηση), οπότε αμφισβήτησε την εμπιστευτικότητα -διασφάλιση απορρήτου- που προσφέρεται σήμερα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...
    Είναι πάρα πολύ σημαντικό και το έκανε προκειμένου να μην κατηγορηθεί αργότερα ο ίδιος ως υπεύθυνος διαρροής της ενημέρωσης προς τους βουλευτές...
    Το θέμα είναι ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη σχετική ανακοίνωση από το προεδρείο της Βουλής... και αυτό είναι έμμεση ομολογία πως οι "κοριοί" υπάρχουν μέσα στη Βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]