Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πρώτο βήμα για ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ


Της Μαρίνας Μάνη

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα συμμετάσχουν σε επιτροπές για την ενέργεια μέσω των οποίων θα οριστικοποιηθούν οι τρόποι μεταφοράς του φυσικού αερίου από τη ΝΑ Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Δηλαδή, πλην της υγροποίησης, μέσω αγωγού που ξεκινά από τα ισραηλινά και κυπριακά «οικόπεδα» και θα καταλήγει στην Κρήτη απ΄όπου θα προωθείται το αέριο στην Ευρώπη.


Στη σύμπραξη αυτή έχει επενδύσει ιδιαίτερα το Μαξίμου, καθώς οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από την αρχή του έτους. 

Και προβλήθηκαν όταν οι κύριοι Σαμαράς και Νετανιάχου επικοινώνησαν στα τέλη Μαρτίου, στο ζενίθ της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, και συμφώνησαν να γίνει η επίσημη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

«Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς»

Προπομπός αυτής της συνεργασίας θεωρήθηκε η συμφωνία που υπεγράφη τον Αύγουστο ανάμεσα σε Ελλάδα (Πελοπόννησο), Κύπρο και Ισραήλ για υποθαλάσσιο καλώδιο ισχύος 2000 MW που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στις τρεις χώρες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης κάλεσε τις ισραηλινές πετρελαϊκές εταιρίες να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς που θα προκηρύξει η Ελλάδα το επόμενο έτος προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στο τόξο που ξεκινά από το Ιόνιο και εκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Κρήτης.

Ανάμεσα στις υπουργικές συμφωνίες που υπεγράφησαν είναι κι αυτή του κ. Μανιάτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του για διακρατική συνεργασία στην εξερεύνηση φυσικών πόρων της Μεσογείου.

«Ντροπή οι νεοναζί για κάθε χώρα»

Γελοιογραφία του Βραζιλιανού γελοιογράφου Λατούφ
Στη «μηδενική ανοχή στο νεοναζισμό» αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς μιλώντας χθες το βράδυ στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Συνέδριο, με την δέσμευση ότι στην Ελλάδα «θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή».

Απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό, χαρακτήρισε το νεοναζιστικό μόρφωμα ντροπή για οποιαδήποτε χώρα και επισήμανε το γεγονός ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ χθες οι κατ΄ιδίαν και «κλαδικές» συναντήσεις των 104 Ελλήνων επιχειρηματιών με 120 Ισραηλινούς που εκπροσωπούν τους χώρους της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κατασκευών, του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής, των τροφίμων και της φαρμακοβιομηχανίας.

Πηγή: Κεφάλαιο 

Σχετικό σημερινό άρθρο της "Jerusalem Post"





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]