Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δήμαρχος της Θράκης χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα...

Φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε δήμαρχο της Θράκης
Ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου τιμωρήθηκε από το Εφετείο χωρίς αλλαγή της πρώτης ποινής
Προβληματισμός στους μουσουλμάνους φίλους του δημάρχου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στάση και τις μεθοδεύσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής

Η τιμωρία ενός πολίτη και δη Δημάρχου, από τα Ελληνικά δικαστήρια, αποτελεί ένα γεγονός ελάσσονος σημασίας, αφού ο ρόλος των δικαστηρίων είναι η απονομή της δικαιοσύνης σε όσους παραβαίνουν το νομικό καταστατικό χάρτη της χώρας.

Η τιμωρία, όμως, από το εφετείο, του νυν Δημάρχου Τοπείρου Ξάνθης, Στέλιου Χατζηευαγγέλου, με 15 μήνες φυλάκιση και για ένα χρόνο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων (η ποινή παρέμεινε χωρία καμία αλλαγή σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση), λόγω μη εφαρμογής απόφασης που απαιτούσε την απομάκρυνση υπαλλήλου του Δήμου Τοπείρου, έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν μπορούν να περάσουν στα «ψιλά».
Κι αυτό, επειδή ο συγκεκριμένος Δήμαρχος κατέχει την θέση του τοπικού «πρώτου πολίτη» από την πρώτη φορά που έγιναν αυτοδιοικητικές εκλογές στον συγκεκριμένο δήμο, συγκεντρώνοντας στο πρόσωπό του το σύνολο σχεδόν της εμπιστοσύνης (ψήφου) των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής!
Και αυτή την ψήφο την διατηρεί σταθερά, ενώ οι σχέσεις του τόσο με τον εκάστοτε Τούρκο πρόξενο, όσο και με μία σειρά «διακεκριμένων» τουρκοφρόνων της Θράκης (βουλευτών πρώην και νυν, πολιτευτών και των ψευτομουφτήδων), χαρακτηρίζονται από πνεύμα άριστης συνεργασίας και αλληλο-κατανόησης.

Ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου είναι ο Δήμαρχος εκείνος που το καλοκαίρι του 2012 είχε διαμαρτυρηθεί για μετακίνηση δικύκλων μοτοσικλετών μέσα από μουσουλμανικά χωριά (ο συγκεκριμένος δρόμος καταλήγει σε γνωστές παραλίες του ν. Ξάνθης) στο διάστημα μουσουλμανικής νηστείας, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η ηρεμία των νηστευόμενων μουσουλμάνων. Μάλιστα, προφανώς με πληροφορίες μουσουλμάνων, αγγίζοντας τα όρια της προκλητικότητας είχε κατηγορήσει ευθέως τους μοτοσικλετιστές ως μέλη της «Χρυσής Αυγής», θέτοντας ουσιαστικά θέμα άτυπης απαγόρευσης δικύκλων στον δήμο Τοπείρου λόγω… μουσουλμανικής νηστείας.
Ο ίδιος, ο κ. Χαζηευαγγέλου, εξάλλου, φέρεται να συνεργάζεται με τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσολακίδη, προκειμένου μέσω ναύλωσης τουριστικών λεωφορείων να υπάρχει τακτική – εβδομαδιαία δωρεάν μετακίνηση των μουσουλμάνων των δύο αυτών δήμων στην Τουρκία για… θρησκευτικούς λόγους!

Ίσως, αυτή η εμπνευσμένη και άριστη συνεργασία του κ. Χαζηευαγγέλου κινδυνεύει να διαρραγεί εξαιτίας της απώλειας – στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων (άρα και στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι) από το εφετείο. Και ίσως, αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ξανθιώτικη τουρκόγλωσση εφημερίδα «Τρακιανίν Σεσί» με ένα λιτό δημοσίευμά της αναφέρεται στο σοβαρότατο ενδεχόμενο απώλειας καθόδου του κ. Χατζηευαγγέλου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και τα ερωτήματα που γεννιούνται τώρα, είναι:
Ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου στη θέση του Δημάρχου Τοπείρου;
Θα βρεθεί κάποιος χριστιανός κάτοικος ή μήπως θα «τολμήσει» η γνωστή παρεούλα των τουρκοφρόνων της Θράκης, να επιλέξουν κάποιον μουσουλμάνο για να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου στον συγκεκριμένο δήμο;
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία (δεν γνωρίζουμε εάν έχουν υπάρξει ή μεθοδεύονται μετακινήσεις μουσουλμάνων από τον Δήμο Ξάνθης στον Δήμο Τοπείρου), οι χριστιανοί κάτοικοι του Δήμου υπερτερούν σε αριθμό από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι όμως γίνονται ο καταλύτης ανάδειξης του Δημάρχου. Κι ενώ ο κ. Χατζηευαγγέλου ήταν γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (από όπου αντλούσε σημαντικότατη στήριξη για την εκλογή του), μεγάλα ερωτηματικά προβάλουν για τον αντικαταστάτη του, ο οποίος δεν θα μπορεί να ευελπιστεί σε κομματική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ (λόγω της ουσιαστικής εκλογικής ισοπέδωσης του συγκυβερνώντος κόμματος), αλλά θα πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο σχεδόν των μουσουλμάνων του δήμου…

Λεπτές ισορροπίες, τεράστιου εθνικού ενδιαφέροντος αφού η Θράκη βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της Άγκυρας, που ενδέχεται να απαντηθούν είτε μέσα από μία «κίνηση ματ» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (π.χ. ανάδειξη προσώπου του περιβάλλοντος Χατζηευαγγέλου), είτε από μία «κίνηση ματ» της Ελληνικής πολιτείας, μέσω της εμφάνισης μη κομματικού υποψηφίου (με δεξιά κομματική κλίση φυσικά) που θα είναι σε θέση να διαχειριστεί ευαίσθητες καταστάσεις που θα του δημιουργήσει ο γνωστός παρακρατικός κύκλος των τουρκοφρόνων που κυριαρχούν στην περιοχή.


ΥΓ: Στον κ. Χατζηευαγγέλου ευχόμαστε να περάσει σύντομα το διάστημα της τιμωρίας του και να μπορέσει να επανέλθει σοφότερος από αυτή την εμπειρία του στον πολιτικό βίο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]