Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προωθούν την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Οι βουλευτές Ελλάδας και Κύπρου θα έπρεπε να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν

Του καθηγητή Ευριπίδη Μπιλλη

Δείτε κατωτέρω τι λέει ο Νταβούτογλου. Ομιλεί για ειρήνη και όχι λύση.
Προσέξτε τι λέει ο Νταβούτογλου με σιωπώντες και συνεπώς συναινούντες ως όλα δείχνουν Βενιζέλο και Ανάνστασιάδη. Λέει:

· Έλληνες και Τούρκοι,
· Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι,
· που συμβιώνουν εδώ και αιώνες,
· μπορούν να λάβουν μαζί την πιο σωστή απόφαση.

Τουτέστιν.
· Κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας
· και ένταξη της ως προτεκτοράτου της Τουρκίας, στη νεοοθωμανική
«ψευτοαυτοκρατορία» του Νταβούτογλου (αφού Έλληνες και Τούρκοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, «συμβιώνουν εδώ και αιώνες» )
· Δηλαδή σε πρώτη φάση διχοτόμηση με την Τουρκία πάντα παρούσα
· και την Ελλάδα (σε πρώτο στάδιο) να κάνει ότι αυταπατάται για το το τι συμβαίνει.

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Τους Αναστασιάδη και Βενιζέλο.
· Γιατί το επόμενο βήμα με τυην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας,
· θα είναι η Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου με την Τουρκία μόνον παρούσα.

Αυτή η προδοσία δεν πρέπει να περάσει.
Ευριπίδης Μπίλλης

Νταβούτογλου: «Δυνατότητα ειρήνης στην Κύπρο…»

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση. Εάν επιδειχθεί ισχυρή πολιτική βούληση, μπορεί να εμφανιστεί η δυνατότητα ειρήνης στην Κύπρο, που είναι επιθυμητή εδώ και μεγάλο διάστημα».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και τόνισε πως θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα της Κύπρου πριν από τη σχεδιαζόμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στις 4 Νοεμβρίου στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», Οζντίλ Ναμπί στην Άγκυρα, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «οι συνομιλίες στο Κυπριακό βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο» και συνέχισε:

«Έως σήμερα, δεν είχε καταστεί δυνατό να αρχίσουν σημαντικές συνομιλίες. Κατά τις συνομιλίες μας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχαμε συμφωνήσει σχετικά με τις επισκέψεις των απεσταλμένων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων στην Αθήνα και την Άγκυρα. Αυτό εξασφαλίζει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα, αφού για πρώτη φορά κατά την περίοδο της κρίσης των τελευταίων 50- 60 ετών, ένας εκπρόσωπος της ΤΔΒΚ θα επισκεφθεί την Αθήνα και εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου την Άγκυρα».

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι «μπορεί, στη συνέχεια, να αλλάξει το επίπεδο και να υπάρξουν διαφορετικές συναντήσεις. Ευχής έργο είναι να συνομιλήσουμε οι τέσσερις πλευρές. Έλληνες και Τούρκοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που συμβιώνουν εδώ και αιώνες μπορούν να λάβουν μαζί την πιο σωστή απόφαση. Εγώ το θεωρώ αυτό μια αρχή».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη συνάντηση της 4ης Νοεμβρίου και σημείωσε πως η τουρκική πλευρά θα αξιοποιήσει τον τρέχοντα μήνα για την προετοιμασία της συνάντησης αυτής.

Ο Οζντίλ Ναμπί, από την πλευρά του, είπε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός καταδικάστηκε σε ένα άδικο καθεστώς. Ήλθε η ώρα να τελειώνει αυτό το θέμα». Τόνισε επίσης, ότι ο χρονικός στόχος είναι ο Μάρτιος του 2014 και ότι το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες και να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στο νησί. «Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Στη βάση αυτή, οι δύο πλευρές πρέπει να παρουσιάσουν νέες προσεγγίσεις και μέχρι το τέλος του έτους να διαμορφώσουν το σχέδιο της λύσης» είπε.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]