Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταξιαρχία ισλαμιστών πίσω από την απαγωγή Ρώσου μηχανικού στη Συρία

Σε καθεστώς ομηρείας βρίσκεται και ένας Ρώσος τουρίστας 

Πρακτορείο Itar TASS  
24 Οκτωβρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δαμασκός (Ιtar TASS)

Η εξτρεμιστική οργάνωση «Jaish al-Muhajireen Wal-Ansar» («Στρατός των Αποδήμων και των Υποστηρικτών»), παλαιότερα γνωστή ως «Ταξιαρχία Muhajireen», ευθύνεται για την απαγωγή ενός Ρώσου πολίτη ο οποίος διαμένει στη Συρία και εργάζεται ως μηχανικός

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ΤASS, την Tετάρτη οι ισλαμιστές ανάρτησαν στο Διαδίκτυο ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Ρώσος πολίτης Σεργκέι Νικολάγιεβιτς Γκορμπούνοφ, να διαβάζει ένα κείμενο μπροστά σε κάμερα, μετά την απαγωγή του σε συριακό έδαφος.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε, ο Γκορμπούνοφ εμφανίζεται να απευθύνει έκκληση προς τις ρωσικές και συριακές αρχές, προκειμένου να τον ανταλλάξουν μέσω της διεθνούς οργάνωσης «Ερυθρός Σταυρός» με έναν Σαουδάραβα, τον Χαλέντ Μοχάμεντ Σουλεϊμάν, ο οποίος, σύμφωνα με το κείμενο που ανέγνωσε ο Ρώσος πολίτης, κρατείται από τις συριακές αρχές.

Mέσω του κειμένου που υποχρέωσαν τον Ρώσο μηχανικό να διαβάσει, είναι σαφές ότι οι ισλαμιστές επιχειρούν να εκβιάσουν τις συριακές αρχές, με σκοπό να απελευθερωθεί ο Σαουδάραβας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε φυλακή της Χάμα.


«Αν η ανταλλαγή δεν πραγματοποιηθεί, θα με μαχαιρώσουν», ακούγεται να λέει ο Σεργκέι Γκορμπούνοφ μπροστά στην κάμερα.
Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί σε αυτή τη φάση.

Η οργάνωση «Jaish al-Muhajireen Wal-Ansar», που αποτελείται εξ ολοκλήρου από μισθοφόρους από τον ισλαμικό κόσμο, είναι γνωστή στη Συρία για τις κτηνώδεις ενέργειές της. Δραστηριοποιείται στην περιοχή του Χαλεπιού, όπου ο συριακός στρατός αυτή τη στιγμή μάχεται εναντίον των μισθοφόρων. Οι ισλαμιστές έχουν γίνει διαβόητοι για τα βίντεο που ανεβάζουν στο Διαδίκτυο, στα οποία παρουσιάζουν εκτελέσεις διαφόρων πολιτών. 

Και δεύτερος Ρώσος όμηρος

Ισλαμιστές κρατούν όμηρο και έναν άλλο Ρώσο πολίτη, τον Κονσταντίν Ζουράβλιοφ, δεινό ταξιδευτή, ο οποίος ασχολείται και με επικίνδυνα αθλήματα. 

Ο Ρώσος ταξιδευτής διέσχισε τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και μπήκε στο συριακό έδαφος από την Τουρκία χωρίς να διαθέτει καμία άδεια, γεγονός που συνιστά παραβίαση της συριακής νομοθεσίας, ένα αδίκημα που ενδέχεται να συνεπάγεται ποινή φυλάκισης.

Ο Ζουράβλιοφ δήλωσε ότι η Συρία αποτελεί ένα σκέλος του ταξιδιού του, ενώ απώτατος στόχος του είναι να φθάσει στη Σαχάρα.

Ωστόσο, οι ισλαμιστές οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον κρατούν όμηρο ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους «έναν Ρώσο κατάσκοπο». 

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]