Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρουπακιώτης: Οι εντολές δόθηκαν απ' έξω για το κυνηγητό της Χρυσής Αυγής

Μια αποκάλυψη-βόμβα, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έκανε σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης: Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».
Ο Ρουπακιώτης λέει επί της ουσίας πώς όλη η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, με τις πολιτικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών της, στήθηκε εν’ όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο Σαμαράς προφανώς είχε δώσει υποσχέσεις, τις οποίες αν δεν τηρούσε θα έτρωγε «πόρτα» με ότι αυτό συνεπάγεται. Και προκειμένου να την αποφύγει, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έστησε ένα διάτρητο κατηγορητήριο, ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά «εγκληματική οργάνωση». Κάτι που δεν τεκμηριώθηκε στο Δικαστήριο, παρά την προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Ο Ρουπακιώτης δήλωσε πως «...αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι». Υπενθυμίζεται πώς ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η ΝΔ είχε στρέψει τα βέλη εναντίον του λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν πως ''ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε'';» συνέχισε τις αποκαλύψεις ο Ρουπακιώτης. Αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πώς «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε». Είναι το νομοσχέδιο που «τρέχει» τώρα να καταθέσει η κυβέρνηση, προφανώς και αυτό με εντολή απ’ έξω.

Ο Ρουπακιώτης βεβαίως, ως αριστερός, λέει πώς πάγωσε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή. «Πίστευε η κυβέρνηση πώς έπρεπε να έχει διάδρομο ανοιχτό για να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους πίσω». Τι συνέβη λοιπόν και άλλαξε η τακτική της κυβέρνησης; Τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και οι έξωθεν παρεμβάσεις, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Τα λεγόμενα του κ. Ρουπακιώτη όχι μόνο εκθέτουν την κυβέρνηση, αλλά αποδεικνύουν πώς όλες της οι πολιτικές είναι δοτές από ξένα κέντρα. Είτε αυτές αφορούν στην οικονομία (βλέπε τρόικα), είτε στην πολιτική. Κατά τα άλλα θέλουνε να πιστέψουμε πώς είμαστε ένα ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
    Ένα εκ των θετικών των τελευταίων ετών, είναι οτι πολλοί αφελείς κατάλαβαν πως η χώρα δεν έχει ανεξάρτητους "πιλότους" (η παλαιά ψευδαίσθηση έγινε ασφυκτική σημερινή πραγματικότητα).
    Επομένως, είτε ψηφίζεις είτε όχι είναι ένα και το αυτό, οπότε κανονίζεις την πορεία και τις προσδοκίες σου.
    Όταν ο μισός πληθυσμός δεν θέλει να έχει σύνορα η χώρα, για ποιά κυριαρχία συζητούμε.
    Όταν έγιναν από την χώρα 56000 νόμιμες εξαγωγες συναλλάγματος, για ποιά κυριαρχία συζητούμε.
    Όταν είσαι προσκολλημένος να σε δανείζουν απ' έξω και να καταναλώνεις μια ζωή ξένα πρότυπα, πνευματικά και υλικά, για ποιά κυριαρχία συζητούμε.
    Όταν δέν σε ενοχλούν αυτά, αλλά απλώνεις το χέρι σαν επαίτης και όλος ο κόσμος σε λοιδορεί και εσύ σφυρίζεις αδιάφορα βλέποντας τουρκοσήριαλ, παπαρδέλες και πανιβλακείες, για ποιά κυριαρχία συζητούμε.
    Αλλά κυρίως, όταν η όποια αντιπρόταση-φυγή από την φυλακή σου δεν αντιπροσωπεύεται από μιά εκτός παγιδευτικού σειρμού παποίθηση, που να στηρίζεται όμως από τις ευρύτερες μάζες και επομένως να υπολογίζεσαι ως λαός με υπαρξιακά προτάγματα και όχι ζήτουλας στις διαπραγματεύσεις σου με τους εξουσιάζοντες, για ποιά κυριαρχία συζητούμε.
    Το ουτοπικό αρχαίο σλόγκαν των γνήσιων κομμουνιστών κάποτε ήταν: Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι σύγχρονοι λακίσαντες εξωμότες τους μας επιβάλλουν: Από τον καθένα ανάλογα με την αφέλειά του, στον καθένα ανάλογα με την απληστία του.
    Έχουμε πολλούς από δαύτους, η ιδεολογική κολοτούμπα τους συνέπεσε με την καταστροφή των πραγματικών λαικών συμφερόντων. Πούσουνα νιότη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]