Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ύστερη γνώση του Έλληνα...

Μια τούρκικη παροιμία λέει: Η γνώση τoυ Έλληνα έρχεται ύστερα!!!
Φαίνεται από αυτήν την τούρκικη παροιμία, ότι οι Τούρκοι έχουν βαθιά γνώση του πόσο διαχρονικοί άσκεφτοι Καραγκιόζηδες είμαστε, γι αυτό εξ άλλου έχουν γίνει ο διαχρονικός εφιάλτης κάθε ορθολογικά σκεπτόμενου Έλληνα.
Οι υπόλοιποι οι άσκεπτοι απλά βλέπουν τα τουρκοκάναλα της πρετεντεριάδας και επαναπαύονται.

Αυτή η πολύ καλή τούρκικη παροιμία μπορεί εύκολα και να προσωποποιηθεί ως εξής πχ:

1. (Η γνώση του Νταλάρα έρχεται ύστερα) γιατί δεν πιστεύω να νομίζει ακόμη ο Νταλάρας ότι το αιγαίο μας πρέπει να ανήκει στα ψάρια. 

2. (Η γνώση του Κώστα Καραμανλή έρχεται ύστερα), γιατί σίγουρα ο Κώστας Καραμανλής έχει μετανιώσει, που αντί να πάρει έγκαιρα οικονομικά μέτρα, προτίμησε να πάει σε εκλογές με τα γνωστά αποτελέσματα και για την οικονομία, αλλά και για τον ίδιο. 

3. (Η γνώση του Μπουτάρη έρχεται ύστερα), γιατί και ο Μπουτάρης και οι συν αυτόν υποστηρικτές ξέρουν ότι τα τουρκο-γλειψίματα και τα τουρκο-μουσεία, θα γίνουν η αιτία για την διατάραξη των σχέσεων Ελλάδος Τουρκίας, όπως έγινε και στο παρελθόν. 

4. (Η γνώση της αριστεράς έρχεται ύστερα), γιατί πολύ καλά γνωρίζει ο Τσίπρας ότι η ανεξέλεγκτη μεταναστεύση σε συνδυασμό με την ισλαμο-υποστήριξη του τσίριζα προς τους ισλαμοφασίστες, θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και την σταδιακή εισχώρηση του νόμου της Σαρίας στην ελληνική κοινωνία, ως δείγμα σεβασμού της διαφορετικότητας, φυσικά. 

5. (Η γνώση του Μιχαλολιάκου έρχεται ύστερα), γιατί αντί να σκεφτεί ρεαλιστικά και σώφρονα και να διαχειριστή έξυπνα το ρεύμα των Ελλήνων που πήγαιναν προς την Χρυσή Αυγή και να γίνει ο εποικοδομητικός ρυθμιστικής των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, αυτός ξεπέρασε τα όρια και έπεσε στην παγίδα των αντιπάλων του και τώρα κινδυνεύει να του κλείσουν και το κόμμα. 

6. (Η γνώση του Καμίνη έρχεται ύστερα), γιατί αντί να κοιτάξει πως θα εξωραΐσει και να ξεβρωμίσει την Αθήνα, αυτός βάλθηκε να την μετατρέψει σε Ισλαμαμπάντ, εξαφανίζοντας έτσι τους τουρίστες και τους Έλληνες από την ιστορικότερη πόλη του κόσμου και τώρα τον ξεπέρασε και ορθά βέβαια, ο Κασιδιάρης σε αξιοπιστία. 

7. (Η γνώση της ΝΔ έρχεται ύστερα), γιατί αντί να βαδίσει σε μια χρήσιμη για τον τόπο ρεαλιστική πολιτική γραμμή μετά το 2004, ακολούθησε την ιδεολογία του πασοκισμού, με αποτέλεσμα να πασοκοποιηθεί ιδεολογικά και να εξευτελιστεί η ίδια στην συνείδηση κάθε πραγματικού προοδευτικού, με την έννοια της δημιουργικότητας, Έλληνα. 

8. (Η γνώση του ΚΚΕ έρχεται ύστερα), γιατί αντί να μπει μπροστά και να στηρίξει ξεκάθαρα το μεροκάματο και την θέση εργασίας του Έλληνα, παρασύρθηκε από την χαζοαριστερά του Τσίπρα και μετατράπηκε σε υποστηρικτή της ανεξέλεγκτης μεταναστεύσης, με αποτέλεσμα να το ξεπεράσει ο κάθε ορθολογικά σκεφτόμενος εργάτης που γνωρίζει ότι η Ελλάδα και να θέλει, δεν είναι σε θέση να θρέψει τους φτωχούς όλου του κόσμου, όπως νομίζει η Κανέλλη. 

9. (Η γνώση του Καρατζαφέρη έρχεται ύστερα), γιατί αντί να αντιληφθεί εξ αρχής ότι ο Παπανδρέου σκόπιμα οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ για να έχει άλλοθι στην γνωστή σε όλους αλλά και στον ίδιο ανικανότητά του να κυβερνήσει, αυτός μετατράπηκε σε δεκανίκι του, με το γνωστό αποτέλεσμα για το ΛΑΟΣ και την οικονομία.

Μην σας φαίνετε παράξενο που δεν έβαλα στην παροιμία το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου, γιατί σε αυτούς δεν ταιριάζει η παροιμία, αφού σε αυτούς η γνώση δεν έρχεται ποτέ.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ναι, ο Έλληνας φουριόζο μεσογειακός άνθρωπος που δεν έχει την σαρία να επικρέμαται, αντιδρά στα αυταρχικά καθεστώτα και τρελένεται με την ελευθερία του, που καταντά χωρίς ταγούς ελευθεριότητα και τον καταστρέφει... ναι είναι οψιμαθής.
    Συνεχώς κινείται στα όρια, "ντριφτάρει" μέσα στην ζωή και αποζητεί την "αδρεναλίνη" που στάζει απ' τον ήλιο, τα ανάγλυφα και την θάλασσά του.
    Ναι ανοηταίνει, πέφτει κάτω και ξανασηκώνεται σαν αθλητής που σκοπεύει το χιλιοστό του χρόνου.
    Τί ζητάει ο έρμος, να μη του βάζουν τρικλοποδιές οι ξενοκίνητοι επιτήδειοι, την ανέχεια και την σκληρή βιοπάλη την αντέχει, πονηρός αλλά και φιλότιμος, σκληρός βουνίσιος αλλά και ήπιος νησιώτης, εμψυχωτές του το περιβάλλον και οι σοφές παραδόσεις του.
    Τις σειρήνες της πανάκριβης κίβδηλης ντόλτσεβίτα δεν τις παλεύει... καίγεται γιατί είναι πολύ εύκαυστος στην ψευτοαστική κατηφόρα, η μεγάλη πόλις τον χάλασε, όλους τους φουριόζους χαλάει και εάν κατοικείς σε χώρα στόχο και με πολλούς πρόθυμους στα πόστα, οι απώλειες είναι τεράστιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]