Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής;

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες και τις οθόνες των τηλεοράσεων το «σήριαλ» της εξάρθρωσης των σκληρών οργανωτικών μηχανισμών της Χ.Α., με την πλειονότητα των δημοσιογράφων αλλά και των πολιτικών που καλούνται να σχολιάσουν τα γεγονότα, να προβαίνουν σε υπερβολές, που μάλλον έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, που είναι η λεγόμενη αποδόμηση του προαναφερθέντος κοινοβουλευτικού κόμματος.
Όμως, παρά το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, την αποκάλυψη της δράσης βασικών στελεχών της οργάνωσης και των υπερβολών που γράφονται και ακούγονται πανταχόθεν, σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης συνεχίζει να παραμένει συσπειρωμένο γύρω από τη Χ.Α. Τα ποσοστά 7 και 8% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, χωρίς αναγωγές, σε μια περίοδο που ασκείται τεράστια ψυχολογική πίεση στην κοινή γνώμη, μιλούν από μόνα τους.
Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ερμηνεία της στάσης αυτής της σημαντικής μερίδας Ελλήνων πολιτών απέναντι σε αυτό που λέγεται πολιτικό σύστημα, οι οποίοι, παρά το έγκλημα και τις αποκαλύψεις, συνεχίζουν να στηρίζουν τη Χ.Α., γιατί προφανώς θεωρούν ότι τα άλλα κόμματα και ειδικά εκείνα που κυβερνούν, είναι χειρότερα ακόμα και από το κόμμα του προφυλακισμένου κ. Μιχαλολιάκου.
Μερικές από τις -πιθανές- αιτίες:

Πρώτον, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, αξιωματούχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΝΤ κατά την οποία αποφασίστηκε το πακέτο “διάσωσης” της Ελλάδας, πάνω στο οποίο βασίστηκε το θανατηφόρο για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες Μνημόνιο, «η λεγόμενη ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη».
Δηλαδή, το Μνημόνιο που υπέγραψε ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ και εφάρμοσε στη συνέχεια με τους "κηπουρούς" του, δεν είχε ως στόχο τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά της Ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να θυσιαστεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, για να σωθεί η Ευρωζώνη. Και για να γίνει αυτό, προηγουμένως «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ, από έναν εγκάθετο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, τον υπόδικο κ. Γεωργίου.
Μέχρι στιγμής, το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, και εκείνοι που κυβερνούν και εκείνοι που υποτίθεται ότι ασκούν αντιπολίτευση, δεν κάνουν τίποτε για να διερευνηθούν οι αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και να βρεθούν αλλά και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ίσα-ίσα, ο ΓΑΠ, ως επιβράβευση για το έργο που προσέφερε στους εντολείς του, δίνει διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια, ενώ ο κ. Γεωργίου συνεχίζει να προΐσταται της ΕΛΣΤΑΤ!

Δεύτερον, ένα άλλο «σήριαλ» που είδαμε να παίζεται στις οθόνες μας, σε προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, είναι αυτό της περίφημης «Λίστας Λαγκάρντ». Εκεί, μια ομάδα πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, και όχι μόνον ο κ. Παπακωνσταντίνου, δρώντας στην ουσία ως μια εγκληματική συμμορία, έκαναν ακριβώς αυτά που έπρεπε για να μην πληρώσει κανείς από τους συμπεριλαμβανομένους στη Λίστα Λαγκάρντ το τίμημα των παράνομων πράξεών του. 
Το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, αφού η όλη υπόθεση πέρασε από σαράντα κύματα, αντέδρασε και παρέπεμψε μόνον τον κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να είμαστε σίγουροι αν τελικά θα τιμωρηθεί κι αυτός ή όχι.
Πάντως, οι μήνες και τα χρόνια περνούν και μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα άδεια ταμεία του ελληνικού κράτους από τους εγγεγραμμένους στη  «Λίστα Λαγκάρντ», τη στιγμή που άλλα κράτη έβαλαν στα ταμεία τους πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από τις αντίστοιχες λίστες! Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να πένονται, να υποφέρουν και να αυτοκτονούν και οι κλεπτοκράτες να ζουν τον τρυφηλό τους βίο, χωρίς να πληρώνουν!
Το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έγινε ακόμα τίποτα, αυξάνει τη δυσπιστία και την απαξία των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και τα λεγόμενα συστημικά κόμματα και ενισχύει τις υποψίες ότι υπάρχει ένα αόρατο χέρι που συγκαλύπτει το σκάνδαλο και τους ενόχους!
Ο κατάλογος με τις αιτίες είναι μακρύς, όμως θα αναφερθούμε στην τρίτη, που είναι επίσης χαρακτηριστική.
Ένας από τους ισχυρισμούς των ιδεολογικών καθοδηγητών των μελών και των ψηφοφόρων της Χ.Α. είναι η επιρροή που υποτίθεται ότι ασκούν στην Ελλάδα οι Εβραίοι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτούς, η Ελλάδα ...εβραιοκρατείται.
Όταν πριν από μερικούς μήνες ήλθε στο προσκήνιο η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, στο αρχικό σχέδιο υπήρχε η πρόβλεψη η οποία τυποποιούσε ως ποινικό αδίκημα τον “εγκωμιασμό”, την “κακόβουλη άρνηση” και την “εκμηδένιση” της σημασίας εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, καθώς και των εγκλημάτων ναζισμού. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, όποιος αρνιόταν κακοβούλως και εκμηδένιζε τη σημασία της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων της Ανατολής, θα ενέπιπτε στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και θα έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες.
Τότε, όσο το νομοσχέδιο ήταν στο στάδιο της διαβούλευσης, με κινητοποίηση της κ. Ρεπούση και άλλων δυνάμεων του ...σοσιαλπροοδευτικού σκότους, το άρθρο απαλείφθηκε και παρέμενε ως αξιόποινη πράξη μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αφήνοντας το πεδίο ανοικτό στους αρνητές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας, αλλά και στους ιδεολογικούς καθοδηγητές της Χ.Α., οι οποίοι δικαιώνονταν από την ακατανόητη, με βάση την κοινή λογική, απάλειψη της Γενοκτονίας των Ελλήνων από το νομοσχέδιο! Και φυσικά, κανείς εχέφρων Έλληνας δεν μπορούσε και δεν μπορεί να διανοηθεί πώς μέσα στην Ελλάδα, όταν ένας πολίτης αρνείται τη γενοκτονία των Εβραίων θα τιμωρείται και όταν αρνείται τη γενοκτονία των Ελλήνων στην ουσία θα επιβραβεύεται με μια θέση στο κοινοβούλιο ή σε κάποια θέση αργομισθίας!!!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εκδήλωση της Χ.Α. που έγινε λίγες μέρες μετά τη συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο, για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Μενίδι, να συγκεντρώσει χιλιάδες αγανακτισμένους Ποντίους, ίσως περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση στην Ελλάδα!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ελληνικό κράτος, λίγους μήνες μετά, έδωσε άδεια να μετατραπεί σε μουσείο το σπίτι του δάσκαλου του Χίτλερ, διεστραμμένου φονέα Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να εξυμνούν τον δάσκαλο του Χίτλερ μέσα στην πατρίδα μας. Να υπογραμμίσουμε κι εδώ ότι κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο -και όχι μόνο- δημοσιεύματα που θέλουν τον Κεμάλ να είναι από τους κρυπτοεβραίους, τους λεγόμενους ντονμέδες, που εφάρμοσαν το σχέδιο αφανισμού των Ελλήνων της Ανατολής και τώρα κάποιες αόρατες δυνάμεις προστατεύουν τη μνήμη του και αντί να υφίσταται το ανάθεμα της Ιστορίας, του κάναμε και μουσείο στην πόλη που κατοικείται κυρίως από απογόνους των θυμάτων του! 
Αυτή είναι η αντικειμενική ανάγνωση της πραγματικότητας και οι στιγμές που περνά η πατρίδα μας είναι τόσο κρίσιμες, που δεν επιτρέπεται ο στρουθοκαμηλισμός!
Και αυτές είναι μόνο τρεις από τις αιτίες που ρίχνουν νερό στο μύλο της Χ.Α., με μια μερίδα των πολιτών να συνεχίζουν να στηρίζουν την Χ.Α. και τους Ποντίους να περιμένουν να δουν αν το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επαληθεύσει τους ιδεολογικούς καθοδηγητές των Χρυσαυγιτών!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Δημοκρατία"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]