Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κράτος φαντασίας

Άσκηση επί χάρτου, για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες και οι φόβοι τρόικας και οικονομικού επιτελείου μπροστά στη θύελλα που βλέπουν να έρχεται, αποτελεί το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με ευχολόγια, αόριστες αναφορές και υποθέσεις που δεν στηρίζονται σε απτά δεδομένα, συγκεκριμένες προβλέψεις και ακριβή στοιχεία, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να πείσει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι προ των πυλών και πως το success story δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του πρωθυπουργού και των συνεργατών του.

Ξεχνούν τις λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά και αποκαλύπτουν ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης αποτυπώνει μάλλον μια εικονική πραγματικότητα παρά τη σκληρή αλήθεια. Γιατί τι άλλο είναι η πρόβλεψη για αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα, με ταυτόχρονη ελαφρά ανάκαμψη της οικονομίας, μικρή μείωση της ανεργίας και σταθερότητα των μισθών;

Είναι πράγματι οικονομική πρωτοτυπία να εκτιμάς ότι θα αυξηθεί η ιδιωτική κατανάλωση, τη στιγμή που προβλέπεις ότι το φορολογικό βάρος στην οικονομία θα αυξηθεί κατά 4,7% και τα κονδύλια στις δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης θα μειωθούν κατά 8,1%. Και αυτό όταν οι πολίτες πληρώνουν ήδη υπέρογκους φόρους για τα ακίνητα και ο ενιαίος φόρος επιβάλλει βεβαιωμένα έσοδα αυξημένα στα 4,2 δισ. ευρώ για το 2014!

Θέλει πραγματικά αρκετή φαντασία να θεωρείς ότι, τη στιγμή που οι τελευταίες ενδείξεις της Παγκόσμιας Τράπεζας μιλούν για επιβράδυνση και όχι επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας το 2014, στην Ελλάδα της παρατεταμένης ύφεσης και της δυσθεώρητης ανεργίας τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα.

Αδιάψευστος μάρτυρας της σκληρής, καθόλου εικονικής πραγματικότητας που αρνείται να δει το επίσημο κράτος, η περίπτωση της πολύτεκνης οικογένειας στη Λέσβο. Εκεί, όπου δύο νέοι άνθρωποι, άνεργοι το τελευταίο διάστημα, για ένα συνολικό χρέος 1.500 ευρώ, από τα οποία τα 200 ευρώ είναι το χαράτσι, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Το ελληνικό Δημόσιο, εφαρμόζοντας με απίστευτη ωμότητα το νόμο, ετοιμάζεται να τους κατάσχει το μοναδικό σπίτι τους, μόλις 60 τετραγωνικών μέτρων!

Ναι, πρόκειται ακριβώς για το ίδιο κράτος. 
Της διαφθοράς και της διαπλοκής. 
Το κράτος-μπαταχτσή, που ζητά όμως από τους άλλους να πληρώνουν κανονικά τα χρέη τους. 
Αυτό που εξαπατά και ταλαιπωρεί τους πολίτες του. 
Που έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εφαρμογή των νόμων. 
Που δεν αναγνωρίζει τα λάθη του. 
Και διαιωνίζει την κοινωνική αδικία. 
Και που αναρωτιέται πώς γιγαντώνεται η Χρυσή Αυγή!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]