Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιβολή διαρκούς ελληνικού Μεσαίωνα

«Η χώρα μας θα παραμείνει σε καθεστώς πολυετούς αυξημένης δημοσιονομικής επιτήρησης έως ότου αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από την ευρωζώνη και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)».
Αυτό γράφαμε, αναφερόμενοι στις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Ολι Ρεν, ο οποίος μίλησε γεμάτος χαρά για την παράταση του προμηθεϊκού δράματος που περνάει η πατρίδα μας. Αυτές οι τοποθετήσεις του ανθρώπου, που κινεί διάφορα νήματα στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και ειρωνεύτηκε τον λαό μας, από τις αρχές κιόλας της μνημονιακής περιπέτειάς μας (όταν είπε ότι θυσιάζει τα... ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακά του για την Ελλάδα), δείχνουν ότι το πλάνο των δάνειων δυνάμεων για την πατρίδα μας δεν έχει αλλάξει:
Κατοχή επ' αόριστον. 
Δεινά για τους Ελληνες χωρίς φειδώ. 
Ουδένα έλεος για το ιστορικό έθνος μας.

Φυσικά, ένας από τους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων και των απόψεων του Ολι Ρεν είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Κατά την άποψή του, το να παραταθεί η αυξημένη δημοσιονομική επιτήρηση «δεν είναι κάτι δραματικό», αφού ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν πάρει δάνειο από το EFSF.

Για τον υπουργό δεν είναι, βέβαια, δραματικό το να βρίσκονται σιδηροδέσμιοι 10.000.000 άνθρωποι στα κάτεργα του χρέους που δημιούργησαν διεφθαρμένοι και άχρηστοι παράγοντες του δημόσιου βίου. Ο κ. Στουρνάρας έχει διαχωρίσει εδώ και καιρό τη θέση του από την «πλέμπα», που έχει δικαίωμα μόνο να υποφέρει και να πληρώνει οφειλές τις οποίες δεν δημιούργησε. Δεν είναι κομμάτι του λαού ο υπουργός Οικονομικών. Απλούστατα εκπροσωπεί τις δυνάμεις που μας θέλουν υποταγμένους.

Ωστόσο, η αληθινή δύναμη ουδέποτε φεύγει από τα χέρια των πολλών.
Φαίνεται ότι την κατέχουν οι λίγοι, όταν η πλειονότητα λησμονεί την παντοδυναμία της.
Οι σχεδιασμοί των πιστωτών και των πολιτικών ενεργουμένων τους μπορούν εύκολα να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν, αν το θελήσει ο λαός.

Και ο λαός διαχρονικά θεωρεί ότι το ύψιστο των αγαθών είναι η ελευθερία...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]