Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας δολοφονούν! Θα παραμείνουμε αδρανείς;

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν έχουν μέτρο, δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν και εξοντώνουν κυριολεκτικά το σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα είναι, χωρίς υπερβολή, ανατριχιαστικά.
Μας έφεραν τον Αρμαγεδδώνα στη ζωή μας, και το χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι, ακόμη, θα μας ζητήσουν, στο άμεσο μέλλον, γιατί απέδειξαν προ πολλού ότι δίνουν εύκολα και συνεχώς υποσχέσεις, εν γνώσει τους ότι δεν θα είναι σε θέση να τις τηρήσουν, εφόσον η δουλικότητα, μπροστά στην τρόικα, είναι δεδομένη και αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.
Φαντάζουν, λοιπόν, φαιδρά-ή και σκηνοθετημένα- τα επαναλαμβανόμενα τις τελευταίες ημέρες ως πρώτο θέμα από τα "γνωστά και μη εξαιρετέα κανάλια", ότι..."η Κυβέρνηση έχει θυμώσει"... ότι... "τα σπάνε με την τρόικα"... ότι... "δεν πρόκειται να ληφθούν οριζόντια μέτρα"...
Κι επειδή δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα τους, που πάντως δεν έχει σχέση με την οικονομική επιστήμη που εγώ διδάχθηκα, ερωτώ, αν η υφαρπαγή των καταθέσεων ανυποψίαστων πολιτών χαρακτηρίζεται ως μέτρο "οριζόντιο", "κάθετο" ή ΛΗΣΤΡΙΚΟ, που έτσι εγώ το κατατάσσω.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, δεν πρέπει ούτε λεπτό πια να γίνει ανεκτή μια τόσο εγκληματική - εθνοδολοφονική πολιτική. Ούτε δευτερόλεπτο. Μας θεωρούν αναλώσιμη ύλη και μας αποτελειώνουν με μέθοδο και σύστημα, ενώ ταυτόχρονα μας πανικοβάλλουν στο άκουσμα της δραχμής.
Αλλά, ας το σκεφθούμε:
Τι χειρότερο θα μπορούσε να μας φέρει η επάνοδος στη δραχμή; Για μας, τώρα που φθάσαμε στο τελευταίο σκαλί, μόνο βελτίωση μπορεί να σημαίνει... για την ευρωζώνη, όμως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Μας θυσίασαν μια φορά, με την άρνηση να γίνει το κούρεμα όταν έπρεπε, και όταν θα μας ωφελούσε, για να μην επεκταθεί η κρίση, όπως δήλωσε με αδιανόητη κυνικότητα η κυρά Λαγκάρντ... να δεχθούμε και άλλη θυσία, τώρα;
Να οριζοντιωθούμε και να χαθούμε για χάρη της Ευρωζώνης, η οποία μας διαλύει;

Να σκεφθούμε, ακόμη, τι άλλο μπορούν να μας ζητήσουν οι τραπεζίτες/δανειστές, όταν θα έχουν πάρει τα σπίτια, τους μισθούς και τις συντάξεις, τις καταθέσεις, το περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα δημόσια, αλλά φυσικά και τα ιδιωτικά κτίρια- μέσω των αμέτρητων φόρων επί των ακινήτων-, τον επίγειο και υπόγειο πλούτο, τα νησιά, δηλαδή ΟΛΑ.

ΟΛΑ; Ε όχι…
Θα μείνει και κάτι ακόμη, και αντί να μας τρομάζει η σκέψη, να μας κάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αντιδράσουμε στους δαίμονες που τρώνε τη ζωή μας.
Τι άλλο;
Μα, το επόμενο που θα απαιτήσουν θα είναι ανθρώπινα όργανα.
Όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία.
Αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, που δεν διαθέτουν ανθρώπινα όρια.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Δημητρίου Ι. Δελιβάνη "Παραδόσεις εφηρμοσμένης πολιτικής οικονομίας".
    Τιμάτε τον συγγραφέα σύζυγο αγαπητή Κυρία.
    Όταν προ πολλών χρόνων εμανθάναμε για ΠΟΛΙΤΙΚΗ οικονομία και όχι για απρόσωπη οικονομική επιστήμη. Να είσθε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ της εισαγωγής:
      Μερικά που δεν μπορούμε να απαρνηθούμε οι μεγαλύτεροι γιατί με αυτά γαλουχηθήκαμε...
      (...) Επειδή εις οιονδήποτε κράτος ζουν πάντοτε μερικά ατίθασα στοιχεία και επειδή το ίδιον (συμφέρον-στμ) ευρίσκεται εντός της διεθνούς κοινωνίας, δεν δύναται να εξασφαλίση την υπεράσπισιν των συμφερόντων του εάν δεν είναι ισχυρόν.
      (...) Το έθνος είναι το σύνολον όσων συνδέονται διά κοινών παραδόσεων, κοινής ιστορίας, κοινής καταγωγής και, συνήθως, κοινής γλώσσης. Δεν πρόκειται επομένως μόνον περί όσων εκάστοτε ζουν αλλά επί πλέον περί όσων έζησαν και περί όσων θα ζήσουν. Όσοι εκάστοτε ζουν απλώς αποτελούν ένα κρἰκον, όστις συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.
      (...) Έκαστον έθνος αναπτύσσει ίδιον πολιτισμόν, ήτοι την συστηματικήν έκφρασιν και εκδήλωσιν των αντιλήψεών του περί του βίου υφ' όλας αυτού τας μορφάς... Σκοπός του κράτους είναι όχι μόνον η επικρἀτησις του εθνικού πολιτισμού εις το εσωτερικόν του κράτους, αλλά και έξω αυτού (εδώ φαίνονται τα κράτη και όχι τα "κρατίδια" - στμ), ιδία εις τας συμπαγείς εις το εξωτερικόν ιδίας μειονότητας, κατά δεύτερον λόγον εις τους λοιπούς ομοεθνείς, εις τας τυχόν αποικίας και εις όσας χώρας έχει αξιόλογα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά.
      (...) Το κράτος, ως και παν νομικόν πρόσωπον δημοσίου δικαίου, οφείλει να ενεργή συμφώνως προς την ηθικήν, διότι άλλως υποσκάπτει το ίδιον τις βάσεις του...
      (...) Το κράτος κατευθύνεται και από την ιδέαν της δικαιοσύνης, ήτις θα ηδύνατο ίσως να ορισθή ως η εκάστοτε επικρατούσα αντίληψις περί ηθικής. Συνεπώς η απέναντι της οικονομικής πολιτική του κράτους κατευθύνεται και από την ιδέα της δικαιοσύνης...

      Στο προαναφερθέν σύγγραμμα πλειστάκις επαναλαμβάνεται η έκφρασις: το συμφερον των πολλών, η θέλησις των πολλών, το βιοτικό επίπεδο των πολλών κλπ.
      o tempora o mores.

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες οτι η δραχμή ειναι το ΜΟΝΟ σωτήριο νόμισμα για εμάς ;
    Οταν οσονουπω καταρρεύσουν οι μεταπολιτευτικοι Γιαγκουλες , ο κοσμος δεν θα το πιστεύει πόσο πολύ μας μισούν εμάς τους .....κυριαρχους .
    Για να έλθουν , θυσίασαν την Κύπρο και χιλιάδες Ελληνες .
    Για να αποφύγουν την τιμωρία , θυσιάζουν όλο το Εθνος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα ΠΟΥ ΠΑΜΕΕΕΕ;;;;;δεεεν ξερουμε που παμε....μας εχουν παρατησει στον αυτοματο πιλοτο και εωρουμαστε χανοντας υψος σταθερα...και σε λιγο θα μας σβησουν και τις μηχανες...και μετα τι;;;πανικος;;;;;τραγωδια;;;;;τιτανικος;;;;τι αδρανεια ειναι αυτη;;;;τι μοιρολατρεια;;;;λαος και κυβερνηση εχουμε παρει τον υπνο του δικαιου και παμε...που παμε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποια ευρωπη και πρασινα αλογα ρεεεε...Ελλαδα και ξερο ψωμι...Ελλαδα και ας τρωμε πετρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί που δήθεν κυβερνούν, την διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους υπηρετούν.......
    Ψέμματα, παραπληροφόρηση, αποπροσανατολισμός του Λαού.....σε συνεργασία με τα αργυρώνητα ΜΜΕ και τους αισχρούς ξεπουλημένους και προδότες δήθεν δημοσιογράφους τους .
    Μην ακούτε και μη διαβάζετε κανένα από αυτούς πλέον !!!
    Σήμερα έχουμε ακόμη Χρυσαυγειάδα........το παιδάκι από τους αθίγγανους κλπ.......αύριο κάτι άλλο, που να αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα......
    Όσο αφορά τους ...βουλευτές που εξέλεξε ο Λαός μέσα από το δόγμα του σοκ και τα ψέμματα των .....ηγετών τους....για να προστατεύουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, είναι βρωμερά εθνοπροδοτικά καθάρματα που τους αξίζει μόνο η κρεμάλα, όπως και στα αφεντικά τους.....
    Δεν έχουν ούτε προσωπικότητα ούτε αξιοπρέπεια ούτε τίποτα......τα πάντα για μιά καρέκλα, πεπερασμένης χρονικής διάρκειας.......
    Σιχαμερά εθνοπροδοτικά ασπόνδυλα......ειδικά οι ....συμμετέχοντες στο ...κυβερνητικό μόρφωμα.
    Αν τους έχει απομείνει έστω και ελάχιστη τσίπα, πρέπει άμεσα να ανατρέψουν αυτό το ξενόδουλο αίσχος που δήθεν κυβερνά, ΤΩΡΑ !
    Δεν αντιλαμβάνονται ότι το τέλος τους έρχεται τάχιστα και θα είναι βίαιο !!!
    Αλλά και ο Ελληνικός Λαός πρέπει επιτέλους να αντιδράσει μαζικά και δυναμικά και όλοι μαζί ομονοούντες να ανατρέψουμε αυτή την σαπίλα που μας εξοντώνει όλους μας.....
    Μιά απόφαση είναι, ας ξεκινήσουμε λοιπόν για την απελευθέρωση της Ιερής Ελλάδας μας, έστω και λίγοι στην αρχή.....αλλά ας ξεκινήσουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναναι καλα συνΕλλην και καλή δύναμη .
    Αυτα λέω και εγω εδώ και μερικά χρόνια , αλλα η σαπίλα της κοινοβουλευτικής αληταριας εχει μολύνει και την κοινωνία .
    Απ´ οτι φαίνεται θα χαθούν πολλοί......
    Η κατάσταση ειναι πλέον ανεξέλεγκτη . Μόνο τα τσοντοκαναλα δείχνουν κάποια σκουπίδια με γραβάτες να παραμύθιαζουν μέχρι να μας σφαξουν .
    Ναι να μας σφαξουν . Αυτές τις εντολές υπακούουν .
    Οποίος αμφίβαλει ....κακο του κεφαλιού του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]