Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή η δημοκρατία (τους) βρωμάει...

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Αν κάποιος ληστέψει έστω και ένα ευρώ, καταδικάζεται γι’ αυτή του την πράξη από την δικαιοσύνη, σε φυλάκιση.

Απεναντίας, αν η κυβέρνηση ή καλύτερα το πολιτικό σύστημα, σε ληστέψει, σου πάρει παράνομα και το τελευταίο ευρώ, σου αρπάξει και το σπίτι, δεν τιμωρείται κανείς!
Για να γινόμαστε πιο σαφείς.

Η αρπαγή των χρημάτων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι μία από τις μεγαλύτερες ληστείες του αιώνα! 
Πραγματοποιήθηκε από κυβέρνηση «δημοκρατική», η οποία, προκειμένου να αρπάξει σαν κοινός κλέφτης τις οικονομίες των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι για πάρα πολλά χρόνια, αποταμίευαν με μορφή κατάθεσης στα Ασφαλιστικά Ταμεία το αίμα τους, τον ιδρώτα τους, για να έχουν μια σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όσο ζούσαν καθώς και μία ανθρώπινη σύνταξη στα γεράματα. 
Οι τότε κυβερνώντες ψήφισαν νόμο, με τον οποίο επέτρεψαν στα διορισμένα όργανά της στα Διοικητικά Συμβούλια των Ασφαλιστικών Ταμείων, να λεηλατήσουν τα Ταμεία για λογαριασμό τους, χωρίς καμία τιμωρία! 
Δικαιολογία που προέβαλε το πολιτικό σύστημα;
Έπρεπε λέει να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, λέγεται πως υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά καθώς και για αθέμιτο ανταγωνισμό από μεγάλους καταχραστές και απατεώνες που βρισκόντουσαν στη φυλακή, γιατί όπως ισχυρίσθηκαν, το τότε πολιτικό σύστημα, δεν τους συμπεριέλαβε κι αυτούς στον σχετικό ευεργετικό νόμο! Είχανε επομένως δίκιο ή όχι οι απατεώνες;

Αν ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας λόγω κακοδιαχείρισης ή για άλλους λόγους, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, οι πιστωτές τον μηνύουν και ο δικαστής του επιβάλει βαρύτατες ποινές.

Απεναντίας είδαμε, το πολιτικό σύστημα, να χρεοκοπεί τη χώρα, και οι πιστωτές (ξένες δυνάμεις και Τραπεζικά συμφέροντα), όχι μόνο να μην μηνύουν τους υπεύθυνους πολιτικούς και να τους οδηγούν ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά να τους στηρίζουν με κάθε μέσο και τρόπο, διατηρώντας τους έτσι και πάλι στην κυβέρνηση!
Κατά καιρούς μαθαίνουμε από τους «έγκυρους» δημοσιογράφους, ότι ο τάδε γιατρός ή ο δείνα δημόσιος υπάλληλος, πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι» και με συνοπτικές διαδικασίες να οδηγείται στον εισαγγελέα και κατόπιν ενώπιον του δικαστή.
Μάθαμε όμως, πως το πολιτικό σύστημα ή μέρος αυτού, κάποια κόμματα δηλαδή, όχι απλά παίρνανε «φακελάκι» αλλά ολόκληρες βαλίτσες με μίζες ή «δωρεές»! Γι’ αυτούς τους «αγγέλους» της νομιμότητας, κανείς εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε, αν και υπήρξαν δημοσιεύματα και ομολογίες.

Όταν το δεξί χέρι πρώην πρωθυπουργού, ομολογεί πως κουβαλούσε βαλίτσες με «μαύρο χρήμα» στα Ταμεία του κόμματος, τι άλλο θέλει ένας εισαγγελέας για να παρέμβει;
Το άρωμα (ή καλύτερα η μπόχα) της δημοκρατίας μας…
Πολιτικός χαρίζει στην κυριολεξία μία τεράστια έκταση στις Σκουριές σε επιχείρηση εξόρυξης χρυσού (ξένοι ανταποκριτές άφησαν αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες) γίνονται καταγγελίες από φορείς της περιοχής, ξεσηκώνονται οι κάτοικοι, όμως η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα.

Αποδείχθηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις, πως με την μέθοδο που ακολουθεί η εταιρεία στις Σκουριές για την εξόρυξη του χρυσού, καταστρέφεται το περιβάλλον και πως ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται από δηλητηριώδεις ουσίες.
Οι κάτοικοι αφού προσκόμισαν στις αρχές αυτά τα στοιχεία, διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά ζητώντας την απομάκρυνση της εταιρείας και διαλαλώντας προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν να δηλητηριαστούν τα παιδιά τους.
Η πολιτεία (οργανωμένη σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα) έκανε επιδρομές στα σπίτια των κατοίκων λες κι αναζητούσαν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, συνέλαβε αρκετούς ως ταραχοποιούς και με την κατηγορία της «σύστασης συμμορίας» τους έστειλε στον εισαγγελέα.

Έλεγχοι
α) για να διερευνηθούν οι συνθήκες με τις οποίες παραχωρήθηκε μία τεράστια έκταση που στο υπέδαφός της έχει χρυσό έναντι πινακίου φακής και
β) αν η μέθοδος που ακολουθεί η εταιρεία για την εξόρυξη χρυσού βλάπτει ή όχι το περιβάλλον, δεν έγιναν.

Και γιατί να γίνουν; Μηδαμινοί άνθρωποι, τιποτένιοι κι ανάξιοι θα πεθάνουν μαζί με τα παιδιά τους, δεν θα πεθάνουν οι πολιτικοί!
Οι πολιτικοί ίσως, να αυξήσουν τις καταθέσεις τους!
Το άρωμα (ή καλύτερα η μπόχα) της δημοκρατίας μας…
Αναρωτιούνται τάχα μου οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι γιατί αυξάνεται η βία, γιατί εμφανίζονται κατά καιρούς τρομοκρατικές οργανώσεις.
Εσείς αναρωτιέστε;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]