Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία: Δεν υπάρχει αμνηστία με την Ελλάδα - Παραμένει ανοιχτό το "Τσάμικο"



Συνέντευξη του συμβούλου του Έντι Ράμα για την περιοχή των Βαλκανίων, Shkelzen Maliqi, στην αλβανική εφημερίδα "Express". Να θυμίσουμε πως πρόκειται για τον κύριο που κατά πολλούς τοποθετήθηκε στην θέση αυτή κατόπιν παρέμβασης του George Soros.

Στην συνέντευξη του μιλάει για θέματα που σχετίζονται με τους Αλβανούς εντός των δύο αλβανικών κρατών και άλλων χώρων των Βαλκανίων καθώς και τις σχέσεις με τις χώρες στην ευρύτερη περιοχή. Εξηγεί τη σημαίνει για την Ελλάδα η περίφημη φράση του Αλβανού Πρωθυπουργού «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» και σπεύδει να εξηγήσει πως η φράση αυτή σημαίνει "να λυθούν τα προβλήματα που υφίστανται και που κληρονομήσαμε" .

Για να μην έχουμε αυταπάτες, ερωτηθείς


«Πώς βλέπετε τις πάντα τεταμένες σχέσεις με την Ελλάδα. Ποια φόρμουλα θα χρησιμοποιήσετε ώστε να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα;»

ο σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού απαντάει :


«Τα προβλήματα με την Ελλάδα δεν είναι ανυπέρβλητα και παντοτινά. Νομίζω ότι μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν σταδιακά, πολεμώντας τις εθνικιστικές προκαταλήψεις και από τις δύο πλευρές . Η νέα αλβανική κυβέρνηση βλέπει την Ελλάδα ως έναν από τους στρατηγικούς εταίρους στην περιοχή , όπως την Τουρκία και την Ιταλία.

Η φράση του Ράμα, για "μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες" έχει παρεξηγηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας καθώς παρερμηνεύτηκε λες και ο Ράμα πρότεινε "αμνηστία" για τα ανοιχτά προβλήματα που έχει η Ελλάδα με την Αλβανία. Ορισμένα από τα οποία είναι ιστορικής σημασίας και κάποια επίκαιρα όπως π.χ. "τα δικαιώματα των Τσάμηδων".

"Μηδενικά προβλήματα" σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει το συντομότερο δυνατό να επιλύσει τα προβλήματα που κληρονόμησε και όχι ότι θα τα βάλουμε κάτω από το χαλί».

Σχόλιο: Παρακαλούμε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Βενιζέλο, που σύντομα θα επισκεφθεί την Αλβανία να γυρίσει με άδεια (;) βαλίτσα , χωρίς "ΔΩΡΑ" !

Πηγή: Χειμάρρα



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βέβαια και αλβανόγυφτοι νομίζουν ότι έγιναν άνθρωποι.......
    Τους ταίσαμε τους ποτίσαμε και τώρα σήκωσαν και μούρη.....
    Αυτοί φταίνε ??? όχι βέβαια....εμείς και μόνο εμείς.....δηλαδή οι άχρηστες και εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις της Ιερής Ελλάδας....
    Σε λίγο θα τους τακτοποιήσουμε......,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ.ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ,ΗΤΑΝ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ,ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΕΩΣ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΦΘΑΣΗ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ;ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ;ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]