Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακίνητος στόχος η περιουσία μας

«Τη φορολόγηση όλων των ακινήτων, ακόμη και των... γκαράζ στις πυλωτές και τις πισίνες, προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ) που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο χαράτσι θα επιβληθεί από το 2014 σε όλα τα ακίνητα, ακόμα και όσα δεν ηλεκτροδοτούνται, δηλαδή ακόμα και σε ημιτελή κτίσματα καθώς και σε μαντριά κτηνοτρόφων ανά την ελληνική επικράτεια». Ετσι ξεκινούσε το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ), ο οποίος θα είναι μια από τις τελευταίες πράξεις του δράματος που βιώνει ο λαός μας και το οποίο, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, δεν πρόκειται να έχει ευτυχές τέλος.

Οπως είναι σχεδιασμένος ο νόμος δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην αφαίρεση της ακίνητης περιουσίας από τους πολίτες και την εκχώρησή της (σταδιακά) στα «κοράκια», που θα την αγοράζουν σε πλειστηριασμούς αντί πινακίου φακής.

Το κράτος, ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα, καθιστά διά νόμων αδύνατη την κατοχή γαιών και φορολογεί σκληρά ακίνητα, τα οποία απλώς υπάρχουν και δεν αποφέρουν εισόδημα στον κάτοχό τους. Με την ύφεση και την έλλειψη ρευστότητας που μαστίζει το σύνολο της κοινωνίας είναι αναπόφευκτο ότι πάρα πολλά κτίρια, κτίσματα, οικοδομές, οικόπεδα, αγροτεμάχια, θα εκποιηθούν άρον άρον από τους απεγνωσμένους κτήτορες και θα ευνοηθούν εκείνοι που διαθέτουν ικανά χρηματικά αποθέματα.

Επιπλέον, η πρόθεση να αδικηθεί η μεσαία τάξη είναι εμφανέστατη. Οπως σημειωνόταν στο άρθρο της εφημερίδας μας «κερδισμένοι από το νέο χαράτσι θα είναι οι μεγαλοϊδιοκτήτες με βίλες ή άλλου είδους ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως, καθώς θα γλιτώσουν από το χαράτσι της ΔΕΗ και θα πληρώνουν λιγότερο φόρο! [...] Σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Βουλιαγμένη και η Μύκονος, όπου υπάρχουν ιδιοκτησίες ακίνητης περιουσίας μεγάλης αξίας, η επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων αναμένεται να οδηγήσει σε μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και το 68%!».

Οι αριθμοί είναι ομιλητικότατοι. Οπου υπάρχει μεσαία τάξη, συντρίβεται από τους νόμους που επινοεί το οικονομικό επιτελείο. Οπου εγκαταβιούν οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης, εφευρίσκονται ελαφρύνσεις. Η εκτελεστική εξουσία κόβει και ράβει νομοθετήματα στα μέτρα των λίγων «εκλεκτών κολλητών». Τα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων από τον λαό δεν άρεσαν στους επικυρίαρχους και αποφάσισαν να τα μειώσουν δραματικά και να βοηθήσουν την εδαφική... επέκταση των οικονομικά ισχυρών.

Οι δικαιολογίες που θα επικαλεστεί το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι δυνατό να γίνουν δεκτές από τους σκληρά φορολογούμενους πολίτες -ειδικά όταν όλοι καταλαβαίνουν ότι ετοιμάζεται η σταδιακή δήμευση της κληρονομιάς των Ελλήνων.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΕΠΕΣΕ DE FACTO.
    ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ,Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 52 % ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ Δ Ε Ν ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΕΠΕΣΕ DE FACTO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα στο πουν ότι αρνήθηκε να πληρώσει το 50%;;;;
      Εδώ είναι Ελλάς, δεν είναι Ιρλανδία.
      Εδώ με μαρτυρίες κατηγορούν τον Γεωργίου για νόθευση αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ και δεν κουνιέται φύλλο.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]