Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η.Π.Α. σε Σαμαρά: “Βρείτε τα με την Τουρκία για πετρέλαια και Κύπρο”


Να τα βρουν αν είναι δυνατό με την Τουρκία στο θέμα της Κύπρου και των υδρογονανθράκων προτρέπουν οι Η.Π.Α. την Ελλάδα, αφού, ως γνωστόν, το ιδανικό σενάριο για αυτές θα ήταν ένα είδος συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και διαμελισμός πρώτα της Τουρκίας και μετά της χώρας μας, προκειμένου τα όποια κοιτάσματα να τα διαχειρίζονται εκ μέρους των παγκοσμιοποιητών επαρχίες και όχι έθνη-κράτη.

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν, επεσήμανε κατά την συνάντηση με τον Σαμαρά «την στρατηγική σημασία της Ελλάδος ως χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και ως πολύτιμο εταίρο στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή από τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική έως τα Δυτικά Βαλκάνια» και εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει τις σκληρές άλλα απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα και πάλι σε σταθερές οικονομικές βάσεις, καθώς και για την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί.

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες συμφιλίωσης στην Κύπρο και σε αυτό το πλαίσιο ο αντιπρόεδρος χαιρέτησε την πρόσφατη απόφαση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Τουρκίας να συναντηθούν με τον Τουρκοκύπριο και Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή αντίστοιχα, ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Πηγή: Πυγμή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]