Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακυρώθηκε ο β΄ γύρος συνομιλιών ΕΕ-ΗΠΑ για το «οικονομικό ΝΑΤΟ»



Ακυρώθηκε λόγω της διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής Κυβέρνησης ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη μεγαλύτερη συμφωνία εμπορίου στον κόσμο.

Οι διαβουλεύσεις επρόκειτο να αρχίσουν τη Δευτέρα, αλλά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Karel De Gucht ανέφερε ότι ο Αμερικανός αντιπρόσωπος Michael Froman είχε πει ότι η Ουάσινγκτον δεν θα είναι σε θέση να στείλει την αντιπροσωπεία της.


«Ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις της επόμενης βδομάδας ακυρώθηκαν», δήλωσε την Παρασκευή, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες συζητήσεις που θα γίνονταν στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος δήλωσε ότι η καθυστέρηση είναι «σαφώς λυπηρή» αλλά επέμεινε ότι τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ «είναι αποφασισμένες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία».

Και οι δύο πλευρές ευελπιστούν ότι θα έχουν ετοιμάσει προτάσεις μέχρι τον Ιανουάριο προκειμένου να γεφυρώσουν διαφωνίες που υπάρχουν για κανόνες και κανονισμούς.

Κενά στην ασφάλεια των τροφίμων και της αεροπορίας, στα πρότυπα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στους κανονισμούς για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, εμποδίζουν την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δημιουργούσε την μεγαλύτερη ζώνη ελευθέρου εμπορίου στον κόσμο.

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών είχε διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Ιούλιο.

Ένας τρίτος γύρος είναι ήδη προγραμματισμένος για τον Δεκέμβριο.

Ενώ δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη σε συμφωνία, υπάρχει μεγάλη πίεση στις δύο πλευρές για να κάνουν σημαντική πρόοδο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, πριν να αναλάβει καθήκοντα η νέα Κομισιόν, τον Νοέμβριο του 2014.

Πηγή: Σημερινή / Sigmalive


-->
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έχουν μεγάλη υπομονή. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Μπορούν να περιμένουν και δεκαετίες αν χρειαστεί. Αλλά το τελευταίο κεφάλαιο θα φέρει την υπογραφή του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]