Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η είσοδος της Αρμενίας στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας ανοίγει δρόμο στο Ιράν


Πρόλογος ιστολογίου:

Η ανακοίνωση της εισόδου της Αρμενίας στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας στις αρχές Σεπτεμβρίου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και φανερή αμηχανία σε ΕΕ [δημοσίευμα "New Europe"] και ΗΠΑ [δημοσίευμα "Stratfor"].  Η περαιτέρω επέκταση της Ένωσης, ωστόσο, ώστε να συμπεριλάβει χώρες όπως η Γεωργία και το Ιράν, είναι μια προοπτική που σίγουρα θα πρέπει να ανησυχεί σοβαρά τη Δύση.Έτσι, προφανώς, δικαιολογείται, και η προσέγγιση Ομπάμα μέσω της ιστορικής τηλεφωνικής επικοινωνίας Ουάσιγκτον - Τεχεράνης πριν από λίγες ημέρες, της οποίας το θέμα ανακοινώθηκε ότι ήταν ο πυρηνικός αφοπλισμός .

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, σε μακροπρόθεσμη βάση, η προσχώρηση της Αρμενίας στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας θα ανοίξει ένα κανάλι για το ρωσικό διαμετακομιστικό εμπόριο στη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράν.

Αυτό ήταν το θέμα κατά τη διάρκεια το φόρουμ Μόσχας –Ερεβάν «Ευρασιατικό σχέδιο για την Αρμενία- οικονομικά οφέλη και κοινωνικός διάλογος», όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Σπουδών της Ευρασίας και Ανάπτυξης, Εβγκένι Βινοκούροφ.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται σοβαρές προσπάθειες για την κατασκευή του διαδρόμου «Βορρά –Νότου». Η Ρωσία ενδιαφέρεται να αναπτύξει ένα αξιόπιστο κανάλι για τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων μέσω της Αρμενίας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Έρευνας και Εκπαίδευσης του ιδρύματος «Noravank», Σεβάκ Σαρουχανιάν, δήλωσε ότι η Αρμενία ενδιαφέρεται να γίνει πύλη προς τη Μέση Ανατολή, αλλά θεωρεί απαραίτητο να ανοίξει ο σιδηρόδρομος με την Αμπχαζία.

Ο Βινοκούροφ, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένα σχέδιο για μια κοινή απόφαση σχετικά με τη δυνατότητα της Γεωργίας να γίνει μέλος της Τελωνειακής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες, το 59% των πολιτών της Γεωργίας τίθεται υπέρ της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων και κρατά θετική στάση για την Τελωνειακή Ένωση, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]