Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο φορολογικό σύστημα: "Απ' όπου τ' αρπάξουμε"

Είναι βέβαιο και το βλέπουμε όλοι μας πως όσο αυξάνονται οι φόροι, με δεδομένες την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την ύφεση, τόσο και νέες μεγάλες μερίδες του λαού τίθενται εκτός φοροδοτικής ικανότητας.

Πανικόβλητες, τρόϊκα και κυβέρνηση σπεύδουν κάθε φορά να θεσπίσουν στην ουσία νέο ευκαιριακό φορολογικό σύστημα με τη λογική του "απ' όπου τ' αρπάξουμε". Με τη λογική αυτή αναπληρώνεται συνεχώς η μείωση των φορολογικών εσόδων με νέα φορολογία. Η νέα φορολογία εκδηλώνεται κάθε φορά, είτε με την αύξηση των συντελεστών φορολογίας, είτε με την φορολόγηση νέων περιουσιακών αντικειμένων, είτε με τη θέσπιση νέων τεκμηρίων, είτε με την περικοπή παλαιών φοροαπαλλαγών. Δεν συζητάμε φυσικά για τήρηση του Συντάγματος και κοινωνική λογική, αλλά για κανονική κατοχική επιδρομή.

Η νέα φορολόγηση θέτει στη συνέχεια και άλλα στρώματα του λαού εκτός φοροδοτικής ικανότητας και πάει λέγοντας. Στην πραγματικότητα έχουμε ένα σπιράλ οικονομικού θανάτου και αποστράγγισης του λαού.

Αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά η φορολόγηση περιορίζεται σε ένα όλο και πιο στενό κύκλο φορολογουμένων, τον οποίο αποτελούν στην ουσία οι ακόμα παραμένοντες συνεπείς φορολογούμενοι και εκείνοι που είναι φοβισμένοι εξ αιτίας του ότι διαθέτουν ακίνητα τα οποία κινδυνεύουν να κατασχεθούν και να πλειστηριαστούν για χρέη προς το δημόσιο. Η κυβέρνηση γνωρίζει πως το ακίνητο και το αυτοκίνητο είναι η «ψυχή» και στοιχεία της προσωπικότητας και ταυτότητας του Έλληνα, για τα οποία αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του να τα αποκτήσει.

Το ακίνητο πλέον αποτελεί την εγγύηση των παράλογων και παράνομων απαιτήσεων της κυβέρνησης και των δανειστών. Στην ουσία όλα τα ακίνητα των Ελλήνων έχουν τεθεί σε καθεστώς οιονεί υποθήκευσης για χρέη (παρόντα και μελλοντικά) προς το δημόσιο και στην ουσία προς τους δανειστές. Ο στόχος κυβέρνησης και δανειστών φαίνεται σαν ήταν από την αρχή τα ακίνητα των Ελλήνων. Όσοι έχουν ακίνητα θα πληρώσουν άσχημα ή θα τα χάσουν.

Εκείνοι που δεν διαθέτουν ακίνητα προφανώς έχουν απαλλαγεί από κάθε φόβο. Ακόμα «καλύτερα», εκείνοι που έχουν τις περιουσίες και τα χρήματά τους στο εξωτερικό, απλά διασκεδάζουν, περιμένοντας το υποζύγιο να ψοφήσει για να το κατασπαράξουν.

Πέτρος Χασάπης

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]