Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι κέρδισαν από τις έσχατες πολιτικές εξελίξεις

  • Ποιοί κέρδισαν την επικοινωνιακή μάχη και ποιοι κυρίως θα κερδίσουν τον πόλεμο;
  • Το ερώτημα παραμένει: νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή ή εγκληματική οργάνωση;
Ποιοι κέρδισαν από τις έσχατες πολιτικές εξελίξεις όπου οι ανατροπές ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής; Πριν λίγα εικοσιτετράωρα κυριαρχούσε η άποψη ότι εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή, αλλά οι αποφυλακίσεις βασικών της στελεχών άλλαξαν τα δεδομένα.

Ας δούμε τα δεδομένα. Η κυβέρνηση αρχικά με την αιφνιδιαστική κίνηση να συλλάβει τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη, να στιγματίσει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και να περάσει το μήνυμα του αποφασισμένου κράτους προφανώς κέρδισε αλλά η νίκη ήταν Πύρρειος όπως είχαμε επισημάνει.

Προφανώς λόγω της ταχύτητας με την οποία εκτυλίχθηκε το σχέδιο δεν είχαν προετοιμαστεί ορθά όλες οι παράμετροι, το δε πόρισμα του αντιεισαγγελέα ήταν προφανές ότι δεν έστεκε δεν μπορούσε με αυτό το κατηγορητήριο και δύο μάρτυρες ενός εκ των οποίων το όνομα μάλιστα….αναφέρθηκε κατά λάθος….δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί εγκληματική οργάνωση. Οι αποφυλακίσεις των βασικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προφανώς προκάλεσαν ανατροπή σκηνικού και επανέφεραν στο προσκήνιο την Χρυσή Αυγή.

Άρα, μέσα σε 72 ώρες ήρθαν τα πάνω κάτω, αλλά αυτή την μάχη – όχι τον πόλεμο – την κέρδισε επικοινωνιακά η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι μόνο το προφανές δηλαδή η αποφυλάκιση βασικών στελεχών της αλλά το γεγονός ότι η κοινωνία μοιράστηκε και μεγάλο μέρος της δεν είχε πειστεί ότι τα κίνητρα του κράτους ήταν η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση αλλά υπήρχαν πολιτικά κίνητρα.

Παραδόξως όμως η υπόθεση αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει και άλλες πτυχές και άλλους νικητές. Νικητής ήταν και η δικαιοσύνη, καθώς προσπάθησε να αξιολογήσει τα υπαρκτά στοιχεία του κατηγορητηρίου και όχι να καλύψει τις επιθυμίες ή προσδοκίες ή ακόμη και την θέση της κυβέρνησης που σχεδίασε την σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Από την μάχη αυτή δεν έχασε, δεν κέρδισε, αλλά και δεν έχασε η ΝΔ. Ο Σαμαράς όταν συνειδητοποίησε την εξέλιξη των πραγμάτων χρησιμοποίησε ευέλικτη ρητορική. Όμως ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Αν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν Μιχαλολιάκος και ο υπαρχηγός της Χ. Παππάς αποφυλακιστούν θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν σε επικοινωνιακή αντεπίθεση και αν αποκτήσουν πλεονέκτημα. Αν στην πορεία η Χρυσή Αυγή εξέλθει κερδισμένη, θα αποδειχθεί στα δικαστήρια που θα υπάρξουν. Αν αθωωθούν, τότε προφανώς δεν θα μιλάμε για νίκη αλλά για σοκ, καθώς θα έχουν κερδίσει τον πόλεμο. Αν δεν αθωωθούν τότε προφανώς η Χρυσή Αυγή θα στριμωχθεί εκ νέου.

Ωστόσο ο καταλύτης δεν έγινε άμεσα αντιληπτός. Όταν μιλούσαμε για Πύρρειο νίκη αναφερόμασταν στις πληροφορίες που υπήρχαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει δέσει την υπόθεση. Είχε κενά.

Τα δε κωμικοτραγικά που εκτυλίχθηκαν με την αστυνομία να παρουσιάζει από το σπίτι του Παππά φωτογραφίες του Χίτλερ και βιβλία του Πατακού κατέδειξαν το φαιδρό της υπόθεσης.

Από πότε απαγορεύεται να έχει στην οικία του ο οποιοσδήποτε ελεύθερος Έλληνας το οποιαδήποτε βιβλίο ή φωτογραφία ή εικόνα; Αυτά ήταν αστειότητες που εξέθεσαν την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλακεί στο έργο της δικαιοσύνης. Αν έσφαλε η κυβέρνηση θα αποδειχθεί. Αν δεν έχει σφάλει και έχει λειτουργήσει με απόλυτα κριτήρια νομιμότητας επίσης θα διαφανεί. Όμως η κυβέρνηση με την στάση της που της γύρισε μπούμερανγκ κατάφερε το αξιοσημείωτο να θεωρεί την Χρυσή Αυγή αδικημένη η κοινωνία. Άρα με όρους πρακτικούς, δεν υπήρξε σωστός σχεδιασμός. Το μέγα λάθος ξεκίνησε από την γενίκευση όλη η Χρυσή αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Προφανώς αν υπάρχουν μέλη που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις αμέσως να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Όμως δεν είχε καμία λογική πέραν της πολιτικής σκοπιμότητας να χαρακτηρίσουν εγκληματική οργάνωση μια παράταξη 18 βουλευτών και εκατοντάδων ψηφοφόρων.

Η ΝΔ είναι κόμμα της κεντροδεξιάς ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στις παρυφές της Ακροδεξιάς. Η Χρυσή Αυγή παίρνει ψηφοφόρους από την ΝΔ και η ΝΔ από την Χρυσή Αυγή όπως αποδείχθηκε από τις έσχατες εξελίξεις.

Η ΝΔ ως κόμμα δημοκρατικό θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική. Η δικαιοσύνη να διερευνήσει κάθε αξιόποινη πράξη αλλά είναι αδιανόητο να θεωρείται ένα ολόκληρο κόμμα εγκληματική οργάνωση.

Με αυτή την λογική, το ΠΑΣΟΚ λόγω Τσοχατζόπουλου ή Τσουκάτου ή άλλων περιπτώσεων, θα πρέπει να χαρακτηριστεί κόμμα κλεφτών, ο ΣΥΡΙΖΑ που υποθάλπει αναρχικούς που σπάνε τη Αθήνα αναρχικό, άρα μη δημοκρατικό κόμμα και να συλληφθεί η ηγεσία κ.ο.κ. Η πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της Χρυσής Αυγής από την ΝΔ ήταν λάθος.

Πηγή: Banking News 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]